ΠΑΟΚ

Με 3-5-2 δεν δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Όσες φορές έχει χρησιμοποιήσει τη διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ο Βλάνταν Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ έχει διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Το Sport24.gr αναλύει

Για πολλούς μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη, για όσους όμως παρακολουθούν τον ΠΑΟΚ από την αρχή της περιόδου, το 3-5-2 αποτελεί μία επιλογή ελάχιστου ρίσκου για τον Βλάνταν Ίβιτς όταν η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει δύσκολους αγωνιστικούς χώρους ή αρκετές ελλείψεις σε ένα παιχνίδι, όπως συνέβη χθες στην Ξάνθη.

Και λέμε επιλογή ελάχιστου ρίσκου, γιατί όσες φορές ο Σέρβος τεχνικός έχει καταλήξει σ΄αυτή, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ, ενώ ήταν καλός και επιθετικά.

Η αρχή, έστω και για μισή ώρα, έγινε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Φιορεντίνα στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League. O ΠΑΟΚ είχε φέρει λευκή ισοπαλία με τους Ιταλούς και από το 57' όταν ο Κρέσπο πήρε τη θέση του Κάμπος στον αγωνιστικό χώρο, αγωνιζόταν με τρεις στόπερ στη σύνθεσή του (Τζαβέλλας, Βαρέλα οι άλλοι δύο).

Για λίγα λεπτά ο Ίβιτς χρησιμοποίησε την ίδια διάταξη και στο Λίμπερετς. Στο 85' αντικατέστησε τον δις σκόρερ Αθανασιάδη με τον Κρέσπο που πήγε και πάλι δίπλα σε Τζαβέλλα, Βαρέλα.

Περίπου τρεις μήνες μετά, ο νεαρός τεχνικός, προβληματισμένος για την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Αγρίνιο αποφάσισε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο) στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Το αποτέλεσμα; Νίκη-πρόκριση με 2-0 για τον ΠΑΟΚ (με τα γκολ των Κίτσιου και Κλάους).

Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια σύνθεση στην άμυνα, επανέλαβε το εγχείρημα στα Γιάννινα και η συνταγή αποδείχθηκε πετυχημένη, καθώς ο Δικέφαλος πέρασε από τους "Ζωσιμάδες" με το γκολ του Λέοβατς.Οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο ματς πρωταθλήματος στο Αγρίνιο με την αποβολή του Κλάους, έφεραν και πάλι την επιλογή των τριών στόπερ αμέσως μετά το γκολ του Μυστακίδη. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε τη θέση του στον Μαλεζά στο 63' και ο Κατερινιώτης πήγε δίπλα στους συνήθεις παρτενέρ του (Βαρέλα, Κρέσπο).

Χθες στην Ξάνθη, ο Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε ακόμη μία φορά να παίξει με 3-5-2 κι αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε οφείλεται στην αστοχία των επιθετικών του και τις αποκρούσεις του Ζίφκοβιτς.Είναι σίγουρο, μάλιστα, ότι και στο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Σάλκε, ο Βλάνταν Ίβιτς θα προβληματιστεί σοβαρά αν θα παίξει με 3-5-2 (Μαλεζά, Βαρέλα, Κρέσπο στόπερ και τους Μάτος, Λέοβατς να καλύπτουν όλη την πλευρά).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ