ΠΑΟΚ

Κυριάκος: "Τα μαθήματα που μας γίνονται, τα μαθαίνουμε γρήγορα"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Κυριάκος, Λουτσέσκου MOTIONTEAM

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε για το ντοκιμαντέρ που αφορά το Κύπελλο, τις μετεγγραφικές κινήσεις, τον Ιβάν Σαββίδη, τα επεισοδιακά ντέρμπι και όχι μόνο.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM 89,4" φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, σε μία συνέντευξη για πολλά θέματα που αφορούν τον "Δικέφαλο του Βορρά". Για το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα για την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, τις μετεγγραφικές κινήσεις της ομάδας, τον Ιβάν Σαββίδη, τα επεισοδιακά ντέρμπι και πολλά άλλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα για την την κατάκτηση του Κυπέλλου:

"Είναι ένα γενικό όραμα, η ιστορία που γράφεται όλα αυτά τα χρόνια, να μένει παρακαταθήκη και τις επόμενες γενιές. Να γίνεται μία συλλογή συναισθημάτων που έχει καταθέσει αυτή η ομάδα για να φτάσει στους στόχους της. Έτσι γίνεται και πιο έντονη η σχέση μεταξύ του φίλαθλου και της ομάδας. Είναι διαφορετικό ο φίλαθλος να βλέπει ένα 90λεπτο της ομάδας και άλλο να βλέπει όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες από την καθημερινή προετοιμασία της ομάδας. Θεμελιώνεται η αγάπη του έτσι για την ομάδα. Όπως είπαμε και στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη γράφει και θα γράφει ιστορία".

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς:

"Έχει υπάρξει τοποθέτηση επίσημη για αυτό. Έρχεται περίοδος μικρών αλλαγών, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτήν την επιτυχημένη ομάδα. Θα προσθέσουμε κάποια στοιχεία με κάποιους παίκτες, αλλά δεν θα είναι πολλά. Δεν πρέπει να περιμένει τρέλες για τις μεταγραφές. Και δεν το κάνει και αυτό είναι ώριμο. Το 90% της ομάδας είναι σχηματοποιημένο. Η ομοιογένεια από μόνη της είναι η πρώτη μεταγραφή. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στον Ιβάν Σαββίδη".

Για τους παίκτες που ακούγονται, Πούκι και Βέρνμπλουμ:

"Δε νομίζω ότι είναι σωστό να μπούμε σε ονοματολογία, γράφονται και λέγονται πολλά αυτήν την περίοδο. Ούτε η πρώτη συγκέντρωση δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη. Ο κόσμος θα είναι ικανοποιημένος. Είτε με αυτούς που ακούγονται, είτε με άλλους παίκτες αντίστοιχου βεληνεκούς. Η ομάδα θα συνεχίσει μα βελτιώνει τα στοιχεία που την έφεραν πρώτη στους αγωνιστικούς χώρους".

Για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν:

"Επιμένει πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομοιογένεια και στις μη αλλαγές. Για αυτό θα γίνουν τρεις τέσσερις μεταγραφές, όπως εξ αρχής είπαμε. Πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη επενδύουν σε αυτό (στις λίγες αλλαγές) και βρίσκονται κάθε χρόνο σε τελικούς. Νομοτελειακά μια ομάδα που ζει και αναπνέει για καιρό μαζί, συνεχώς βελτιώνεται. Ασφαλώς πάντα υπάρχει λίγος χώρος για ανανέωση στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν έχεις έτοιμο γκρουπ με όλα τα στοιχεία, οφείλεις να το σεβαστείς. Οι μεταγραφικές περίοδοι έχουν πάντα όμως δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτά είναι εκτός προγραμματισμού. Λίγες προσθήκες".

Για το αν θα τελειώσουν οι μεταγραφές νωρίς:

"Όποιον και να ρωτήσεις που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θα σου πει ότι το ιδανικό είναι οι μεταγραφές να τελειώνουν από νωρίς. Όταν μιλάμε για Ελληνικές ομάδες που προσελκύουν παίκτες που έχουν προτάσεις από άλλα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τότε αυτό θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε. Υπάρχει στρατηγική, υπάρχουν στόχοι και αυτά θα κυνηγήσει η ομάδα. Ευελπιστούμε να ευοδώσουν οι προσπάθειες μας, καθώς υπάρχει χρόνος, όχι απλά για την έναρξη της πρωταθλήματος, αλλά και για την έναρξη της προετοιμασίας. Δεν το θεωρώ απίθανο να έχουν κλείσει βασικές μεταγραφές, πριν την έναρξη της προετοιμασίας".

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες του ΠΑΟΚ:

"Όχι, επισήμως τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση. Υπάρχουν συζητήσεις, ξέρουμε πάνω-κάτω τι γίνεται στην αγορά. Υπάρχουν συζητήσεις για κάποιους παίκτες που αγωνίστηκαν ως δανεικοί πέρυσι. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο όμως".

Για το για ποιους παίκτες κάνει λόγο:

"Όχι τόσο σαν τον Μακ, ο οποίος έπαιξε σε εμάς ένα χρόνο, αλλά τόσο όσο σαν την περίπτωση του Λέοβατς που έχουμε στα χέρια μας μια πρόταση και την εξετάζουμε".

Για τα καθημερινά δημοσιεύματα από Τουρκία που ενδιαφέρονται για Τζάλμα Κάμπος και Μπίσεσβαρ:

"Ξέρουμε τι γίνεται στην αγορά του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, όμως στα χέρια μας αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται τίποτα επίσημο. Πολλές ομάδες θα θέλανε ποδοσφαιριστές μας. Από αυτό, μέχρι να παρουσιάσουν πρόταση, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Καλά τα δημοσιεύματα, αλλά αν η ομάδα δεν έχει διάθεση να συζητήσει σοβαρά, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Φυσικά και αν υπάρχει σοβαρή πρόταση θα αξιολογηθεί, στο 2018 όλα έχουν έναν αριθμό. Η γενική στρατηγική επαναλαμβάνω όμως, είναι λίγες αλλαγές".

Για τους στόχους για τη νέα χρονιά:

"Να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή. Μια κορυφή την οποία κατακτήσαμε στους αγωνιστικούς χώρους. Να ανέβει επίσης στην εκτίμηση όλων, ακόμη και αυτών που έπρεπε να δουν τον τελικό κυπέλλου για να καταλάβουν το τι έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος. Να δει ότι είμαστε η πιο πειστική ομάδα φέτος. Διεκδικεί και παίρνει τον κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια της, παίρνει τις νίκες, αλλά παράλληλα αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Είναι και αυτό μια παρακαταθήκη. Πολλοί έκριναν τον ΠΑΟΚ χωρίς να βλέπουν τα παιχνίδια του. Φέτος πιστεύω θα αλλάξει αυτό. Η νίκη στον τελικό έκανε τους πάντες ανυπόμονους και πήραμε θετικότατα μηνύματα".

Για το αν πείσμωσε ο Σαββίδης μετά την φετινή χρονιά:

"Ασφαλώς. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό. Μετά από τέτοιες επιθέσεις όλα τα τελευταία χρόνια, και τέτοιο κυνηγητό, έχε βγει πολύ πιο δυνατός, πιο πεισμωμένος και πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις νέες προκλήσεις. Αυτοί που προσπαθούν να του κάνουν κακό, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το κάνουν χειρότερο και επί της ουσίας του δείχνουν τον δρόμο για το πως να τους αντιμετωπίσει".

Για το αν πήρε μαθήματα φέτος ο ΠΑΟΚ γενικότερα ως club, από τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό:

"Όλοι μας φυσικά. Δημοσιογραφικά, στην ΠΑΕ, ο κόσμος όλοι. Είμαστε μια γενιά που δεν έχουμε βιώσει ακόμη πολλές πορείες κανονικού πρωταθλητισμού και όχι συγκυριακού. Δεν νομίζω οι άνθρωποι στην ηλικία μου 40 θυμούνται τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί πρωτάθλημα, Ψηθήκαμε ακόμη περισσότερο στον πρωταθλητισμός. Δεν αγοράζεται αυτό. Δεν μπορεί να πάρεις έναν πρωταθλητή από το εξωτερικό και να τον κάνεις πρωταθλητή στην Ελλάδα. Ήταν δομημένο έτσι το Ελληνικό πρωτάθλημα έτσι, ώστε να αφήνει περιθώρια σε κάποιον να έχει πορεία πρωταθλητισμού. Με την συμβολή του Σαββίδη, αυτό άλλαξε. Βλέποντας όλη τη χρονιά, είχε πολλά ωραία και σκληρά μαθήματα. Διοικητικά, αγωνιστικά, στις κερκίδες, ήταν πολύ διδακτική χρονιά. Τα μαθήματα που μας γίνονται, τα μαθαίνουμε γρήγορα. Συσπειρωθήκαμε επίσης, και αν κρατήσουμε αυτήν την βάση συσπείρωσης, θα είναι το τέλειο εφαλτήριο για του χρόνου. Δεν θα μπορεί να χτυπηθεί τότε ο ΠΑΟΚ".

Για τους ξένους διαιτητές, την θέση της ΠΑΕ ως προς αυτό και το VAR:

"Δεν είναι κατά τεκμήριο ο Έλληνας διαιτητής κακός και ο ξένος καλός. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες διαιτητές, αλλά είναι μεγαλωμένοι σε ένα βαθύ σύστημα που επικρατούσε επί δεκαετίες, που του έδειχνε πως θα ήταν ικανοποιημένο αυτό (το σύστημα). Υποσυνείδητα, ο διαιτητής, γνωρίζοντάς το αυτό, ήξερε προς τα που έπρεπε να γύρει την πλάστιγγα, για να μην έχει προβλήματα. Έχει όλα τα εχέγγυα η Ελληνική διαιτησία, να αφήσει όλα τα κακά πίσω του. Προερχόμαστε από μαύρη τριακονταετία στην διαιτησία και για αυτό στραφήκαμε στους ξένους. Δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος. Το λάθος του Μπορμπαλάν, με αυτό του Σιδηρόπουλου παραδείγματος χάρη, έχει άλλη βαρύτητα, ειδικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδαμε παρόλα αυτά έναν πετυχημένο τελικό όπως και να το κάνουμε, γιατί δεν υπήρχε καχυποψία στα διοικητικά κομμάτια και δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιων πιέσεων. Έχουν γίνει πολλά λάθη από τους διαιτητές, όχι αγωνιστικά, αλλά στρατηγικής. Αντί να διαμαρτύρονται οι διαιτητές, καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν ποια λάθη των συναδέλφων τους, που μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση για ξένους διαιτητές. Πάντως πιστεύω, ότι με καλούς Έλληνες διαιτητές και μια καλή διοίκηση Ελλήνων διαιτητών και ξένων σε παιχνίδια που καίνε, θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε ένα καλό κλίμα εμπιστοσύνης".

Για το poject για τη νέα Τούμπα:

"Είναι ένα σχέδιο και βρισκόμαστε ήδη σε φάση προκαταρκτικών εργασιών και σε λίγο καιρό μπορούμε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Είναι πολύ ιδιαίτερο project. Ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα ότι πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους. Θα είμαστε έτοιμοι και μαζί με τις ανακοινώσεις, να ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες. Δεν είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο άνθρωπος που λέει μεγάλα λόγια. Πλέον μετά από τόσα χρόνια, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ότι λέει, το τηρεί".

Photo Credits: Eurokinissi

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ρωσία - Σαουδική Αραβία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ