ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Αυτοί που τώρα αμφιβάλλουν, θα είναι περήφανοι στο τέλος"

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ICON

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποσχέθηκε ότι σε 1,5 μήνα ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος και συντάχθηκε πλήρως με τις απαιτήσεις του Ιβάν Σαββίδη για ομάδα τίτλου.

"Όλοι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τον τίτλο". Με αυτή τη φράση ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκλεισε τις διευκρινιστικές δηλώσεις του για τα περί… ονείρου σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο και υποσχέθηκε ότι σε 1,5 μήνα όλοι θα βλέπουν τον ΠΑΟΚ που θέλουν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη NOVA:

Για τη μεταβατική περίοδο που διανύει ο ΠΑΟΚ:
«Αυτή η περίοδος που περνά η ομάδα είναι δύσκολη αλλά και φυσιολογική. Η αλλαγή του προπονητή, παίκτες που ήρθαν αργά και δεν είχαν πλήρη προετοιμασία για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είναι καταστάσεις που δεν μπορείς να τις προσπεράσεις. Ακόμη και στη διακοπή του Πρωταθλήματος που έπρεπε να κάνουμε καλή δουλειά, είχαμε μόλις 14 παίκτες στη διάθεση μας. Ουσιαστικά ήμασταν όλοι μαζί από την προηγούμενη Πέμπτη. Σε αυτό το διάστημα οι νέοι παίκτες έπρεπε να προσαρμοστούν στην ομάδα και να μάθουν τη φιλοσοφία μου. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση στο ξεκίνημα μιας δουλειάς και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε να είμαστε περισσότερο μαχητές».

Για την ισοπαλία με τον Απόλλωνα:
«Είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να κερδίσουμε και πολύ περισσότερο γιατί για ένα μεγάλο διάστημα παίζαμε παίκτη παραπάνω. Δεν παίξαμε καλά. Παρόλα αυτά είχαμε επτά κλασσικές ευκαιρίες και αν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε πιστεύω ότι δεν θα είχαμε να διαχειριστούμε μια τόσο δύσκολη και υπερβολική κατάσταση».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ:
«Πιστεύω ότι σε ένα με 1,5 μήνα θα δείτε τον ΠΑΟΚ που όλοι θέλετε και θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να δει μια πραγματικά καλή ομάδα. Είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου και πιστεύω ότι το πολύ σε 1,5 μήνα θα είναι έτοιμη και πολύ δυνατή ομάδα».

Για το αν είναι όνειρο η κατάκτηση του Πρωταθλήματος:
«Ηρθα στον ΠΑΟΚ πριν από ένα μήνα και ανέλαβα την ομάδα έξι μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ηταν δύσκολη η κατάσταση, τη γνώριζα και το αποδέχθηκα και είπα το ναι. Πήρα όλες τις ευθύνες γιατί είμαι σίγουρος για τη δουλειά και το ρόστερ. Είμαι 100% βέβαιος ότι αυτοί που τώρα αμφιβάλλουν για εμάς θα είναι περήφανοι στο τέλος. Ξέρετε δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα τι ρόλο παίζει η ψυχολογία σε έναν παίκτη. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος ο ποδοσφαιριστής.

Ζητούμενο για μένα είναι να προστατεύσω τους παίκτες μου. Με αυτά υπόψη, εξηγώ τι ήθελα να πω με αυτή τη φράση: Όταν έχεις ένα όνειρο το διεκδικείς πολύ περισσότερο από το αν το θεωρείς υποχρέωση. Ξέρω τις απαιτήσεις του Σαββίδη, είναι φανταστικός ιδιοκτήτης και γενναιόδωρος, και έχει δώσει αυτό που σπάνια το βρίσκεις και είναι η οικονομική σταθερότητα. Ξέρω επίσης τις απαιτήσεις του κόσμου, δεν είμαι στην Ελλάδα ένα μήνα.

Θυμάμαι το 2005 όταν αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ στο Βουκουρέστι είχα εντυπωσιαστεί από το ότι 2000 οπαδοί του ΠΑΟΚ παρά τις κακές καιρικές συνθήκες φώναζαν για την ομάδα. Υπάρχουν χρόνια πάθος μαζεμένα μέσα τους και είναι πολλά τα χρόνια που έχουν να κατακτήσουν τίτλο και το θέλουν πολύ. Ξέρω ότι είναι δικαίωμα τους αυτό να απαιτούν. Αλλά στην παρούσα φάση επιπλέον πίεση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η υποχρέωση φέρνει περισσότερη πίεση. Αλλά έχοντας αυτό το όνειρο, αντλείς περισσότερο δύναμη από μέσα σου.

Θα παλέψουμε για αυτό το όνειρο. Η δύναμη που σου δίνει να διεκδικήσεις ένα όνειρο είμαι πολύ μεγαλύτερη από την υποχρέωση. Ολοι μας είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τον τίτλο. Και επαναλαμβάνω ότι αυτή η ομάδα θα γίνει δυνατή αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια νύχτα. Ο κόσμος μπορεί να καταλαβαίνει μπορεί και όχι αλλά εγώ εδώ είμαι ο προπονητής για να λέω τι συμβαίνει. Και πρέπει αν πάρω τις σωστές αποφάσεις χωρίς να έχει σημασία αν με καταλαβαίνει ο κόσμος ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι δημοφιλής ή όχι. Αυτό που απαιτώ από την ομάδα είναι να παλεύει και να έχει επιθετικότητα. Δεν ωφελεί να σκεφτόμαστε το παρελθόν».

Για το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας:

«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πρέπει να βρούμε την κατάλληλη λύση».

Για το αυριανό ματς:

"O Παναιτωλικός έπαιξε πολύ καλά απέναντι στον Πανιώνιο. Εχει καλή συνοχή και οργάνωση. Λίγο πιο χαμηλά στην άμυνα του, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων. Οπως όλα τα ματς σε αυτό το πρωτάθλημα έτσι και αυτό θα είναι σκληρό και δυνατό. Εμείς θα πρέπει να έχουμε υπομονή, να μετακινήσουμε την μπάλα γρήγορα, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να σκοράρουμε και να αντιδράσουμε γρήγορα όταν χάσουμε την μπάλα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ