ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Θέλω να βάλω τα δυο μετάλλια και να πιω ένα ποτήρι κρασί"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιέγραψε τον το τρόπο με τον οποίο θα χαλαρώσει στο φινάλε μιας ιστορικής, όπως την ονόμασε, σεζόν. Το άγχος του Άκπομ για την ακύρωση του γκολ.

Για την ευτυχία που νιώθει πλέον μετά την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για να συναισθήματά του: «Μόνο μια λέξη. Ευτυχία. Πραγματική ευτυχία. Τώρα νιώθω κάτι που δε ένιωθα όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Στην άκρη του μυαλού μου, τότε, ήταν το κύπελλο. Μόνο το κύπελλο. Τίποτε άλλο εκτός από το κύπελλο».

Για το αν ήταν πιο δύσκολο να διαχειριστεί την περσινή οργή πριν τον τελικό του ’18 ή την μεγάλη χαρά μετά το πρωτάθλημα του ’19: «Δε μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό διότι δεν σκέφτομαι έτσι. Δεν σκεφτόμαστε έτσι. Ξεκινήσαμε με στόχο να πάμε στη κορυφή, και βρεθήκαμε τον Ιανουάριο. Ξεκινήσαμε ως γκρουπ, πολύ δεμένο εντός και εκτός γηπέδου. Είχαμε ισχυρή νοοτροπία, και πηγαίναμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αρχίσαμε να γινόμαστε νικητές. Δεν μας έδωσε περισσότερο κίνητρο το πρωτάθλημα που χάθηκε το ’18. Είχαμε δουλέψει για όλα όσα διεκδικήσαμε. Ημασταν έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Δεν είχαμε θυμό. Στο γήπεδο, το πρωτάθλημα το πήραμε. Φέτος, συνεχίσαμε την ίδια δουλειά, τον ίδιο τρόπο σκέψης. Είχαμε προβλήματα. Χάσαμε τον Βέρνμπλουμ, τον Μαουρίσιο, τον Ελ Καντουρί, τον Βιεϊρίνια. Ο Ελ Καντουρί ήταν μια σημαντική απώλεια για μένα. Ο Βιεϊρινια είναι παίκτης με προσωπικότητα, που σε βοηθάει να πετύχεις πράγματα. Το δέσιμο που έχει δημιουργηθεί είναι ο λόγος επιτυχίας».

Για την επιλογή των Κάνιας, Σάχοφ, Βαρέλα, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, την ώρα που κάποιοι δεν χρησιμοποιούν παίκτες που δεν ανανεώνουν: «Δε θα ήθελα να μπω σε αυτή τη κουβέντα. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη για τις επιλογές μου. Ο Κάνιας είναι από τους παίκτες που είχε διαδοχικούς τραυματισμούς και όμως ανέκαμψε. Τον στερηθήκαμε σε σημαντικό χρονικά σημείο. Ολοι μας, είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε εκείνους. Ακόμα και αν φύγουν, ήξερα πως το κίνητρό τους ήταν ισχυρό. Ξέρω πως θέλουν πολύ να φύγουν, αλλά ακόμα και αν φύγουν, ας φύγουν ως νικητές. Ας το αφήσουμε αυτό. Είναι μια ξεχωριστή νύχτα για τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του. Είμαστε αήττητοι πρωταθλητές και κυπελλούχοι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα το παιχνίδι: «Δε συμφωνώ. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Παρά το πολεμικό κλίμα που μπορεί να υπάρχει, εγω ποτέ δεν επιτέθηκα προσωπικά, αλλά μίλησα για καταστάσεις. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, έχει καλό προπονητή, έναν προπονητή που έδωσε στην ομάδα του πνεύμα μαχητή. Είδα την ΑΕΚ να έχει διάθεση να πάρει ρεβάνς για όσα λέχθηκαν πέρυσι αλλά και για τους δυο προηγούμενους χαμένους τελικούς».

Για το αν μπορούμε να μιλήσουμε για την εποχή ΠΑΟΚ: «Μη χρησιμοποιείτε μεγάλα λόγια. Ας τις χρησιμοποιήσουμε για αυτά τα δυο χρόνια. Σε λίγες ημέρες, πρέπει να ετοιμαστούμε ακόμα περισσότερο για τη νέα σεζόν. Τώρα, έχουμε γίνει στόχος όλων. Στο πρωτάθλημα έχουμε να χάσουμε εδώ και 15 μήνες. Αυτό θα είναι έξτρα κίνητρο για όλους για να μας κερδίσουν, και όσοι μείνουμε εδώ πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι για να εμφανιστούμε αντάξιοι της επιτυχίας».

Για το αν θα ζητήσει και πάλι να κρατήσει όσους περισσότερους παίκτες της ομάδας μπορεί: «Με όλη μου τη δύναμη, αλλά εγώ δεν αποφασίζω, και αυτό το λέω και για τη μεριά της διοίκησης αλλά και από αυτή των παικτών».

Για τον εναγκαλισμό με τον Μπάρκα: «Σας το έχω πει. Η ΑΕΚ έχει σπουδαίους παίκτες και ο Μπάρκας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Μου έδωσαν συγχαρητήρια. Δεν πιστεύω πως εκείνοι αρνήθηκαν να περάσουν μέσα από τους δικούς μας παίκτες. Κάποιος άλλος πρέπει να πήρε την απόφαση».

Για το ποιος ήταν εκείνος που του έστειλε μήνυμα: «Δεν έχω ανοίξει το κινητό μου, δε ξέρω. Χαίρομαι πάντως που ήταν εδώ μαζί μου ο πατέρας μου και ο γιος μου».

Ακπομ: «Αγχώθηκα μήπως ακυρωθεί και αυτό το γκολ»

Ο MVP του τελικού αποκάλυψε τους διαλόγους με τον Ραζβάν Λουτέσκου, αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημα και περιέγραψε το άγχος του για το γκολ που πέτυχε. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανασκόπηση: «Είπα στον προπονητή ότι ανησυχούσα στην αρχή όταν δεν έπαιζα. Τοτελείωμα είναι καλύτερο από το ξεκίνημα. Οταν δεν έπαιζα, έπρεπε να μείνω δυνατός».

Για τα όσα του είπε ο Λουτσέσκου: «Είστε σίγουροι; Με ρώτησε «μήπως στην αρχή έκανες κάποιες βλακείες;» και του είπα πως όντως αυτό είχε συμβεί. Μετά μου είπε για όσα δεν έκανα στο τακτικό κομμάτι, που όταντα έκανα άρχισα να αγωνίζομαι…»

Για αν θα μείνει περισσότερο για να πανηγυρίσει: «Ναι, θα μείνω άλλες τέσσερις ημέρες, μαζί με κάποια μέλη την οικογένειά μου, και μετά θα πάω στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Για το αν αυτή είναι η κορυφαία βραδιά στη καριέρα του, και το αν μπορεί να περιγράψει το γκολ: «Είδα τον Πέλκα να τρέχει με τη μπάλα, Ξέρω ως είναι γρήγορος και κινήθηκα για τη μπάλα. Ο Πέλκας μου την έδωσε στη πλάτη, και έπρεπε να σκεφτώ το τι θα κάνω. Επρεπε να αυτοσχεδιάσω και έκανα ψαλιδάκι. Το γκολ μπήκε και άρχισαν να λένε πως είναι οφ σάιντ. Αγχώθηκα διότι έχουν ακυρωθεί πολλά γκολ μου. Τελικά, όλα πήγαν καλά».

Για το γιατί έκλαψε: «Διότι τον Σεπτέμβριο ξάπλωνα στο κρεβάτι μου και πριν κοιμηθώ αναρωτιόμουν για το που πηγαίνει η σεζόν για μένα, διότι δεν έπαιζα. Τελειώνει η σεζόν και έχω βάλει νικητήριο γκολ σε τελικό. Δεν είμαι συναισθηματικός αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα όλα αυτά…»

Για το αν ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε: «Ενας από τους καλύτερους. Είναι ένας προπονητής που, ακόμα και ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο να είσαι, για να παίξεις, πρέπει να κάνεις μόνο αυτά που σου ζητάει. Επρεπε να θυσιάσω πολλά από το παιχνίδι μου,να δουλέψω για την ομάδα για να παίξω. Αυτός είναι ο δρόμος για να γίνει καλύτερος. Ο Λουτσέσκου είναι πιεστικός και στη προπόνηση και στα παιχνίδια, σε πιέζει για να γίνεις καλύτερος».

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μεγαλέξανδρος με σφραγίδα Ρουμάνου στρατάρχη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ