ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Το είχα πει ότι θα έρθουμε για τη νίκη"

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
Λουτσέσκου MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη (3-0) σε βάρος της Βασιλείας, ότι δίνει αυτοπεποίθηση, έδωσε το έναυσμα για επικράτηση και σε βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ απάντησε για την αντίδραση του Ζαμπά.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-0 επί της Βασιλείας, που έδωσε πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την απώλεια του Βιεϊρίνια, για την εμφατική επικράτηση και για το επόμενο εμπόδιο κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην "αταξία" του Ζαμπά, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ:

- Δεν αγχωθήκατε με τον τρόπο που χάσατε τον Βιεϊρίνια;

"Για ποιο λόγο να αγχωθώ; Καταλαβαίνω ότι είναι απώλεια να χάσεις ένα παίκτη που είναι χρήσιμος στο παιχνίδι μας, αλλά βάλαμε ένα παίκτη που έχει εμπειρία για αυτό το επίπεδο. Έχω μεγάλη εμπειρία για αυτό το επίπεδο, από αυτά τα ματς".

- Αν έπαιζε και ο Βιεϊρίνια, πόσο καλύτερα θα έπαιζε η ομάδα;

"Ήταν παιχνίδι που μας πήγε πολύ καλά. Έχουμε ποιότητα και καλούς παίκτες με δυνατούς χαρακτήρες. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και τη δουλειά μας. Ήρθαμε να νικήσουμε με σεβασμό στον αντίπαλο.

Σας το είχα πει και χθες ότι θα έρθουμε για τη νίκη. Aς κρατήσουμε τη χαρά της νίκης και από αύριο θα ξεκινήσουμε πρoετοιμασία για το επόμενο ματς. Αυτός είναι ο δρόμος να προχωρήσουμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη και αυτοπεποίθησης".

- Για το πώς διαχειρίστηκε την απουσία του Βιεϊρίνια και για τη χρησιμοποίηση του Καντουρί:

"Ήμουν σίγουρος ότι ο Ομάρ θα ήταν πολύ σημαντικός. Έχει την ποιότητα να κρατήσει μπάλα. Μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα τη μπάλα από τα δεξιά, μπορέσαμε να διαχειριστούμε την έξοδο του Κάνιας. Ξέραμε ότι χάσαμε ένα πολύ δυνατό παίκτη, όπως είναι ο Βιεϊρίνια που βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα όμως χρησιμοποιήσαμε τον Κρέσπο γιατί μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας και στο πλάι, ώστε να δίνει ισορροπία. Έχουμε ομάδα που έτοιμη να παλέψει και να καλύψει το κενό των υπολοίπων. Ο Χατσερίντι με τη βοήθεια και των υπολοίπων πρόσφερε κάνοντας τέλειο παιχνίδι".

- Για το αν με αυτή την εμφάνιση αλλάζουν τα ποσοστά για πρόκριση με τη Σπαρτάκ Μόσχας:

"Δεν ξέρω ούτε ποια είναι τα ποσοστά πρόκρισής μας και της Σπαρτάκ Μόσχας και δεν θέλω να μιλήσω για ποσοστά. Χρειάζεται απλά να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Με το ομαδικό μας πνεύμα και με τον τρόπο παιχνιδιού μας πρέπει να καταφέρουμε να προκριθούμε".

- Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος:

"Ξέρετε πολύ καλά ότι προσπαθούμε να φέρουμε αριστερό μπακ και μετά να δούμε πώς κινείται η αγορά μέχρι την τελευταία μέρα. Αν έχουμε μια ευκαιρία, τότε καλώς, αλλιώς έχουμε ένα πάρα πολύ καλό γκρουπ".

- Για το τι συνέβη στο τέλος με τον Ζαμπά...

"Ο Λεό είναι μικρός, παιδί. Είναι 19 ετών. Ήθελε πολύ να παίξει και μπήκε να θυσιαστεί. Ήθελε να σκοράρει και επειδή έχασε ευκαιρία, ήταν απογοητευμένος. Μετά ήταν μια διαφορετική κατάσταση.

Έκανε κάποιες ντρίμπλες και του φώναξα. Όταν το σκορ είναι 0-0, αυτό μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Όταν το σκορ είναι 3-0, αυτό δείχνει ασέβεια προς τον αντίπαλο. Μιλήσαμε, το κατάλαβε και όλα είναι καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ, 3-0 τη Βασιλεία
Βαρέλα: "Παλεύουμε σαν ομάδα, αυτό είναι το μυστικό μας"
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
VIDEO: Ο Ζαμπά αγνοεί τον Λουτσέσκου που του δίνει το χέρι του
Βιεϊρίνια: "Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ