ΠΑΟΚ

Μαουρίσιο: Ένα τριετές ταξίδι με επιτυχίες και πόνο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, όπου έζησε μία τριετία μεγάλες επιτυχίες, αλλά και λύπες. Πλέον, βάζει πλώρη για άλλες πολιτείες αφήνοντας ένα κενό στον Δικέφαλο.

Ένας από τους στυλοβάτες του ΠΑΟΚ αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Δικέφαλο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιό του Μαουρίσιο δεν ανανεώνεται, επομένως έπειτα από τρία χρόνια ο Βραζιλιάνος μέσος αποχωρεί από την Τούμπα, εκεί που οι εμφανίσεις του έκαναν τον κόσμο της ομάδας να τον αγαπήσουν.

Ο ΠΑΟΚ και ο Αμπέλ Φερέιρα δεδομένα ήθελαν τον Μαουρίσιο και τη νέα χρονιά. Ωστόσο, έτσι πως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα με την πανδημία του κορονοϊού, δυσκόλεψαν την παραμονή του. Το συμβόλαιο του Μαουρίσιο ήταν ένα από τα υψηλότερα στον Δικέφαλο (1.300.000 ευρώ) και η πρόταση που κατέθεσαν οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς μικρότερη. Επομένως με το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας να κολλάει στο οικονομικό, ήταν επόμενο οι δρόμοι των δύο πλευρών να χωρίσουν.

Ένα λοιπόν ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από το 2017, όταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Βραζιλιάνο μέσο από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έλαβε τέλος. Η πορεία του Μαουρίσιο στον Δικέφαλο τα είχε όλα. Χαρές, επιτυχίες, αλλά και... πόνο.

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μαουρίσιο από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης το καλοκαίρι του 2017. Οι ικανότητες του και τα πράγματα που μπορούσε να δώσει στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου τον καθιέρωσαν γρήγορα στην βασική 11άδα. Ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα έκανε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ριζούπολη με αντίπαλιο τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο είχε λήξεi 0-0. Τότε είχε περάσει ως αλλαγή στο 46ο λεπτό αντί του Δημήτρη Πέλκα.

Λίγο αργότερα κατάφερε να βρει και για πρώτη φορά δίχτυα, παίρνοντας στην... πλάτη του τον ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα της Θεσαλονίκης πήρε την νίκη με 2-0.

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΕΚ, έφτασε όμως στην κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Ένωση. Αυτή την περίοδο ο Μαουρίσιο εξελίχθηκε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του "παζλ" του Ραζβάν Λουτσέσκου μετρώντας 2.144 λεπτά συμμετοχής και με αυτόν τον τρόπο δόθηκε το σύνθημα για την επόμενη, επιτυχημένη χρονιά.

ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΠΟΝΟ

Ο Μαουρίσιο στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο τη σεζόν 2018/2019. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανίκητος μέσα στο γήπεδο και ο Βραζιλιάνος μέσος αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της αήττητης κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Στην Super League o Μαουρίσιο δύσκολα έχανε παιχνίδι. Μέχρι και τις 10 Μαρτίου του 2019 ο Ζοσέ είχε απουσιάσει από μόλις τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ ήταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ξεπληρώνοντας πλήρως την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Μαουρίσιο σε φάση από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Η πετυχημένη αυτή σεζόν έμελλε να ολοκληρωθεί ωστόσο με πόνο. Στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο, ο Μαουρίσιο αποχώρησε τραυματίας στο 22ο λεπτό με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να φοβούνται τα χειρότερα. Τελικά, αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού, κάτι που σήμανε και το τέλος της σεζόν. Τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να προλάβει τη νέα χρονιά.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΪΓ

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο δούλεψε και κατάφερε να επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων τον Σεπτέμβριο. Η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με έναν νέο τεχνικό, τον Αμπέλ Φερέιρα, και με απόντα τον Βραζιλιάνο μέσο. Η απουσία του φάνηκε στον άξονα του Δικεφάλου, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα προκριματικά του Champions και του Europa League, όπου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει.

H πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο 2-2 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου αγωνίστηκε για δύο λεπτά, όμως νέες ενοχλήσεις καθυστέρησαν την οριστική του επάνοδο στην αγωνιστική δράση. Αυτή έγινε τον Νοέμβριο σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΛ, ενώ ματς με το ματς άρχισε να παίρνει λεπτά συμμετοχής.

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα -αν και δεν έπιασε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του - αλλά και η εικόνα του ολόκληρη αυτή την τριετία στον ΠΑΟΚ συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αλ Χιλάλ παρακολουθούσε τον Μαουρίσιο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον παλιό του παίκτη.

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα γαλλικά μέσα υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο Αντρές Βίλας Μπόας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μαουρίσιο και όχι κάποιος τεχνικός τεχνικός διευθυντής. Ο Βραζιλιάνος μέσος δήλωσε στην Πορτογαλία ότι είναι ιδιαίτερα κολακευμένος από το γεγονός. Πάντως, ένα τέτοιο ενδιαφέρον αποτελεί επιβράβευση του Μαουρίσιο για την δουλειά του στα χρόνια του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ

Ο ΠΑΟΚ χάνει έναν πολύτιμο παίκτη στο κέντρο για την νέα σεζόν. Το πρόβλημα μεγαλώνει αν αναλογιστεί κανείς υο πρόβλημα που υπάρχει με τον Γιόζιπ Μίσιτς , ενώ τραυματίας είναι και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Γι' αυτό το λόγο ο Δικέφαλος βγήκε στην μεταγραφική αγορά και βρήκε ένα νέο κομμάτι στο "παζλ" του κέντρου στον Στέφαν Σβαμπ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα, που αγωνίζεται ως 6άρι, αλλά και ως 8άρι, μπορεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στον άξονα του ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα φανούν φυσικά στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ