ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 3-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Super League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, καθώς νίκησε καθαρά με 3-1 και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος από τους Ερυθρόλευκους, αλλά και ότι η διαφορά δεν θα έπρεπε να είναι εννιά βαθμοί αλλά έντεκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

"Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο γιατί σκοράραμε δυο γκολ και είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε και 3ο, που θα έπρεπε. Τακτικά όμως ήταν το δεύτερο ημίχρονο καλύτερο. Παίξαμε με απόλυτη θυσία, κλείσαμε τους χώρους, περιμέναμε το λάθος του Ολυμπιακού για να σκοράρουμε το τρίτο γκολ, το καταφέραμε και είχαμε επίσης και άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον κάθε παίκτη του γκρουπ μας, είναι πολύ μεγάλη η θέληση, η φιλοδοξία, η θυσία που κάνουν για το καλό του συνόλου".

Σχετικά με τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ υπογράμμισε:

" Δεν θα έλεγα ότι δεν είχαν οργάνωση ή κάποιο σχέδιο για το σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και μπορεί να δημιουργήσει πολύ εύκολα κίνδυνο. Όμως, σε αυτό το βράδυ δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Υπάρχει η υπομονή των παικτών, η θέληση για να τρέξουν, να καλύψουν χώρους. Δεν νομίζω πως είναι μια νίκη η οποία προέρχεται από την επιπολαιότητα του αντιπάλου γιατί ήταν μια ομάδα η οποία είπε θα έρθει να παίξει για να κερδίσει και ήρθε με αυτή την αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, είχαν ένα οργανωμένο πλάνο για να μας αντιμετωπίσουν, παρόλα αυτά, αντιμετώπισαν σήμερα μια ομάδα η οποία έχει 17 νίκες και δυο ισοπαλίες και πραγματικά δείξαμε στο γήπεδο την δουλειά για τους πόντους, που είναι μεγαλύτερη των εννέα βαθμών, είναι έντεκα βαθμοί".

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας:

" Ήταν απίστευτη! Δεν είναι μόνο κάτι που συμβαίνει σήμερα αλλά σε όλα τα παιχνίδια, ξέρουμε ότι έχουμε από πίσω μας χιλιάδες και χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι με την καρδιά τους μαζί μας".

Για το πως νιώθει με την διαφορά των εννέα βαθμών πλέον από τον Ολυμπιακό:

" Πως να ηρεμήσω; Υπάρχουν ακόμα δέκα αγώνες. Οκ κερδίσαμε, είναι φυσιολογικό να χαρούμε τη νίκη, να το γιορτάσουμε και οι παίκτες, το έχουν ανάγκη πραγματικά. Είναι μια μέρα στην οποία μπορούν να το διασκεδάσουν, όμως από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Απόλλων το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε και γίνεται δυσκολότερο από ότι πριν".

Για το αν πήρε σήμερα ο ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς, είπε ότι:

"Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ είπα ότι ήταν μια μικρή νίκη όσον αφορά τον βαθμό ο οποίος ήρθε με την ομάδα να παίζει για παραπάνω από 60 λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο. Αν λάβω αυτό, σήμερα μπορώ να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη. Γιατί; Επειδή κερδίσαμε δυο φορές φέτος τον Ολυμπιακό, καταφέραμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και επίσης μας δίνει αυτοπεποίθηση για αυτό που θα ακολουθήσει".

Ερωτηθείς ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει σχεδόν σε όλα τα ματς όταν γίνονται αυτά με ξένους διαιτητές:

" Αυτή είναι μία ωραία ερώτηση... Πιστεύω ότι όταν σφυρίζουν ξένοι διαιτητές τα πράγματα πάνε λίγο πιο ίσια. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι ομάδες είναι πιο συγκεντρωμένες στο πλάνο τους. Δεν υπάρχει πίεση στους ξένους διαιτητές και βλέπουμε διαφορετικά παιχνίδια".

Σχετικά με το αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

« Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα, να έχεις νοοτροπία και ένα πλάνο στο οποίο δουλεύεις. Είναι θέμα πίστης σε αυτό που κάνουμε. Θέμα της καθημερινής τριβής και των ωρών που περνάμε μαζί, σεβόμενοι τη δουλειά μας, με έναν συγκεκριμένο στόχο. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για τα 20 παιχνίδια της φετινής σεζόν, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και σε αυτά της περσινής, που συνέβαινε το ίδιο.

Από την άλλη, προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι, έχοντας ως γνώμονα ότι θα πρέπει να μπούμε σαν να είναι τελικός. Κερδίσαμε παιχνίδια, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε παιχνίδια, παίζοντας καλή άμυνα. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε τη συγκέντρωση και ξέραμε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Έτσι θα συνεχίσουμε και το μήνυμα στους παίκτες είναι να μην χαλαρώσουν καθόλου και να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος".

Photocredits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ