ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Τα ντέρμπι μου έδωσαν αυτοπεποίθηση"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ, στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και στον Ατρόμητο που "ξέρει πώς να παίρνει βαθμούς".

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε στα κανάλια της Novasports με αφορμή την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής, στην οποία ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην ισορροπία που καλείται να βρει εκείνος για να φτάσει η ομάδα του στο στόχο που έχει τεθεί, ενώ πρόσθεσε και τη δική του οπτική στη διαφορά του ΠΑΟΚ όταν παίζει εκτός έδρας σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσιάζει εντός έδρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες: "Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα ζει ένα δράμα, με ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ξέρω πως όλα αυτά που λέω τώρα είναι απλά λέξεις, ίσως και να μη βοηθούν, αλλά θέλω να πω πως η σκέψεις μας είναι μαζί τους και από τη στιγμή που θα γνωστοποιηθεί κάποιος τρόπος μέσω του οποίου θα μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει, όλοι εμείς θα το κάνουμε".

Για όσα ακολούθησαν μετά την ήττα από την ΑΕΚ: "Σωστά το είπατε. Ειπώθηκαν πολλά, πάρα πολλά. Πολλές κουβέντες, περισσότερες από όσες θα έπρεπε. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην ατμόσφαιρα διότι η ομάδα που θα βρει ισορροπία, θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Στο τέλος, όσα και να ειπωθούν, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και εμείς χάσαμε στην Αθήνα από την ΑΕΚ. Από τα δυο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν πήραμε κάποιο βαθμό, αλλά ξέρουμε ότι αξίζαμε περισσότερα. Αυτά τα παιχνίδια μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Παίξαμε με προσωπικότητα, προσπαθήσαμε από την αρχή των αγώνων να κυριαρχήσαμε. Το καταφέραμε, αλλά δεχθήκαμε δυο σχεδόν πανομοιότυπα γκολ, ένα σε κάθε αγώνα. Από την άλλη, κάναμε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα, και τις χάσαμε. Η διαφορά έγινε από την επιτυχία του αντιπάλου να σκοράρει σε μια φάση που έκανε".

Για τις δηλώσεις στήριξης από τους διοικούντες του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του: "Μπορεί μερικοί να νομίζουν πως στη ζωή μου ήμουν μόνο προπονητής στην Ξάνθη. Έχω δουλέψει στην εθνική Ρουμανίας, στην Ραπίντ Βουκουρεστίου... Ξέρω από πίεση. Δεν είπα ότι μου αρέσει. Λέω ότι τη ξέρω... Πρέπει να είσαι έτοιμος για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και όταν αυτή δεν έρχεται, υπάρχει πίεση. Από την άλλη, εγώ, ως προπονητής, πρέπει να είμαι εκείνος που θα βρει τις ισορροπίες, διότι αυτή θα βοηθήσει την ομάδα και τους παίκτες,που το έχουν ανάγκη. Τη μια μέρα είσαι η καλύτερη ομάδα επειδή νίκησες τη προηγούμενη μέρα και την άλλη φορά να είσαι ο χειρότερος από όλους διότι έχασες τη προηγούμενη μέρα. Έτσι χάνεται η ισορροπία και εγώ πρέπει να βρω την ισορροπία. Το να χαθεί η ισορροπία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό".

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ στα εντός με τα εκτός έδρας παιχνίδια: "Η ομάδα, στα εντός έδρας παιχνίδια, αποδίδει φανταστικά. Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα, ξέρετε τα όσα έγιναν. Όταν αρχίσαμε να νιώθουμε καλύτερα, ήρθαν και τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε και αυτό είναι θέμα στιγμών. Αυτό μας λείπει. Χρειαζόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση εκτός έδρας, και ίσως έτσι θα αλλάξει και η τύχη που δεν έχουμε. Η αυτοπεποίθηση σε στέλνει στη δημιουργία φάσεων με διαφορετική ψυχολογία. Εντός έδρας, έχουμε αυτοπεποίθηση και φαίνεται στο τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε στην άμυνα του αντιπάλου, κάτι που δεν το βγάζουμε όσο θέλουμε, όσο πρέπει, εκτός έδρας".

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και τους Μαουρίσιο και Λέοβατς: "Ο Λέοβατς δεν έχει προπονηθεί μέχρι τώρα από τη μέρα που επέστρεψε, ενώ ο Μαουρίσιο θέλει ακόμα δουλειά. Για τον Μαουρίσιο θα δούμε αν θα μπορέσουμε να τον έχουμε μαζί μας. Ο Ατρόμητος μέχρι τώρα δείχνει να είναι μια ομάδα καλά οργανωμένη, που ξέρει να μαζεύει πόντους, ενώ εμείς είμαστε καλοί στην έδρα μας. Θα έχουμε έναν αγώνα ανάμεσα σε μια ομάδα που επιτίθεται καλά και σε μια ομάδα που αμύνεται καλά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ