ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Βρήκα στον ΠΑΟΚ φανταστικούς παίκτες, έτοιμους για μάχες"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε - ενόψει των αγώνων εναντίον της Εστερσουντ - με κολακευτικά λόγια για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και φάνηκε αισιόδοξος για την πρόκριση.

Ο Ραζβάν Λουτέσκου μίλησε για το παιχνίδι της Πέμπτης (17/8, 21:00) με αντίπαλο την Έστερσουντ, αναλύοντας τόσο το παιχνίδι των Σουηδών όσο και τις σκέψεις του για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την τοποθέτησή του, σημειώνοντας:

"Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ απέναντί σας, για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είναι τιμή και περηφάνια για μένα που ανήκω στον ΠΑΟΚ. Ξέρω καλά ότι έχω δουλέψει σε μικρό διάστημα, και έγιναν πολλά. Υπήρχαν πολλές ιδέες που ήθελα να τους περάσω. Ήταν δύσκολη εβδομάδα ειδικά για τους παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος διότι βρήκα απέναντί μου φανταστικούς παίκτες, πανέτοιμους να δώσουν μάχες, έτοιμοι να αντιδράσουν.

Κάναμε καλές και αποδοτικές προπονήσεις. Όλα έγιναν σύντομα και δεν θα είναι εύκολο να γίνει ό,τι ακριβώς ζητάω. Ξέρω όμως ότι με την ποιότητα και την εξυπνάδα τους μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν".

Για το τι περιμένει να δει από την ομάδα του:
"Πρώτα από όλα, περιμένω τη νίκη που θα μπορέσει να μας στείλει στους ομίλους. Περιμένω να δω θέληση να παίξουμε δυνατά, να παλέψουμε όλοι μαζί μέσα στο γήπεδο. Όταν υπάρχουν τέτοιες αλλαγές, οι παίκτες ενώνονται και παλεύουν όλοι μαζί. Πρέπει όλοι να δείξουμε αντίδραση. Οι παίκτες περιμένουν αυτό το παιχνίδι, ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που απέκλεισε τη Γαλατά. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι".

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και τα ποσοστά πρόκρισης:
"Στο ποδόσφαιρο, ο προπονητής δε πρέπει να μιλάει για ποσοστά. Ναι, είναι ένα πλεονέκτημα για την Έστερσουντ τα παιχνίδια που έχει παίξει, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι και πρέπει να το ισορροπήσουμε αυτό με επιθετικό πνεύμα, συγκέντρωση κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Θα πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως, όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε τη μπάλα. Είναι θέμα πειθαρχίας, είναι θέμα δύναμης. Η Έστερσουντ τρέχει, μαρκάρει σε κάθε σημείο του γηπέδου και εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπία. Δεν είναι το θέμα μας μόνο να επιτεθούμε διότι έτσι θα δεχθούμε αντεπίθεση. Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε".

Για τις τελικές που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της Ολίμπικ:
"Πρέπει να είμαστε συμπαγείς. θα βρούμε μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται και να βγαίνει σωστά στην επίθεση. Πρέπει να παίξουμε γρήγορα με τη μπάλα για να μην τους αφήσουμε να οργανωθούμε, και θα πρέπει να αντιδρούμε αμέσως όταν θα χάνουμε τη μπάλα. Είμαι σίγουρος ότι θα μας πιέσουν ψηλά, διότι τους αρέσει να εκπλήσσουν τον αντίπαλό τους. Κάνουν συνεχώς αλλαγές τόσο στον σχηματισμό τους όσο και στους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, όταν αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο με σεβασμό και προσοχή, αυξάνεις τις πιθανότητες επιτυχίας"
.

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα:
"Δε θέλω να μιλάω για την ενδεκάδα, είναι θέμα φιλοσοφίας. Θέλω όλοι οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Και εκείνοι δε ξέρουν ποιοι θα παίξουν διότι όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για τη μάχη. Να ξέρει τι θα κάνει και να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό. Έχω καλούς παίκτες. παίκτες που δείχνουν θέληση, παίκτες που έχουν ποιότητα. Είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος και έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου".

Για το σκορ που θα προτιμούσε και για τον συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου της Έστερσουντ:
"Όσον αφορά το σκορ, δεν με απασχολεί. Θέλουμε να πάρουμε τη πρόκριση, και πιστεύω ότι θα παιχτεί και στα δυο παιχνίδια. Για το χλοοτάπητα στο γήπεδο της Έστερσουντ, θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε αυτό το δεδομένο".

Για την κόντρα σε προπονητικό επίπεδο με τον κ. Πότερ:
"Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεις το τρόπο να δυσκολέψεις τον αντίπαλο. Να βρεις το τρόπο που θα ψάξει ο αντίπαλος να σε προβληματίσει. Πρέπει πάνω από όλα να δείξεις θέληση. Να είσαι αποφασισμένος να μπεις στο γήπεδο για να παλέψεις για κάθε μπάλα. Δεν είναι θέμα επίπεδης ή άμυνας. Στο ποδόσφαιρο, η αυτοπεποίθηση και η αντίδραση αλλάζουν το αποτέλεσμα".

Για το βασικό τομέα που προσπάθησε να βελτιώσει σε αυτές τις πέντε μέρες:
"Προσπάθησα να δώσω στους παίκτες μου να καταλάβουν αυτά που θέλω μέσα στο γήπεδο. Ο χρόνος ήταν λίγος και περιμένω από τους παίκτες μου να δείξουν την ποιότητά τους. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Σέβομαι τον αντίπαλο διότι το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί αν δεν αντιμετωπίσεις σωστά τον αντίπαλο".

Για τις συνθήκες που θα βρει ο ΠΑΟΚ στην Σουηδία:
"Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και δεν θα είναι υπέρ μας. Με σωστή νοοτροπία μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια".

Για το αν υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζει από την Έστερσουντ:
"Δε μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μην έχει μεγάλη ποιότητα αλλά είναι ένα σύνολο που μάχεται κάθε λεπτό".

Για τους παίκτες στο ρόστερ και τις αποφάσεις που τυχόν θα πάρει:
"Προσπάθησα να μιλήσω με τους παίκτες ξεχωριστά. Σε κάποιους είπα ότι θα πρέπει θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι να μπουν και να παίξουν, να δείξουν ότι σέβονται την ομάδα, και αν κάποιος φύγει, να φύγει όντας έτοιμος να παίξει. Όσο κάποιος είναι εδώ, βασίζομαι σε αυτόν 100%".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ