Κυριάκος: "Θέλουμε δίκαιη διαιτησία από τον Κύζα"

Κυριάκος

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε για τον διαιτητή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και παραδέχθηκε ότι υπάρχει βελτίωση στη διαιτησία, αν και υπάρχουν διαφωνίες με τις επιλογές της νέας ΚΕΔ.

Τις θέσεις του ΠΑΟΚ για όσα συμβαίνουν με τους διαιτητές εφέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και την άποψη της ΠΑΕ για τον ορισμό του Κύζα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο υπεύθυνος επικονωνίας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μιλώντας στον Ρ/Σ "Metropolis 95,5", τόνισε χαρακτηριστικά:

Για τη δύσκολη πρόκριση επί της Ξάνθης:

«Ήταν μια δύσκολη πρόκριση αλλά από την αρχή ξέραμε ότι ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Κάποιες βραδιές μπορεί να μην πάνε όπως τα σχεδιάζεις. Η ομάδα έχει δώσει 20 παιχνίδια και δεν είναι παράλογο να έχει κακές βραδιές. Η Ξάνθη επέλεξε να πάει το παιχνίδι στη δύναμη και τη μονομαχία. Για το εάν ήταν ρίσκο ή όχι ο τρόπος παιχνιδιού μπορεί να απαντήσει ο προπονητής. Ο προπονητής δίνει καλές απαντήσεις. Σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει το μαχαίρι να είναι στα δόντια και όχι στο λαιμό. Πρέπει να υπάρχει κοινός στόχος νίκης αλλά η ομάδα να μπορεί να κερδίζει έξυπνα και τις βραδιές που δεν είναι καλή». 

Για το λόγο που υπάρχει ένταση στα παιχνίδια με την Ξάνθη:

«Η Ξάνθη είναι μια ομάδα με ένα δυναμικό στυλ παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν στο όριο του σκληρού φάουλ, έχει και ένα ζωηρό πάγκο και πολλές φορές το ευνοούν και οι συγκυρίες».

Για τη διαιτησία:

«Θα πρέπει να  ελέγχουμε πρώτα εάν κάποιος ενήργησε για να κάνει κάποιος καλές και κακές διαιτησίες. Το θέμα είναι να διακρίνουμε εάν υπάρχει πρόθεση ή έτσι του βγαίνει το παιχνίδι. Στο χθεσινό παιχνίδι η διαιτησία ήταν κακή όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο γιατί τα φάουλ που γινόταν ήταν στα όρια του αντιαθλητικού και αυτό ευνοούσε την πιο ξεκούραστη ομάδα. Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν υπήρχε κάποιο οργανωμένο σχέδιο και έχουμε κακές διαιτησίες ή συνέβη αυτό επειδή οι διαιτητές χαλάρωσαν και δεν είναι συγκεντρωμένοι. Πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματικά βήματα για να έχουμε καλή διαιτησία, να βρεθούν διαιτητές καλοί για να αντέξουν την πίεση.

Δε θα πρέπει να συγκρίνουμε τις κακές διαιτησίες που έχουν μειωθεί με τις διαιτησίες που ακολουθούσαν τις διαταγές ενός συστήματος. Είναι εύκολο να το καταλάβεις αυτό από τη ροή του αγώνα. Όταν τα σφυρίγματα δεν είναι υπέρ μιας ομάδας, όταν τα λάθη είναι μοιρασμένα και όταν ο διαιτητής προσπαθεί να κάνει λιγότερα λάθη παρά την πίεση. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν φτάσαμε στο τέλος αλλά είμαστε στην αρχή μιας διαδρομής κάθαρσης και είμαστε σε διαδικασία διερεύνησης».

Για Σιδηρόπουλο:

«Δε θα κρίνω και δε θα κάνω τον συνήγορο ή τον κατήγορο ενός διαιτητή. Για τις κασέτες και τα αποδεικτικά που υπάρχουν είναι υπεύθυνα τα δικαστήρια. Δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς τις θέσεις τους. Είμαστε μαξιμαλιστές σε αυτό τον τομέα. Θέλουμε να έχει την τέλεια εικόνα σε αυτό. Δεν είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι. Έχουν αφαιρεθεί από τους πίνακες κάποιοι διαιτητές. Βάλαμε τους ύποπτους στην άκρη και δώσαμε να καταλάβουν όλοι ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης. Αξιολογούμε και εάν ο διαιτητής υποπίπτει σε ένα λάθος επειδή βρέθηκε σε κακή ημέρα ή όχι. Αυτά είναι υπό αξιολόγηση. Δεν θα αρνηθώ ότι έχει άπειρη δουλειά η ΚΕΔ να κάνει αλλά η διαιτησία είναι πολύ διαφορετική. Δεν είναι όπως πέρυσι που είδα τον Παπά να έρχεται εδώ και να προσπαθεί να με ξευτελίσει».

Για το ντόπινγκ:

«Δεν έγινε υπό το πρίσμα των υποψιών θέλουμε στα παιχνίδια μας να υπάρχει μόνιμος έλεγχος για να μην υπάρχει περιθώριο παράβασης. Δεν συμμετέχουμε σε καταγγελίες αλλά όταν δεν υπάρχει έλεγχος τότε μπορεί να γίνει εύκολα μια παράβαση».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Η κίνηση πάει καλά. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι λίγα τα εισιτήρια που μένουν σε κάθε θύρα. Οι υπηρεσίες ασφάλειας του γηπέδου βελτιώθηκαν αρκετά. Έχουμε διοργανώσει παιχνίδια δύσκολα και νομίζω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Περιμένουμε από την ομάδα να αντιδράσει και να δείξει το καλό της πρόσωπο. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου γρήγορα χαλάνε εντυπώσεις και γρήγορα φτιάχνονται».

Για τον Κύζα:

«Θα αξιολογηθεί ενόψει της συνέχειας. Θέλουμε μια καλή και δίκαιη διαιτησία. Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι άλλο. Επιμένω ότι δεν χρειάζεται η δημόσια και η μόνιμη γκρίνια. Αποφεύγουμε τη μόνιμη γκρίνια και το δημόσιο ψείρισμα για να πάρουμε ένα σφύριγμα στα επόμενα παιχνίδια. Προτιμούμε μια ήπια προσέγγιση αλλά θα κάνουμε μια σκληρή αξιολόγηση στο τέλος. Θα είμαστε λιγότερο επιεικείς στους πίνακες της επόμενης χρονιάς».

Για την παρούσα ΚΕΔ:

«Έχουμε κάνει συναντήσεις υπάρχουν σημεία που διαφωνούμε. Έχουμε δώσει χρόνο για να κάνουν τις επιλογές τους και θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν με τους πίνακες που υπάρχουν ήδη».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΣΑΒΒΙΔΗ Η ΛΙΓΚΑ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League σε πλήρη απαρτία ομόφωνα καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση πανό με εμετικό περιεχόμενο, στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ, το οποίο προσέβαλλε βάναυσα τη μνήμη της μητέρας του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ι. Σαββίδη".

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε σήμερα προγραμματισμένη σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του στην Τούμπα, με αποκλειστικό περιεχόμενο τις Ακαδημίες, την λειτουργία και την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή τους. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατεύθυνση των Ακαδημιών, αλλά ζήτησε να τελειοποιηθούν και να αυξηθούν οι υπηρεσίες, τα τμήματα και το προσωπικό. Επίσης, να μη σταματήσει η Ακαδημία να θέτει μεγάλους στόχους στα πρότυπα των καλύτερων ευρωπαϊκών.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24