ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Ξέρω ότι αυτή η περίοδος θα είναι δύσκολη"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Λουτσέσκου MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ, ότι η περίοδος που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. "Είναι σκληρό για όλους, δεν φταίνε οι παίκτες" δήλωσε.

Η ήττα - αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Εστερσουντ (2-0) έχει, για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, "ονοματεπώνυμο". Ο Ρουμάνος συνεχώς αναφερόταν στην κακή φυσική κατάσταση της ομάδας, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Για το παιχνίδι:

"Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Θέλαμε να κάνουμε διαφορετικό παιχνίδι αλλά δεν μπορέσαμε. Η Εστερσουντ κυριάρχησε στη φυσική κατάσταση, ήταν πιο δυνατή. Θέλαμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι αλλά δεν μπορούσαμε. Ακόμα και έτσι, τα καταφέρναμε καλά διότι δεν κάναμε πολλά λάθη όμως όταν είχαμε τη μπάλα, την χάναμε αμέσως. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το πρώτο γκολ της Εστερσουντ ήταν από θέση οφ σάιντ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία. Δεχθήκαμε δυο γκολ με πανομοιότυπο τρόπο. Ξέρω ότι αυτή η περίοδος θα είναι δύσκολη και πρέπει να κάνουμε από αύριο μια επανεκκίνηση".

Για το τι είχε η Εστερσουντ παραπάνω από τον ΠΑΟΚ:

“Το είπα ξεκάθαρα. Το κομμάτι της φυσικής κατάστασης είναι αυτό που έπαιξε ρόλο. Χάναμε τη μπάλα και συνεχώς δεχόμασταν πίεση. Δεν μπορεί αυτό να το βελτιώσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα τα τελευταία χρόνια στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην Ευρώπη, όταν έχει καλή φυσική κατάσταση, τα έχει καταφέρει. Δεν είναι δικαιολογία αλλά η πραγματικότητα”.

Για την συνεχή αναφορά στη φυσική κατάσταση:

Απλά λέω ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σε αυτό το τομέα. Δεν είναι εύκολο να το δουλέψεις αυτό ανάμεσα σε αγώνες. Από εδώ και στο εξής θα έχουμε λιγότερους αγώνες έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα…”

Για το αν η ομάδα μπορεί να σηκώσει το βάρος του αποκλεισμού:

“Είναι ο χειρότερος τρόπος να ξεκινήσεις μια περιπέτεια. Είναι δική μου ευθύνη να το διαχειριστώ αυτό. Τα καλά αποτελέσματα φέρνουν ψυχολογία, και τα άσχημα σε κάνουν να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Είναι δύσκολη στιγμή και πρέπει να την προσπεράσουμε. Είμαι εγώ ο πρώτος υπεύθυνος και μετά οι παίκτες”.

Για την αντικατάσταση του Μπίσεσβαρ με την απουσία άλλου επιτελικού μέσου:

“Από την αρχή είχαμε χάσει το κέντρο. Έκανε μεγάλη προσπάθεια ο Μπίσεσβαρ, χωρίς να είναι αποτελεσματικός. Δεν μπορούσε ούτε εκείνος ούτε η ομάδα να κρατήσει τη μπάλα και ήθελα ένα παίκτη να τρέξει. Σε εκείνο το σημείο ο Μπίσεσβαρ δεν μπορούσε να μας βοηθήσει”.

Για τις μεταγραφές των τελευταίων ημερών:

“Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις και ελπίζω όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος. Είναι σκληρό για τους φιλάθλους, αλλά και για τους παίκτες, για όλους… Όμως δεν είναι η ώρα για κριτική στους παίκτες. Δεν ήταν δικό τους λάθος”.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ