ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: "Αγαπώ τον Πασχαλάκη"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (EUROKINISSI/KOSTAS VILLA) EUROKINISSI

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό έκανε λόγο για μια τεράστια νίκη για την ομάδα του και αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι ενώ ρωτήθηκε και για τον Πασχαλάκη, τις επεμβάσεις του και τη στήριξη προς το πρόσωπο του.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Λουτσέσκου να τονίζει πως η ομάδα του είχε πίστη, θέληση και τύχη ενώ έπαιξε και αρκετά έξυπνα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θέλησε να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και μίλησε για ένα αποτέλεσμα που θα δώσει επιπλέον ψυχολογία ενόψει της συνέχειας στον ΠΑΟΚ.

Ένα σχόλιο θα θέλαμε για το σημερινό παιχνίδι. Σας έχει προβληματίσει η εικόνα της ομάδας σας στις στατικές φάσεις;
"Αυτή είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, έχει υψηλούς παίκτες, αλλά εμείς είχαμε καλό πνεύμα και δεν τους αφήσαμε να τελειώσουν τις φάσεις. Ξέραμε από την αρχή ότι αυτό το κομμάτι θα ήταν δύσκολο. Δείξαμε όμως καλή νοοτροπία. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε και από τη στιγμή που κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια, γίνεται πιο εύκολη η κατάσταση όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Και το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι περάσαμε μία σειρά παιχνιδιών δύσκολων και να κερδίζεις τη μία εβδομάδα την ΑΕΚ και την άλλη τον Ολυμπιακό, είναι πολύ σημαντικό".

Θα θέλαμε να μας αξιολογήσετε την αξία της νίκης, ευρισκόμενος ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και καλύπτοντας το χάντικαπ των -2 βαθμών;
"Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, ξέραμε ότι έχοντας αυτό το -2 θα μας κόστιζε οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Και συζητήσαμε με τους παίκτες και τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα ότι στο Καραϊσκάκη θέλαμε ένα αποτέλεσμα και αυτό ήταν η νίκη. Κερδίσαμε, αλλά αυτό που κερδίσαμε στην πραγματικότητα ήταν τρεις βαθμοί. Ψυχολογικά επίσης κερδίζουμε πολλά. Σε αυτά τα ματς δείχνεις το πόσο πολύ πιστεύεις στον εαυτό σου και τι θέλησε έχεις για να κερδίσεις αυτό το ματς".

Πετύχατε το στόχο σας με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, κάνοντας ροτέισον σε κάποια άλλα ματς. Στόχος σας όμως είναι και η πρόκριση στο Europa League και μετά ακολουθεί ο Απόλλων. Θα συνεχίσετε αυτό το ροτέισον;
"Αφήστε με να καταλάβω την κατάσταση κάθε παίκτη. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις, όπως είναι φυσιολογικό. Θα αντιμετωπίσουμε με απόλυτη συγκέντρωση το ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Θέλουμε να κερδίσουμε".

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε 5 αγωνιστικές για να επιστρέψει στην κορυφή, έχοντας και το -2. Τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει εκεί;
"Θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς σαν τελικό, αλλά είναι ακόμη μακρινό το να μιλάμε για πρωτάθλημα. Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα. Ως συναισθήματα είναι έντονα, γιατί το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε ήταν δύσκολο".

Στο ποδόσφαιρο γίνονται τα πάντα. Θεωρείτε σήμερα ότι κέρδισε η πιο ικανή ομάδα, η πιο τυχερή ομάδα ή η πιο καλή ομάδα;
"Είπα και πριν, ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά στο τέλος κερδίζει η πιο έξυπνη ομάδα. Ο Ολυμπιακός άσκησε πολύ καλή πίεση ψηλά, δεν μας άφησε καθόλου να κάνουμε το παιχνίδι μας, όμως, μετά το 20λεπτο ισορροπήσαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τρανζίσιον να μας απειλήσει. Τελείως διαφορετική προσέγγιση δηλαδή σε σχέση με τα πρώτα λεπτά. Στην αρχή του δευτέρου μέρους σκοράραμε, πείτε το με την τύχη μας ή με το πείσμα μας και ήταν φυσιολογικό μετά να μας πιέσει ο Ολυμπιακός".

Διαβάζοντας τη στατιστική βλέπουμε 23 τελικές του Ολυμπιακού. Αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ θεωρείτε ότι ήταν η πιο έξυπνη ή πιο τυχερή ομάδα και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε αν σας προβληματίζει η εικόνα της ομάδας σας;
"Πιο έξυπνη θεωρούμε για να μην μεταφραστεί λάθος, η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τη μία ευκαιρία, πάλεψε οποιαδήποτε άλλη μπάλα και πήρε στο τέλος αυτούς τους τρεις βαθμούς. Και στο ποδόσφαιρο αυτό μετράει, το πώς θα καταφέρεις να κερδίσεις ειδικά όταν βρίσκεσαι υπό πίεση. Πιστεύω ότι αυτό συνέβη λόγω της εμπειρίας που αποκτήσαμε από τα σκληρά παιχνίδια του Champions League. Πάντα λέω στους παίκτες ότι όταν ο αντίπαλος φτάνει σε τελείωμα, θα πρέπει να ασκούν μία πίεση. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά σε όλες αυτές ήταν υπό την πίεση των παικτών μας και για αυτό έπαιρνε βιαστικές αποφάσεις".

Υπήρχε και θέμα τύχης;
"Ναι, το είπα από την αρχή. Τα παιχνίδια κερδίζονται και μέσω αυτού του τρόπου".

Πόσα περιθώρια βελτίωσης έχει ο ΠΑΟΚ, γιατί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό η εικόνα ήταν μέτρια. Επίσης, θα θέλαμε και ένα σχόλιο για τον Πασχαλάκη;
"Δεν με νοιάζει αυτό. Κερδίσαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, ήταν οι δύο άμεσοι αντίπαλοί μας και μία πίεση που ερχόταν από πολλούς παράγοντες και φυσικά από το -2. Κι αυτές οι νίκες για τις οποίες δουλεύει καθημερινά, μας δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Όσο για τον Πασχαλάκη, έκαναν όλοι οι παίκτες μας καλή δουλειά. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ατομικά, ακόμη και αυτοί που υστέρησαν είχαν διάθεση και πάλεψαν για το παιχνίδι".

Ο Πασχαλάκης είχε δύσκολες στιγμές με Μπενφίκα και ΟΦΗ, αλλά τον στηρίξατε;
"Τον αγαπάω τον Πασχαλάκη και το ξέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ