ΠΑΟΚ

Λίνο: "Αν γινόταν θα έπαιζα στην Εθνική Ελλάδας"

Λίνο: "Αν γινόταν θα έπαιζα στην Εθνική Ελλάδας"
INTIME SPORTS

Ο Μασιέλ Λίνο έδωσε συνέντευξη σε βραζιλιάνικο μέσο και μίλησε για τον ανεκπλήρωτο πόθο του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος.

Ο Βραζιλιάνος μπακ χαφ του ΠΑΟΚ παρέθεσε συνέντευξη στο "GE.Net" μιλώντας για όλη την καριέρα του.

Σ' αυτή τονίζει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και θέλει να παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ξεκίνημά του στην Κορίνθιανς: " Δεν έχω να πω κάτι άσχημο για κάποιον. Ήμουν εκεί από το 1996 έως το 1998, αλλά δεν έπαιζα. Έπρεπε όμως να αγωνίζομαι για να μπορούσα να φύγω εκτός Βραζιλίας".

Για το παιδικό είδωλό του: " Μεγάλωσα στην περιοχή Σαν Μιγκέλ Παουλίστα, ανατολικά του Σάο Πάουλο και πάντα θαύμαζα και παρακολουθούσα τον Μαρσελίνιο Καριόκα, όπως και τον Ντενίλσον και τον Μάρκος της Παλμέιρας".

Για την απόπειρά του να πάει στην Ατλέτικο Μαδρίτης: " Πήγα για δοκιμή στην Ατλέτικο Μαδρίτης στα τέλη του 1998, αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενα, αφού δεν τα βρήκα με τη διοίκηση. Το 1999 πήγα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, πέρασα εκεί δύο, τρεις μήνες, αλλα για τον ίδιο λόγο δεν έμεινα και εκεί. Έτσι, το 2001 έπαιξα στην Παουλίστα και τον ίδιο χρόνο δοκιμάστηκα στην Γκλάντμπαχ, χωρίς όμως να τα βρω με τη διοίκηση της ομάδας. Το 2001 συμμετείχα με μία ομάδα της Κοριτίμπα σε αγώνες στο Μεξικό. Την ίδια χρονιά είχα ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης στην αριστερή πλευρά, στην Παρανά. Μετά από αυτό συμφώνησα με τη Σάο Πάουλο, βρέθηκα σε μία μεγάλη ομάδα. Εκεί έζησα μερικούς σπουδαίους παίκτες όπως ο Κακά, ο Λουίς Φαμπιάνο, ο Κάρλος Μιγκέλ και ο Ροζέριο Σένι".

Για τη δήλωση ότι ο καλύτερος συμπαίκτης του υπήρξε ο σπουδαίος άσος Λεονάρντο: " Μία σημαντική προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδων. Δέχθηκα μερικές συμβουλές από εκείνον. Έλεγε ότι το ποδόσφαιρο είναι προπόνηση, χαρακτήρας και διάθεση. Μου έλεγε είσαι σε μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να είσαι ικανοποιημένος. Πάντα θα πρέπει να τους σέβεσαι όλους. Ήταν ένας σπουδαίος συμπαίκτης".

Για την περιπέτειά του μετά τη Σάο Πάουλο: " Το 2002 κερδίσαμε την Ιτουάνο στο Σούπερ Παουλιστάο. Στη συνέχεια δόθηκα δανεικός στη Φιγκεϊρένσε, όπου πέτυχα πέντε γκολ και είχα έξι ασίστ. Το 2003 πήγα στην Μπαΐα και έκανα καλό πρωτάθλημα, επέστρεψα στην Σάο Πάουλο, αλλά είχα πρόβλημα τραυματισμού. Έμεινα για 1,5 μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τενοντίτιδας και δεν είχα ευκαιρίες. Το 2005 πήγα στην Φλουμινένσε, όπου είχα ένα τραυματισμό στο γόνατο, όμως είχα την υποστήριξη της διοίκησης, επέστρεψα και βοήθησα την ομάδα. Μόλις τελείωσε ο δανεισμός μου γύρισα στη Σάο Πάουλο και από κει στην Μαρίλια".

Για την έλευσή του στην Ευρώπη: " Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην Ακαντέμικα. Αγωνίστηκα εκεί για ένα κομμάτι της σεζόν και μετά ήρθα σε συμφωνία με την Πόρτο. Ήμουν χαρούμενος που αγωνιζόμουν με συμπαίκτες που το 2004 είχαν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήμουν σε ένα κλαμπ που έδινε όλες τις συνθήκες να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής. Ακόμη έχω φίλους εκεί, έχω σπίτι εκεί. Πέρασα δύο χρόνια, υπήρχαν οι συνθήκες να ανανεώσω, όμως δεν ήθελα να περιμένω μέχρι τέλος".

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: " Δέχθηκα την πρόσκληση του ΠΑΟΚ που είχε Πορτογάλο προπονητή, τον Φερνάντο Σάντος που με είχε δει να παίζω στην Πόρτο και του άρεσα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά δεν το μετάνιωσα".

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: " Ήταν περίπλοκη η προσαρμογή μου στις συνθήκες εκτός γηπέδου. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, αλλά με υπομονή όλα ήταν καλύτερα. Δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής, απλά δεν μιλούσα ελληνικά. Με βοηθούσε το γεγονός ότι στην ομάδα υπήρχαν Αργεντίνοι, Βραζιλιάνοι, Ουρουγουανοί και Πορτογάλοι. Το χειρότερο ήταν για την γυναίκα μου και την κόρη μου που δεν έβγαιναν πολύ από το σπίτι. Είμαι 3 χρόνια και πέντε μήνες εδώ, δεν το μετανιώνω. Φυσικά υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και σε αναστατώνουν, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει. Οι οπαδοί με βλέπουν σαν είδωλο εδώ".

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το αν ο ίδιος αντιμετώπισε προβλήματα: " Είχα κάποια προβλήματα στη μισθοδοσία μου, αλλά τώρα όλα είναι καλά. Η κρίση ξέσπασε για τα καλά φέτος. Δεν ξέρω τι βγήκε προς τα έξω, αλλά τα πράγματα τώρα κάπως βελτιώνονται. Είδα πολλά μαγαζιά να κλείνουν, οι άνθρωποι να μην ξέρουν τι θα συμβεί, να πουλάνε τις επιχειρήσεις τους για να αποφύγουν τα προβλήματα. Παρατηρήσαμε και μία πτώση στα εισιτήρια, γιατί αρκετοί αντί να δίνουν χρήματα για να αγοράσουν ένα εισιτήριο, προτιμούν να τα κρατούν για να αγοράζουν ψωμί. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία μείωση τεσσάρων, πέντε χιλιάδων θεατών σε κάθε παιχνίδι. Εγώ πάντως δεν σκέφτομαι τόσο πολύ το αύριο. Βλέπω το τώρα και αν έχω χρήματα να βγω έξω και να πιω ένα καφέ, αυτό θα κάνω".

Για το αν διαπίστωσε κρούσματα ρατσισμού στην Ελλάδα: " Δόξα τω Θεώ, προσωπικά δεν μου έτυχε κάτι. Αλλά γνωρίζω κάποιους που βίωσαν τέτοιες συμπεριφορές, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος είδε μία μπανάνα να πέφτει γι' αυτόν στον αγωνιστικό χώρο και ο Τζιμπρίλ Σισέ που έφυγε".

Για τα επεισόδια στην Ελλάδα: " Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές. Αυτά τα επεισόδια, όπως στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, είναι πολύ άσχημα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Εδώ αρέσει σε ορισμένους να μπαίνουν στο γήπεδο. Μπουκάρουν, σπάζουν τα πάντα, βάζουν φωτιά, αλλά δεν επιτίθενται".

Για το αν σκέφτεται να μείνει στην Ελλάδα ή να επιστρέψει στην Βραζιλία: " Ναι, σκοπός μου είναι να ανανεώσω για ένα χρόνο ακόμη. Σκέφτομαι την επιστροφή στη Βραζιλία, μόνο όμως αν βρεθεί κάτι πολύ καλό. Δεν είμαι τόσο γέρος".

Για τις σκέψεις του να παίξει στην Εθνική Ελλάδας: " Είναι δύσκολο να συμβεί αυτό. Προπονητής είναι αυτός που με έφερε στην Ελλάδα, ο Φερνάντο Σάντος, αλλά για να πάρω την ελληνική υπηκοότητα χρειάζονται πέντε χρόνια παραμονής στην Ελλάδα και εγώ έχω μόλις τρία. Αν μπορούσα όμως να το πετύχω, θα το έκανα".

Στο τέλος της συνέντευξης μιλά για έναν Ουρουγουανό που τον βοήθησε ιδιαίτερα, αναφερόμενος προφανώς στον Πάμπλο Γκαρσία.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ