ΠΑΟΚ

Μαουρίσιο: "Έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ"

Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ, Μαουρίσιο, υποστήριξε στην Globoesporte ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών, ωστόσο άφησε και πάλι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ο Μαουρίσιο έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην πατρίδα του ( Globoesporte) και σε αυτήν αναφέρθηκε κυρίως στον τρόπο που στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε η πανδημία του κορονοϊού και στις επιπτώσεις που έχει στο ποδόσφαιρο, ενώ υποστήριξε ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για επέκταση της συνεργασίας τους - το συμβόλαιο εκπνέει στο τέλος της σεζόν - αν και άφησε και πάλι το ενδεχόμενο ν' αποχωρήσει ανοικτό.

"Έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις αλλά έχω τα πόδια στο έδαφος. Λόγω του κορονοϊού έχουν αλλάξει τα σχέδια πολλών ανθρώπων. Θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά θα δούμε την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη η οικογένεια μου είναι πλήρως προσαρμοσμένη. Έφτασα εδώ στον ΠΑΟΚ και κατάφερα να γράψω ιστορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε το νταμπλ πέρσι χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι μετά από 34 χρόνια. Λατρεύω την ομάδα και όλους μέσα σε αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου και ο κόσμος είναι πολύ τρελός εδώ.

Αν μείνω εδώ θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο πράγμα. Αν μου ανοίξει μια πόρτα να παίξω σε μια ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος επίσης θα το σκεφτώ, γιατί αυτό ήταν το όνειρο μου όταν έφυγα από τη Βραζιλία", υποστήριξε αρχικά για το μέλλον του και στη συνέχεια μίλησε για:

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: "Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις ναι. Τα πράγματα εδώ έχουν βελτιωθεί μετά από όλο αυτό το διάστημα. Κάποια καταστήματα ανοίγουν ξανά, ακόμα και τα εμπορικά κέντρα. Πραγματικά αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αν και με προσοχή, μάσκες, γάντια και αποστάσεις.

Tο τεχνικό τιμ μας είχε στείλει ένα πρόγραμμα προπόνησης για το σπίτι. Από την στιγμή που μείναμε μέσα μίλησα με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, για να μου πει τι θα με βοηθούσε για να προπονηθώ στο σπίτι .Έτσι πήρα κάποια όργανα από το γυμναστήριο του κλαμπ και άρχισα τις προπονήσεις, με μοναδικό ρεπό την Κυριακή.

Το πρώτο διάστημα η ομάδα προπονούνταν σε γκρουπ. Αλλά δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε τα αποδυτήρια. Μας έδωσαν τα ρούχα προπόνησης, πηγαίναμε, κάναμε το πρόγραμμα μας και επιστρέφαμε σπίτι. Τώρα μας επετράπη από την κυβέρνηση να επιστρέψουμε στις κανονικές προπονήσεις".

Για την επιστροφή της δράσης: "Δεν υπάρχει λογική να βρίσκεται κόσμος στο γήπεδο, θα προκαλούσαμε την τύχη μας. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν μια ιδέα για το πως θα γίνει η επιστροφή στο πρωτάθλημα. Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν ήμασταν σίγουροι για τίποτα. Αρχίσαμε κάποιες συνομιλίες με τις ομάδες για τα συμβόλαια και έχει ήδη υποβληθεί μια πρόταση, την οποία και αναλύουμε για να κάνουμε αντιπρόταση. Καταλαβαίνουμε ότι οι ομάδες έχασαν χορηγούς και ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί αλλά και εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας".

Για τον κορονοϊό: "Μόλις εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας πήραν άμεσα μέτρα. Πιστεύω ότι λόγω αυτού η πανδημία δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί. Μπήκαμε σε καραντίνα, αν θυμάμαι καλά, στις 10 Μαρτίου και μείναμε στο σπίτι μας για περίπου δυο μήνες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εκτός του να πάμε στο super market ή στο φαρμακείο. Όλοι οι άνθρωποι εδώ τήρησαν τους κανόνες".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ