ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Δεν είμαστε ακόμα στα καλύτερά μας"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η συμπάθεια στον Πέλκα και τη Τσέλσι του Μουρίνιο ήταν ανάμεσα στις αναφορές του προπονητή του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τα νέα σημάδια βελτίωσης που είδε από τους παίκτες του. Έκανε ειδική αναφορά στον Πέλκα ενώ μνημόνευσε την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι:

"Ηταν ένα καλό παιχνίδι για μας, καθώς δημιουργήσαμε πολλές και καλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να βρούμε το γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε μια μάχη διότι από τη στιγμή που δεν πετύχαμε δεύτερο γκολ, έπρεπε να κρατήσουμε τη νίκη. Πριν από το παιχνίδι αυτό που συζητήσαμε ήταν η ικανότητα του ΠΑΣ να μένει ζωντανός μέχρι το τέλος του κάθε αγώνα και να χτυπά αρκετές φορές στο τέλος. Γι’ αυτό και το παιχνίδι ήταν δύσκολο και είμαι ευχαριστημένος για τους τρεις βαθμούς. Δεν είμαστε ακόμα στα καλύτερά μας. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε”.

Για την αντικατάσταση του Πέλκα:
"Ηταν ένας από τους καλύτερους, και τον αγαπώ πολύ σαν παίκτη. Ήταν επικίνδυνος με το που υποδεχόταν τη μπάλα αλλά από εκείνον ήθελα περισσότερη κίνηση στο κενό χώρο. Ήθελα να φέρω στο ματς ένα παίκτη που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά. Το συζήτησα με τον Πέλκα στο ημίχρονο, όταν του ζήτησα να κινείται στους χώρους και όταν δεν έχει τη μπάλα. Ένιωσα ότι “έπεσε” λίγο, καθώς ήταν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για εκείνον, και πέρασε ο Λημνιός για να δώσει κάτι διαφορετικό”.

Για το ότι δέχεται αλλά και πετυχαίνει δύσκολο γκολ:
"Μου αρέσει που αντιδρούμε γρήγορα με το που χάνουμε τη μπάλα. Μου αρέσει που δεν δεχόμαστε γκολ, αλλά περισσότερο το ότι ο αντίπαλος δεν μας κάνει φάσεις. Και από αυτό ξεκινάνε όλα. Είναι σημαντικό για μας να μη δεχόμαστε φάσεις, να μη κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, διότι πιστεύω πως πάντα στα παιχνίδια θα βρίσκουμε το τρόπο να κάνουμε γκολ. Την σεζόν 2004-05 η Τσέλσι είχε εννιά σερί νίκες με 1-0.

Όταν βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος ομάδας, ψάχνεις τα αποτελέσματα, και ψάχνεις το τρόπο να έχεις αυτοπεποίθηση. Θα ήταν καλύτερο για μας να πετυχαίνουμε δεύτερο γκολ. Κρατάω την διάθεση για μάχη που δείχνουν όλοι οι παίκτες. Όταν λοιπόν δεν σκοράρεις στις μεγάλες φάσεις που κάνεις, τότε πρέπει να πιεστείς για να δημιουργήσεις φάσεις”.

Για την διαχείριση του ρόστερ:
“Πρώτα από όλα, ο κάθε παίκτης στο ρόστερ έχει μια συγκεκριμένη, μια κοινή δουλειά. Να προπονούνται και να είναι πανέτοιμοι για τη στιγμή που θα τους ζητήσει ο προπονητής να παίξουν. Όσο δύσκολο και αν είναι για έναν προπονητή να βρει τους 18 και μετά τους έντεκα, είναι τελικά καλό για όλους. Πάντα, κάθε εβδομάδα, κάποιοι παίκτες ανεβάζουν ρυθμό και κάποιοι παίκτες περνάνε κάμψη. Σήμερα είχαμε παίκτες εκτός λόγω τραυματισμού.

Υπάρχει και ο αντίπαλος, διότι μερικές φορές πρέπει να βρεις τους παίκτες με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά που θα μας χρειαστούν. Οι τρεις παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, μου ζήτησαν να προπονηθούν, και αυτό κάνουν τώρα. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι έχουν σωστή συνείδηση”.

Για τις σερί νίκες σε άδειο γήπεδο:
“Είναι σημαντικό να έχουμε το κόσμο στο γήπεδο. Πίεση σε όλους, υποστήριξη στην ομάδα. Τους χρειαζόμαστε διότι μπορούν να δώσουν πολλά φέτος. Ξέρουμε τι συμβαίνει. Συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Για την θέση του Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας:
“Ο Σαμπράνο είναι ένας παίκτης που έχει καλή πάσα μπρος τη μεσαία γραμμή. Το έχουμε ανάγκη αυτό. Ο Βαρέλα σήμερα ήταν καλός διότι έχει καλή διαγώνια πάσα και την χρησιμοποίησε αρκετές φορές για να αλλάξει πλευρά”.

Για την συνεργασία Μάτος - Πρίγιοβιτς που απέδωσε όπως και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα:
“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αν αναλύσει κανείς την Κέρκυρα και τα Γιάννενα, η Κέρκυρα ήταν “σφικτή” κυρίως στη πλευρά που ήταν η μπάλα, ενώ τα Γιάννενα είναι ομάδα που είναι συνολικά “σφικτή” και ψάξαμε τους χώρους στα άκρα, λόγω του 3-5-2 που χρησιμοποιεί ο ΠΑΣ. Πολλές φορές κρατήσαμε τη μπάλα στο κέντρο χωρίς να υπάρχει λόγος. Ο Παναιτωλικός είναι διαφορετική ομάδα, που ξέρει να βγάζει αντεπιθέσεις. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της στοιχεία”.

Για τις στημένες φάσεις:
“Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. θα έρθουν και οι στιγμές που θα βρούμε γκολ από στημένες φάσεις. Είναι θέμα δουλειάς, προσαρμογής και δουλειάς, και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ