ΠΑΟΚ

Μαυρομάτης: "Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο"

Μαυρομάτης: "Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο"

Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μίλησε για την απόφαση του CAS, όσα έγιναν και όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα στην υπόθεση περί πολυιδιοκτησίας

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης σε δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιόφωνο (radioprimo.gr) μίλησε για πρώτη φορά για όσα έχουν γίνει σε δικαστικό επίπεδο από την καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μέχρι και την απόφαση του CAS αλλά και τα επόμενα στάδια της συγκεκριμένης υπόθεσης

Αναλυτικά όσα είπε: "Είναι μία έντονη συναισθηματικά ημέρα. Υπάρχει ικανοποίηση γιατί νιώσαμε επιτέλους ότι αυτά που φωνάζαμε τόσο καιρό βρέθηκαν άνθρωποι που έχουν ευθύνη να απονείμουν δικαιοσύνη και άκουσαν τα όσα αυτονόητα λέγαμε.

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει εδώ και έξι μήνες για την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός κάνει την καταγγελία στην ΕΕΑ, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται η παράβαση περί πολυιδιοκτησίας.

Η Επιτροπή λειτούργησε με τον τρόπο που λειτούργησε. Δεν στέκομαι ούτε σε κουμπαριές, ούτε σε συνεργάτες κτλ, αλλά στέκομαι σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι η Επιτροπή παρά τον κανονισμό λειτουργίας του επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συμμετέχει στη διαδικασία. Εμάς μας απορρίφθηκε η ένσταση που κάναμε για το συγκεκριμένο γεγονός.

Το δεύτερο είναι ότι η Επιτροπή είναι όργανο του κράτους με αυξημένες αρμοδιότητες. Ελέγχει πράγματα και σωστά κάνει. Είναι σαν έναν εισαγγελέα που κάνει μία ανάκριση και ψάχνει κάποια πράγματα. Αν τελέστηκε δηλαδή κάποιο αδίκημα. Αλλά αν βρει ευρήματα, μόνο πρόστιμο μπορεί να επιβάλλει, όπως και έγινε και εκκρεμεί η απόφαση για το συγκεκριμένο στα διοικητικά δικαστήρια.

Ο Ολυμπιακός όλους αυτούς τους μήνες «έπεφτε» συνεχώς σε αντιφάσεις. Έλεγε ότι τα πειθαρχικά όργανα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της Επιτροπής.

Η πειθαρχική επιτροπή έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν. Να πάρει τα ευρήματα της επιτροπής και τα όργανα του ποδοσφαίρου να κρίνουν αν τα ευρήματα στοιχειοθετούν παράβαση περί πολυιδιοκτησίας".

Για ποιο λόγο οι δικαστές δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης: "Δεν ξέρουμε τι σκεφτόντουσαν. Φοβήθηκαν ή δε θέλησαν; Παραβίασαν όμως το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τα ευρήματα της Επιτροπής δεν έδειχναν πολυιδιοκτησία και θέλαμε ένα δικαστήριο που να το πει αυτό. Πήγαμε στο CAS και είπαμε ότι κανείς δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Αν έβγαινε άκυρη η πράξη της Επιτροπής θα τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ χωρίς να διεκδικήσει αυτά που του στερήθηκαν.

Η απόφαση του CAS δεν μπήκε στη λογική να κρίνει την ΕΕΑ. Καταδικάζει τα όργανα της Ομοσπονδίας. Τους λέει ότι κακώς κύριοι δεν μπήκατε στην ουσία της υπόθεσης.

Μας είπαν πολλά από τον Ολυμπιακό. Σήμερα είπαν ότι το CAS δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, ενώ οι ίδιοι έλεγαν ότι το CAS δεν είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ από την αρχή είχε πει ότι θέλει να δικαστεί και να μπει κάποιος στην ουσία της υπόθεσης. Ούτε φοιτητής νομικής δε θα μπορούσε να βρει κάτι μεμπτό στα στοιχεία της ΕΕΑ".

Για τα επόμενα βήματα: "Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η λογική λέει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ενέργειες για την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάει η τιμωρία για του χρόνου. Εάν μπουν στην ουσία της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει. Πρέπει να κλείσει η υπόθεση με το τέλος της σεζόν και υπάρχει χρόνος για να γίνει αυτό. Η Επιτροπή Εφέσεων δεν χρειάζεται όλη την απόφαση του CAS. Όλοι πρέπει να θέλουν να δικαστεί η υπόθεση άμεσα. Δεν πρέπει να μπούμε στη νέα σεζόν με εκκρεμότητα".

Για την Επιτροπή Εφέσεων που θα δικάσει την υπόθεση: "Όταν μία υπόθεση επιστρέψει στο Εφετείο, δικάζει με άλλη σύνθεση. Ακόμη και χωρίς τον πρόεδρο. Εάν έχουν ευθιξία δεν πρέπει να μας δικάσουν. Είναι πάγια αντίληψη ότι δεν μπορεί κανένας να κάνει παρέμβαση παρά μόνο υπέρ του κατηγορούμενου. Εδώ έγινε μία... ντρίμπλα. Βάφτισαν τον Ολυμπιακό ότι έχει έννομο συμφέρον, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν διεκδικούσε ο Ολυμπιακός κάτι δικό του. Ενώ αυτοί ζητούσαν τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Δεν στέκει νομικά η νομιμοποίηση της παρουσίας του Ολυμπιακού στο CAS".

Για τον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε το θέμα από τα ΜΜΕ: "Θα εξεταστεί ποιοι και με ποιους τρόπους ενέργησαν ως προς αυτό το κομμάτι. Δεν γίνεται η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη. Χρησιμοποιήθηκε αθέμιτος τρόπος από πλευράς συγκεκριμένων ερυθρόλευκων ΜΜΕ. Δημιουργήθηκε μία συνθήκη που επηρέασε τους ανθρώπους που έλαβαν αποφάσεις. Δημιούργησαν κλίμα για να τους αναγκάσουν να... πετάξουν την υπόθεση και να μην πάρουν απόφαση".

Για το εάν αισθάνεται δικαιωμένος: "Είμαστε πρόσωπα που κρινόμαστε. Δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνει εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και σε εμένα και στο υπόλοιπο νομικό επιτελείο. Ο κόσμος πικραίνεται όταν μας στήνουν ή χάνεται μία υπόθεση ή επικοινωνιακά δεχόμαστε μία καταιγίδα εις βάρος μας. Εγώ μιλάω με τη δουλειά μου. Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση. Πρέπει να αξιολογούμε με τα δεδομένα της κάθε δίκης, όπως ένας ποδοσφαιριστής για παράδειγμα δεν γίνεται να έχει πάντα καλές μέρες".

Για τον απόηχο της υπόθεσης: "Οι αρχές απονομής δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητες. Δεν γίνεται να βγαίνει η κυρία Μαρούπα και να λέει αυτά τα πράγματα για τους διαιτητές που επιλέχθηκαν. Στο δίκαιο ο διαιτητής θα βγάλει μία δίκαια απόφαση και όχι να ψηφίσει απλώς τη θέση αυτού που εκπροσωπεί. Είναι άνθρωποι υψηλής νομικής κατάρτισης. Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν. Θέλω να αφήσουμε πίσω μία δύσκολη ιστορία για όλο τον ΠΑΟΚ. Δεν μας άξιζε να έμενε μία τέτοια σκιά. Δεν άξιζε σε έναν ιστορικό σύλλογο και το πώς έχει πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθουμε ηθικά δικαιωμένοι και παίρνουμε ένα ηθικό πλεονέκτημα για να συνεχίσουμε τον πόλεμο".

Για το αν θα επιστραφούν οι βαθμοί στην Ξάνθη: "Είναι δύσκολο νομικό θέμα. Όφειλε η Ξάνθη να προασπίσει τα συμφέροντα της και να κάνει προσφυγή. Ίσως οικονομικά να μην μπορούσε. Δεν θα το σχολιάσω εγώ αυτό. Στην πολυιδιοκτησία ή θα είναι και οι δύο ένοχοι ή και οι δύο αθώοι. Όταν με το καλό ο ΠΑΟΚ αθωωθεί θα φανεί τι θα γίνει με την Ξάνθη, πάντως είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το έγγραφο του CAS για την απόφαση: "Τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ έκαναν λάθος"
ΠΑΟΚ: "Όσοι επεξεργάστηκαν σχέδια εξόντωσης, θα μας βρίσκουν απέναντί τους"
Γ. Σαββίδης: "Αξιοπρέπεια και τιμή, έννοιες αντίθετες με το κόκκινο σωματείο"
CAS: Επιστρέφει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ
Super League: Η βαθμολογία μετά την επιστροφή των 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ