ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Ο τίτλος εκλάπη από τα χέρια μας, πάμε για το Κύπελλο"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΟΚ (EUROKINISSI SPORTS/KLODIAN LATO)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΟΚ (EUROKINISSI SPORTS/KLODIAN LATO) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτήρισε την ΑΕΚ ως "ομάδα που παλεύει και προκαλεί", ενώ εστίασε στον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού των δύο "Δικεφάλων".

ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ διεκδικούν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας στον τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ (12/5, 20:30) κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στον "διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού" ανάμεσα στους δύο φιναλίστ. Χαρακτήρισε την Ένωση ως "ομάδα που παλεύει και προκαλεί", ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι "όταν περιμένεις για 32 χρόνια να γιορτάσεις έναν τίτλο και αυτός κλέβεται από τα χέρια σου από αποφάσεις και ανθρώπους που έκλεψαν, δεν γίνεται να είναι κανείς χαρούμενος.

Αναλυτικά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανέφερε:

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: "Είναι ένας αγώνας, ένας τελικός, δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Χωρίς αμφιβολία, στον τελικό έφτασαν οι καλύτερες ομάδες της σεζόν. Δυο ομάδες που παίζουν τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο".

Για το διαφορετικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες όπως ανέφερε: "Είμαστε ομάδα που μας αρέσει να έχουμε τη μπάλα και της ΑΕΚ δεν της αρέσει να κρατάει τη μπάλα. Σε γενικές γραμμές, αυτά είναι δυο διαφορετικά ήδη παιχνιδιού".

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί ανεπηρέαστος όπως στα περισσότερα παιχνίδια μετά τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα: "Η δουλειά των παικτών ήταν φανταστική. Η φιλοσοφία μας ήταν στο να πηγαίνουμε την επόμενη μέρα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Ο τελικός δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβη ως τώρα. Θα μετρήσουν οι λεπτομέρειες, η ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και η ομάδα με το πιο καθαρό μυαλό θα έχει περισσότερες πιθανότητες".

Για το αν έχει δώσει οδηγίες στους παίκτες του λόγω της παρουσίας Ισπανού διαιτητή: "Την απόφαση αυτή δε θα τη σχολιάσω. Έχουμε να ασχοληθούμε με κάθε μα κάθε λεπτομέρεια. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που της αρέσει να παλεύει πολύ, που προκαλεί και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και με καθαρό μυαλό".

Για το αν είναι μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ η διεξαγωγή του τελικού στην έδρα της ΑΕΚ: "Η ομοσπονδία είπε πως το μοναδικό γήπεδο που μπορούν να ρυθμιστούν τα πάντα είναι αυτό το γήπεδο. Δεν σκεφτόμαστε οτι παίζουμε στην έδρα της ΑΕΚ. Παίζουμε στον τελικό".

Για το πως νιώθει που οι παίκτες του έχουν μια ήττα στα τελευταία 25 παιχνίδια: "Είμαι στεναχωρημένος γι' αυτή την ήττα. Είμαι ικανοποιημένος για τη προσπάθεια αυτών των παιδιών".

Για το αν στους τελικούς κερδίζει η ομάδα που το θέλει περισσότερο: "Δεν έχει να αποδείξει κανείς τίποτα σε αυτό το παιχνίδι. Τώρα απλά θέλουμε να σηκώσουμε το κύπελλο για όλο τον κόσμο που ανήκει στον ΠΑΟΚ".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μόνο στην Τρίπολη: "Αισθάνομαι λυπημένος που χάσαμε στην Τρίπολη. Αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες μου για τη δουλειά που έχουν κάνει, αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν".

Για το εάν είναι ένα παιχνίδι αποδείξεων: "Δεν νομίζω ότι έχει να αποδείξει κανείς κάτι. Ότι είχαμε να αποδείξουμε το κάναμε όλη τη σεζόν. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να σηκώσουμε το Κύπελλο και να πανηγυρίσουμε αύριο το βράδυ. Για εμάς, το αφεντικό μας, τα παιδιά μας και για όλους που είναι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ"

Για τ ο μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: "Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα. Όταν περιμένεις για 32 χρόνια να γιορτάσεις έναν τίτλο και αυτός κλέβεται από τα χέρια σου από αποφάσεις και ανθρώπους που έκλεψαν, δεν γίνεται να είναι κανείς χαρούμενος. Δεν μπορούμε όμως να μένουμε στο παρελθόν όσο κοντινό και αν είναι αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο. Απέναντι μας είναι μια καλή ομάδα, δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα, δεν έχει σημασία ότι με τη δουλειά τους πήραν λιγότερους βαθμούς από εμάς και έπαιξαν ένα ματς περισσότερο. Είναι μία δυνατή ομάδα και αυτός ο τελικός διεξάγεται ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ