ΠΑΟΚ

Μάτος: "Στις 12 Μαΐου και πρωταθλητές και κυπελλούχοι"

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Λέο Μάτος ζήτησε το ματς με τον Πλατανιά (5/5, 19:00) να αποτελέσει μια μικρή γιορτή για τον ΠΑΟΚ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα πανηγυρίσει τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ (12/5).

Την δική του άποψη για τον τίτλο του πρωταθλητή που δικαιούται να έχει ο ΠΑΟΚ κατέθεσε μέσω της NOVA ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι στις 12 Μαΐου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δείξουν ότι είναι και πρωταθλητές και κυπελλούχοι, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ο κόσμος του το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά.

Τέλος, εκθείασε και τις ικανότητες του Βιεϊρίνια, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν είχε συμπαίκτη του επιπέδου του στη θέση του αριστερού μπακ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για όσα έχουν γίνει τελευταία: "Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί πραγματικά. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι πρωταθλητής. Πρωταθλητές είμαστε εμείς.Έχουμε κάνει τα πάντα για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές, έχουμε πάρει τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές. Εάν πάρουμε και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πλατανιά, δεν θα μπορεί κανείς να μας πει πως δεν είμαστε πρωταθλητές".

Για το τι ήταν αυτό που μέτρησε και ο ΠΑΟΚ έκανε την εφετινή πορεία: "Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση, να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα πιο σημαντικά είναι ο προπονητής, είναι η νοοτροπία που έχουμε οι ποδοσφαιριστές, τη νοοτροπία του νικητή.Έχουμε καταφέρει αυτή τη νοοτροπία να τη δείχνουμε και στο γήπεδο, να μπαίνουμε σε αυτό ως νικητές και να βγαίνουμε ως νικητές. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διοίκηση που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να βρισκόμαστε τώρα σε αυτή τη θέση, εκτός από την ατομική και ομαδική δουλειά τους καθενός".

Για το τι κρατά από την εφετινή περίοδο: "Αυτό που μου έχει μείνει είναι η απώλεια του πρωταθλήματος. Παρότι η Λίγκα δεν δέχεται πως εμείς είμαστε οι πρωταθλητές, η αλήθεια είναι πως εμείς είμαστε οι πρωταθλητές και το έχουμε αποδείξει. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς είναι ο τελικός του Κυπέλλου, που θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της σεζόν και πιστεύω πως θα το κατακτήσουμε, θα τους δείξουμε πως είμαστε και πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, γιατί έχουμε ακόμα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μετά, θα φανούν όλα από μόνα τους, δεν θα χρειαστεί να πούμε κάτι περισσότερο".

Για το ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Βιεϊρίνια είχαν εφέτος πολύ κομβικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ: "Δεν είχα την τύχη στις προηγούμενες ομάδες μου να έχω έναν συμπαίκτη στο επίπεδο του Βιεϊρίνια, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Είμαστε δύο παίκτες που μας χαρακτηρίζει η επιθετικότητα. Με το που παίρνουμε τη μπάλα, θέλουμε να βγούμε στην επίθεση και έτσι ουσιαστικά ξεκινάει μία αντεπίθεση από την άμυνα".

Για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πλατανιά και την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες: "Νιώθω πολύ όμορφα που θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι΄ αυτούς παίζουμε, ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνει μία φιέστα, θα μπορούσε να γίνει μία μικρή γιορτή. Εμείς θα περιμένουμε την 12η Μαΐου, την 13η, την 14η, μπορεί και την 15η. Εκεί θα κάνουμε την πραγματική μας γιορτή, όταν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ