ΠΑΟΚ

Μίχελ: "Μαχητής ο Σαββίδης, γίναμε ομάδα"

Μίχελ: "Μαχητής ο Σαββίδης, γίναμε ομάδα"
EUROKINISSI SPORTS

Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αναφέρθηκε στον "ήρεμο" Ίβιτς και σε παίκτες που "ευτυχώς" έφυγαν. Αναφέρθηκε επίσης στο Κύπελλο και στην επόμενη μέρα του "Δικεφάλου του Βορρά".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Forza" ο Λούμπος Μίχελ αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος στην παρουσία του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του Δικεφάλου του βορρά, στις "μετρημένες" μεταγραφές που θα γίνουν και στον Ιβάν Σαββίδη. Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, είπε:

Για τα γεγονότα των ημερών: "Τώρα κατάλαβα, ότι πρέπει να παλέψουμε με πολλούς σ’ αυτή τη χώρα! Είμαστε εχθρός. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Αλλά ξέρετε κάτι; Ο Σαββίδης σα χαρακτήρας, είναι μαχητής, δεν τα παρατάει ποτέ. Οι δυσκολίες τον χαλυβδώνουν, τον κάνουν πιο δυνατό. Αν νομίζουν ότι με τον μηντιακό πόλεμο θα μας κάμψουν, είναι γελασμένοι. Στο dna του ΠΑΟΚ υπάρχει δύναμη".

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού: "Σ’ αυτή τη φάση, μετράει η ποιότητα, όχι η ποσότητα. Πέρσι κάναμε αρκετές μεταγραφές, η ομάδα δεν είχε την ποιότητα, που ήθελε και ο ιδιοκτήτης. Μιλήσαμε με τον Βλάνταν, ξέρουμε τι θέλει η ομάδα. Θέλουμε 2-3 πολύ ποιοτικούς παίκτες. Όπως ο Πρίγιοβιτς ή ο Ενρίκε".

Για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: "Είναι πολύ νωρίς να πει κανείς κάτι τέτοιο. Οι προσφορές έρχονται συνήθως αρχές Ιουνίου. Εγώ θέλω να κρατήσω το 90% αυτής της ομάδας. Δεν είμαι της λογικής, να φύγουν 7, να έρθουν άλλοι 7. Έχουμε καλή ομάδα και θέλω να την κρατήσω. Να βρούμε ακόμη καλύτερη χημεία. Δεν έχω να σκοπό να πουλήσουμε. Αν υπάρχουν πολύ καλές προσφορές, θα δούμε".

Για τον Ίβιτς: "Είναι πετυχημένος. Ήταν ένα ρίσκο πέρσι η επιλογή του, αλλά έδειξε την ποιότητά του. Κοουτσάρει ήρεμα, ελέγχει τον εαυτό του, είναι συγκεντρωμένος, μου αρέσει. Σαν παίκτης, ήταν ένας δημιουργικός επιθετικός ποδοσφαιριστής. Έτσι θέλει και τους παίκτες του. Σε ότι αφορά το συμβόλαιο, ο Βλάνταν έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Θα μιλήσουμε οι τρεις μας, με τον ιδιοκτήτη, για άλλους όρους. Η απόφαση δεν είναι αποκλειστικά δική μου".

Για τα οικονομικά των μεταγραφών: "Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος αγαπά φοβερά τον σύλλογο και τον υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Έχουμε ότι θέλουμε, αλλά λειτουργούμε με βάση τη λογική. Ποτέ δεν μου είπε, κάνε ότι θέλεις, πάρε ότι θέλεις. Για κάθε μεταγραφή υπάρχει ένα report και μια έγκριση. Μπορώ να ψάχνω παίκτες με συμβόλαιο 3 εκατομμυρίων, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κινηθώ με βάση τη λογική. Και ξέρετε κάτι; Ο κ. Σαββίδης ποτέ δεν μου είπε «όχι». Δεν μας αρνήθηκε τίποτα. Ποτέ δεν απέρριψε μεταγραφή λόγω κόστους. Συζητάμε πάντα μαζί, όπως και με τον Γιώργο, είναι κι αυτός μέλος".

Για τους Έλληνες διαιτητές: "Υπάρχουν καλοί διαιτητές. Μερικές φορές το βλέπω ότι έχουν πολλή πίεση. Πρέπει να νιώθουν ελεύθεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για το παρελθόν. Το περσινό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο, ήταν το κάτι άλλο. Σε σύγκριση μ’ εκείνο το παιχνίδι, σήμερα η διαιτησία είναι πολύ καλύτερη".

Για τον εκνευρισμό, που βγάζει πολλές φορές στα παιχνίδια: "Νιώθεις ότι είσαι ένα μεγάλο κλαμπ, που όμως δεν εισπράττει τον σεβασμό, που του αρμόζει. Αυτό δε μ' αρέσει. Βλέπω αυτή την έλλειψη σεβασμού. Σαν διαιτητής, έζησα πολλά επί 25 χρόνια στα γήπεδα, και δυστυχώς γι’ αυτούς, καταλαβαίνω τι γίνεται στο χόρτο. Ξέρω ποια είναι ανθρώπινα λάθη και ποια όχι".

Για τα όσα λένε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ για το Κύπελλο: "Σε ό,τι αφορά τον τελικό, σαν πρώην διαιτητής, έχω να πω ότι υπάρχει 100% καθαρό πέναλτι πριν το γκολ. Αν υπάρχει δικαιοσύνη, ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα πέναλτι και πιθανότατα μια νορμάλ νίκη. Στους δύο ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό συνολικά, οι διαιτητές πήραν περισσότερες λάθος αποφάσεις εις βάρος μας. Τον Σιδηρόπουλο τον σέβομαι και του μίλησα μετά τον τελικό. Στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, υπάρχει φάουλ στον Γλύκο στο πρώτο γκολ και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ήταν ανθρώπινα λάθη αυτά του Σιδηρόπουλου, το σέβομαι και το ξεχνώ. Στην Τούμπα, δεν είδα αυτά που λέει ο Παναθηναϊκός. Ο Χουλτ κάνει μέσα σε λίγα λεπτά, πολλές φορές το ίδιο φάουλ. Με δεύτερη κίτρινη τιμωρήθηκε η συνεχιζόμενη κακή συμπεριφορά. Υπήρξαν πολλά παιχνίδια, που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ευχαριστημένος με τους διαιτητές. Ποτέ δεν κλάψαμε, ποτέ δεν κάναμε επικοινωνιακό πόλεμο. Η ομάδα έγινε πιο δυνατή, οι παίκτες προσαρμόστηκαν να παίζουν έτσι".

Για το κλίμα στην ομάδα: " Είδα στον Βόλο αναπληρωματικούς να τρέχουν να πανηγυρίσουν με τον Ενρίκε, που έβαλε το γκολ. Αυτό είναι ομάδα. Όταν υπογράφουμε παίκτες, προσπαθούμε εκτός από την ποιότητα, να βρούμε και χαρακτήρες. Στην αρχή αυτό, που δεν μου άρεσε, ήταν το ότι υπήρχαν γκρουπ στην ομάδα. Έλληνες, ξένοι κ.λπ. Τώρα αυτά δεν υπάρχουν. Τώρα δεν υπάρχουν αρνητικά. Ευτυχώς κάποιοι παίκτες, δεν είναι πλέον μαζί μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ