ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Δεν ήταν υπερβολικό το πέναλτι... δεν υπήρχε"

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διαπραγματεύτηκε καν το αν υπήρχε ή μη πέναλτι στη φάση με την οποία προηγήθηκε η Μπενφίκα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενώ αποθέωσε τον Ουάρντα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει αλώβητος και από τη Μπενφίκα και πλέον μετά το 1-1 έχει αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης του στην επόμενη φάση. Κάτι που άρεσε στον Λουτσέσκου ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη θέληση της ομάδας του να βρεθεί στους ομίλους.

Ο Ρουμάνος από την αρχή δεν διαπραγματεύτηκε καν αν ήταν αυστηρό ή υπερβολικό το πέναλτι διακόπτοντας την ερώτηση και λέγοντας πως δεν υπήρχε απολύτως τίποτα στη συγκεκριμένη φάση.

Εν συνεχεία στις δηλώσεις του αποθέωσε τον Ουάρντα για τη διάθεση που έδειξε και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο τέλος αφού άντεξε στη πίεση της Μπενφίκα να πάρει και τη νίκη ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Βιείρίνια.

Η ομάδα σας κατάφερε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες είναι και αυτό ένα κομμάτι της μεγάλης αυτοπεποίθησης που έχει η ομάδα;
"Όχι δεν είναι υπερβολικό. Δεν υπάρχει πέναλτι. Δεν θα παίξουμε παιχνίδια, δεν υπάρχει πέναλτι".

Είπε και συνέχισε:
"Το πρώτο εμπόδιο που προσπεράσαμε σήμερα ήταν μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είχαμε ένα σκληρό παιχνίδι η Μπενφίκα μας άσκησε μεγάλη πίεση στο πρώτο μέρος. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και πιθανόν να υποκύψαμε στο πρώτο μέρος σε τέτοιες καταστάσεις. Σας είπα από χθες ότι είναι καλή στο να κερδίζει χαμένες μπάλες δεν είχαμε το καθαρό μυαλό χάναμε τη μπάλα στο δικό μας μισό και δεχόμασταν επίθεσης.

Είχαμε κάποιες καλές κινήσεις στο τρανζίνσιον αλλά δεν απειλήσαμε. Η Μπενφίκα είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά τις ξεπεράσαμε και μετά μείναμε πίσω στο σκορ απ' αυτό το πέναλτι που δεν υπήρχε.

Ισορροπήσαμε την κατάσταση στο δεύτερο μέρος ακόμα και αν η Μπενφίκα είχε την κατοχή αλλά είχαμε έναν παίκτη που είχε την αυτοπεποίθηση να μπει και άλλαξε το παιχνίδι, τον Ουάρντα, και στο τέλος μπορώ να πω ότι εμείς χάσαμε τη νίκη.

Ναι το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Η Μπενφίκα ήταν καλή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι και στο τέλος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Αναφερθήκατε στο πέναλτι, μια φάση που με γυμνό φάνηκε ότι δεν ήταν, λίγο αργότερα δεν άφησε ένα πλεονέκτημα στον Ουάρντα. Πιστεύετε ότι ήταν ανθρώπινα λάθη ή πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά επειδή είναι αρκετά τα εκατομμύρια;
"Ο διαιτητής είναι άνθρωπος δεν μπορούμε να πούμε κάτι ήταν "απλά" αλλά σημαντικά λάθη. Είδαμε και στο παιχνίδι στην Τούμπα με την Σπαρτάκ Μόσχας λάθη εναντίον μας, συμβαίνει".

Ο αντίπαλος στην Τούμπα θα είναι η Μπενφίκα ή το άγχος το δικό σας για τη πρόκριση;
"Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δύσκολοι αντίπαλοι και ξέρουμε από την αρχή αυτή την κατάσταση. Διαφορετική ποιότητα, περάσαμε πέντε παιχνίδια και φύγαμε πάντα με το κεφάλι ψηλά, πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, να εμπιστευτούμε τη δουλειά μας. Υπάρχει ένα σερί πέντε αγώνων αλλά τώρα ξεκινάμε το Σάββατο το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε ότι ξεκινάμε με -2 και πρέπει να είμαστε τέλειοι στο πρωτάθλημα".

Σε ανθρώπινο επίπεδο τι μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν έχει αυτό το μεγάλο νικηφόρο σερί και τώρα βλέπει την ομάδα του στο κορυφαίο επίπεδο να μένει αήττητη;
"Μεγάλη υπευθυνότητα γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τους ανθρώπους μας, τον κόσμο, τους ιδιοκτήτες μας. Ξέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο όνειρο για όλους και νοιώθουμε αυτή την ευθύνη".

Δεν θέλατε να μιλήσετε για πιθανότητες πρν το ματς, τώρα θα θέλατε να μιλήσετε για πιθανότητες ή θα το αποφύγετε;
"Όχι. Δεν θα μιλήσω για πιθανότητες. Μόνο ότι υπάρχει τεράστια θέληση και θα παλέψουμε για αυτό".

Ο Ουάρντα είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, ήταν πέρυσι ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα. Είναι ο ρόλος που του έχετε δώσει να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει το ρυθμό. Θα συνεχίσει έτσι; Τι να περιμένουμε;
"Σίγουρα θα βελτιωθεί και άλλο. Θα βελτιωθεί στο να μάθει να παίζει με εμάς. Υπήρχε λόγος που τον κράτησα στον πάγκο αλλά με τη ποιότητα του μετά μπήκε και γύρισε το ματς. Θυμηθείτε ότι μια ομάδα δεν έχει επιτυχίες μόνο με τους έντεκα παίκτες που ξεκινούν το παιχνίδι. Οι στόχοι επιτυγχάνονται με τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο".

Τι σημαίνει για εσάς που όλοι οι παίκτες ήρθαν να πανηγυρίσουν μαζί σας;
"Είμαστε ένα δυνατό γκρουπ σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Έχουμε θέληση αυτή τη σεζόν και σημαίνει ότι έχουμε καλή νοοτροπία. Για μένα είναι κάτι νορμάλ".

Ο Βιερίνια τι δίνει στην ομάδας σας; Σας έχει δώσει πληροφορίες για τη Μπενφίκα;
"Ο Αντρέ είναι ένας φανταστικός παίκτης, άνθρωπος και είναι σημαντικός στα αποδυτήρια μας. Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Στις δύσκολες στιγμές έχουμε έναν παίκτη που μπορούμε να εμπιστευτούμε και μας βοηθάει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Και σαν παίκτες μας δίνει πολλές λύσεις από πίσω".


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ