ΠΑΟΚ

Μίχελ: "Με δύο μεταγραφές, η ομάδα θα είναι πολύ καλά στελεχωμένη"

Μίχελ: "Με δύο μεταγραφές, η ομάδα θα είναι πολύ καλά στελεχωμένη"
MOTIONTEAM

Μεγάλη συνέντευξη του Λούμπος Μίχελ στην Ουκρανία. Μιλά για τις μεταγραφές, τη συνεργασία με τον Στανόγεβιτς, την Ολίμπικ, αλλά και επί προσωπικού.

Δύο μεταγραφές χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να έχει ένα πλήρες ρόστερ. Αυτή είναι η άποψη του Λούμπος Μίχελ όπως την εξέφρασε σε συνέντευξη του στην Ουκρανία. Αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία με τον Στανόγεβιτς (δίνοντας πολύ ενδιαφέρουσες ατάκες), ενώ μίλησε και επί προσωπικού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την κλήρωση του Europa League: "Προσωπικά θα έλεγα πως ναι. Έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ουκρανία και να συναντήσω παλιούς φίλους, με τους οποίους δούλευα στην Σαχτάρ. Αν ο ΠΑΟΚ μείνει ικανοποιημένος από την κλήρωση, θα φανεί μετά το τέλος των αγώνων. Είμαι στο ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και αυτό που έχω μάθει είναι να σέβομαι και να μελετώ τον κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πετύχουν τους στόχους τους, ο προπονητής και οι παίκτες, γι΄αυτό πρέπει να μπουν σε αυτά τα παιχνίδια με απόλυτη προσήλωση. Ο αντίπαλος κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και είναι σίγουρο πως θα δώσει το 120% των δυνατοτήτων του. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να σεβαστούμε την Ολίμπικ".

Για την άποψη που έχει για την Ολίμπικ: "Τους παρακολούθησα στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Επιπλέον, το ρόστερ τους αλλάζει διαρκώς. Γνωρίζω μόνο τον Μποντάνοφ και θυμάμαι τον τερματοφύλακα τους από την Γεωργία (Μαχαράτζε). Ωστόσο, αυτή είναι η δουλειά του τμήματος ανάλυσης αντιπάλου, να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη «σκανάραμε» το παιχνίδι με την Ολεξάντρια".

Για τη συνεργασία με τον Στανόγεβιτς: "Νομίζω ότι μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, τώρα έχει μια πλήρη εικόνα της ομάδας. Αρχικά, ήθελε να αλλάξει το σύστημα, αλλά τελικά με το σύνολο των παικτών που διαθέτει η ομάδα, η καλύτερη επιλογή ήταν να επιστρέψουμε στο σύστημα που έπαιζε πέρσι ο ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε δύο θέσεις που απαιτούν ενίσχυση, και, στη συνέχεια, πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλά στελεχωμένη".

Για τις θέσεις που ψάχνει παίκτες ο ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι μυστικό…".

Για τη ρωσική γλώσσα: "Την εξασκώ σχεδόν κάθε μέρα. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης είναι στη Ρωσία, ενώ από την Ρωσία είναι και η οικονομική διευθύντρια. Επίσης στα ρωσικά μιλάμε με τον Εβγέν Σάχοφ, αλλά και με τον Λέο Μάτος που τα μιλάει άπταιστα".

Για τη σχέση του με τα ελληνικά, αν τα μιλά: "Όχι, γνωρίζω μερικές λέξεις και φράσεις. Δεν έχω χρόνο να μάθω. Επιπλέον στην Ελλάδα μπορείς να συμφωνήσεις στα αγγλικά. Μετά τα αγγλικά, υπάρχουν τα γερμανικά, τα ρώσικα, δεν υπάρχει χώρος για άλλη γλώσσα στο μυαλό μου. Κι αν υπάρχει, το αφήνω για τα ισπανικά, μια γλώσσα άκρως σημαντική στο χώρο του ποδοσφαίρου".

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2018. Είμαι ικανοποιημένος με τα πάντα εδώ. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, οι άνθρωποι αλλάζουν. Ως εκ τούτου, δεν μου αρέσει να μιλάω για μακροπρόθεσμα σχέδια. Το κύριο πράγμα είναι να υπάρχει ευχαρίστηση στην εργασία μου. Όταν ήρθα στην Σαχτάρ, η σκέψη μου ήταν να μείνω εκεί για 2-3 χρόνια. Αλλά στο τέλος έμεινα στο Ντόνετσκ σχεδόν οκτώ χρόνια".

Για τον αν έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Θεσσαλονίκη: "Έχω αντιληφθεί ότι και ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη έχει τους δικούς του ρυθμούς. Θα πω μόνο κάτι και θα το κλείσω εδώ: στον 1.5 χρόνο παρουσίας, έχω ξεκουραστεί μόλις πέντε ημέρες. Υπάρχουν πολλές δουλειές, ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος οργανισμός, μονίμως κάτι θα συμβαίνει".

Για την οικογένεια του: "Η κόρη μου που είναι 16 ετών και πηγαίνει σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Στον 1.5 χρόνο που βρίσκεται εδώ, έχει βελτιώσει πολύ τα αγγλικά της και αυτό είναι στα θετικά της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος με αυτό. Ο γιος μου ζει στη Σλοβακία, έχει μια μικρή επιχείρηση εκεί. Πέρσι παντρεύτηκε και στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα γίνω και παππούς. Λένε πως είναι κορίτσι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ