ΠΑΟΚ

Ξέρει την παγίδα, έχει τον τρόπο

Ξέρει την παγίδα, έχει τον τρόπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ λίγες ώρες πριν τον αγώνα της πρεμιέρας για τον Δικέφαλο στον τρίτο όμιλο του Europa League. Η συνομιλία Τούντορ-Προσινέτσκι, η ενίσχυση με οπαδούς που έρχονται με τον Σαββίδη και το ξεκάθαρο πλάνο ενδεκάδας. (VIDEOS)

Το είπε και ο Ίγκορ Τουντορ και αρχίζουμε από αυτό. «Η Γκαμπάλα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε δύο παιχνίδια και είναι μία ομάδα που πρέπει να την σεβαστούμε». Ο Κροάτης γνωρίζει, κατά συνέπεια, την παγίδα.

Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να μην έχει το όνομα, ακόμη και της Μπρόντμπι, όμως, στην παρούσα φάση είναι πολύ πιο δύσκολη ομάδα να την κερδίσει κανείς, σε σχέση με του Δανούς. Πόσο μάλλον στην έδρα της που δεν έχει δεχθεί ακόμη ούτε ένα γκολ και αυτό ήταν η βάση για να πετάξει εκτός διοργάνωσης κατά σειρά (από τον πρώτο προκριματικό μέχρι τους ομίλους) Ντιναμό Τιφλίδας, Τσουκαρίτσκι, Απόλλωνα Λεμεσού και παναθηναϊκό.

Επισημαίνουμε και το γεγονός ότι και ο Δικέφαλος δεν έχει πάρει ακόμη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη φέτος, χωρίς, όμως να στεκόμαστε ιδιαίτερα σ’ αυτό γιατί και οι ισοπαλίες στην Τρνάβα και την Κοπεγχάγη του έκαναν τη δουλειά .

Στους ομίλους τα πράγματα είναι αλλιώς. Και ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι το γνωρίζει αυτό. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, μία από τις οκτώ ομάδες που μετράνε πέντε συμμετοχές σε ομίλους του Europa League (μόνο Μπριζ και Αίντχόβεν έχουν από έξι).

Καλή κατασκοπεία

Ο Τούντορ και οι παίκτες του είναι υποψιασμένοι και παράλληλα πολύ καλά διαβασμένοι. Μία ώρα πριν τη συνέντευξη Τύπου ο Κροάτης τεχνικός είχε συνάντηση στο ξενοδοχείο με τον συμπατριώτη του Ομοσπονδιακό του Αζερμπαϊτζάν, Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα έμαθε πέρα από την «κατασκοπεία» που έκαναν οι συνεργάτες του.

Τα νέα της Γκαμπάλα, σας τα δώσαμε και νωρίτερα. Ο Τούντορ συνιστά υπομονή στους παίκτες του γιατί ο Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ δεν είναι αφελής για να ζητήσει από τους παίκτες του να ανοιχτούν. Επίσης, προσοχή στις στημένες φάσεις και στον Ντοντό και όχι τόσο στον Περέιρα (αν παίξει).

Ξέρει την παγίδα, έχει τον τρόπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκάθαρο πλάνο ενδεκάδας

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με χαλάρωμα στο γήπεδο «Bakcell Arena», έδρα της Νέφτσι Μπακού στο πρωτάθλημα. Ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε Βέροια (με το «κούρεμα» σήμερα θα συμμαζευτεί κάπως), ενώ οι παίκτες διαπίστωσαν ότι οι γεμάτες από περίπου 12.000 θεατές απόψε μπορούν να δημιουργήσουν μία «ζεστή», υπέρ των γηπεδούχων, ατμόσφαιρα .

Ο Τούντορ μάλλον δεν προβληματίζεται πολύ για την ενδεκάδα. Έχει αποφασίσει να βάλει τον Σάμπο αντί του τραυματία Κάτσε στην ενδεκάδα και να κρατήσει τον Μπερμπάτοφ αρχικά στον πάγκο. Έτσι τα πράγματα, απλοποιούνται. 3-5-2 με Όλσεν κάτω από την εστία, Τζαβέλλα, Κόστα και Βίτορ στην άμυνα, Κωνσταντινίδη δεξιά, Κίτσιου αριστερά (για να καλυφθεί και η απουσία του Λέοβατς) στα άκρα και η τριάδα Τζιόλη, Σάμπο, Πέλκα στη μεσαία γραμμή. Αθανασιάδης και Μακ θα αποτελέσουν το δίδυμο της επίθεσης.

Ο Σαββίδης φέρνει κόσμο

Ο ΠΑΟΚ θα έχει την υποστήριξη 75 οπαδών του απόψε. Εξήντα ομογενείς θα συνταξιδέψουν με τον Σαββίδη από το Ροστόφ και άλλοι 15 καλύπτουν με δύο βαν (ένα από Θεσσαλονίκη και ένα από Καβάλα) 2900 χιλιόμετρα για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Προφανώς και ένα ενδεχόμενο διπλό στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου θα αφιερωθεί, κυρίως, σ’ αυτούς

Ισπανός ο ρέφερι

Τέλος, θυμίζουμε ότι την αναμέτρηση θα διευθύνει ο 39χρονος Ισπανός Χαβιέρ Εστράδα. Βοηθοί του θα είναι οι Μιγκέλ Μαρτίνες και Τεοντόρο Σομπρίνο, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια.

Οι Αλεχάντρο Ερνάντες και Σαντιάγκο Χάιμε θα είναι οι πρόσθετοι βοηθοί και παρατηρητής της UEFA o Βλαντιμίρ Αντόνοφ. Φέτος, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ο Χαβιέρ Εστράδα σφύριξε το παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League μεταξύ της Πλζεν και της Βοϊβοντίνα, αλλά και του 3ου προκριματικού του Champions League ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σπάρτα Πράγας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ