ΠΑΟΚ

Κούγιας: "Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς έβαλε δύο αυτογκόλ"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΚΟΥΓΙΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΚΟΥΓΙΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τη στάση του Ιβάν Σαββίδη και σχολίασε τις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι όροι που θέτει ο Γιώργος Βασιλειάδης για ν επαναρχίσει το πρωτάθλημα σχολιάστηκαν από τον Αλέξη Κούγιας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε και στα "δύο αυτογκόλ του ΠΑΟΚ" και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Ρ/Σ "Metropolis 95,5":

Για τη στάση των ΠΑΕ απέναντι στο έγγραφο Βασιλειάδη:

"Θεωρώ πως θα είναι μεγάλο λάθος αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Γενικότερα πιστεύω πως η αναβολή του Πρωταθλήματος ήταν λάθος. Πιστεύω πως όλο αυτό έγινε για τις εντυπώσεις. Έχουν γίνει πολλά στο παρασκήνιο που έχουν μείνει ατιμώρητα. Η εικόνα του Σαββίδη με το πιστόλι, έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να κερδίσει άκοπα ένα χαμένο παιχνίδι και από την άλλη πλευρά αυτοί που περιμένουν να εκμεταλλευτούν κάποιες συγκυρίες έχουν αρθρώσει έναν διαφορετικό λόγο".

Για το αν πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα:

"Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς έβαλε δύο «αυτογκολ». Είχα πει και παλιότερα, τότε με το θέμα του Ελ Καντουρί, πως κακώς βγάζει επιθετική τάση εναντίον μου ο Σαββίδης. Είχα πει επίσης πως την κρίσιμη στιγμή, στη καμπή του Πρωταθλήματος ο Ιβάν Σαββίδης θα μετρήσει τους πραγματικούς του φίλους. Όλα αυτά τα βρήκε μπροστά του. Από το 1996 και έπειτα υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που διαφεντεύουν το ποδόσφαιρο.

Δεν γίνεται να βλέπω σε σημαντικές ημερομηνίες για το ποδόσφαιρο τον Υπουργό δίπλα στον Θωμά Μητρόπουλο. Δεν γίνεται να βλέπουμε ακόμα στο χώρο του ποδοσφαίρου ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί τόσο ηθικά, όσο και ποινικά. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα μέσα από καφενεία και δυστυχώς αν δεν παρακολουθείς τα πάντα, θα σε συντρίψουν με κάθε τρόπο.

Αυτό ο κ. Σαββίδης έπρεπε να το περιμένει και να είναι έτοιμος. Τέλος θα έπρεπε και ο ίδιος να μη δώσει κανένα δικαίωμα. Εγώ ξέρω ποιοι είναι αυτοί που καταστρατηγούν τα πάντα στο ποδόσφαιρο, όπως πχ. με την περίπτωση Βάλνερ".

Για την άποψη του σχετικά με τον έγγραφο Βασιλειάδη:

"Εγώ συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία του κ. Βασιλειάδη. Αυτό που δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να υπάρχει σημείο που να λέει πως αν διεξαχθούν δύο φορές επεισόδια, η υπαίτια ομάδα θα υποβιβάζεται. Όπως έχουμε γράψει και στο υπόμνημα που στείλαμε, θα δείτε πως εμείς πιστεύουμε πως μπορεί να γίνει προβοκάτσια σε μία ομάδα, ώστε κάποιοι να μεθοδεύσουν τον υποβιβασμό της.

Αν κάποιος έχει συμφέρον ή θίγεται από κάποια άλλη ομάδα, θα μπορεί να μελετάει τον ΚΑΠ και να προχωρά σε μία ύποπτη και στοχευμένη κινητοποίηση. Θα έρχεται ο εφαρμοστής του Δικαίου και θα πράττει όλα αυτά που λέει ο νόμος".

Για την κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

"Είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτή την απόφαση. Με τους τακτικούς δικαστές που έχουμε τώρα αποδίδεται δικαιοσύνη. Αυτό το είδαμε και στην περίπτωση της έφεσης του κ. Σκουτέρη. Είχε γίνει κάτι παρόμοιο και πέρυσι με τον Ίβιτς. Ο Σκουτέρης δεν εξέτασε το μέγεθος της ζημιάς, αλλά την ενέργεια. Ακριβώς έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση των επεισοδίων.

Ο τακτικός δικαστής που θα υποβιβάσει την οποιαδήποτε ομάδα, θα διαγράψει παράλληλα και την ιστορία της. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση δεν μας φταίνε οι τακτικοί δικαστές, αλλά το όλο νομοθετικό πλαίσιο.

Αν θες να τιμωρήσεις συμπεριφορές, θα μπορούσες να αναγκάζεις τον κάδε ιδιοκτήτη που μπουκάρει στο γήπεδο πάνω από δύο φορές να πουλάει τις μετοχές του".

Για την πιθανή εκ νέου αλλαγή στην αδειοδότηση των ομάδων:

"Δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα. Όσοι δεν είναι συνεπείς θα πρέπει να τιμωρούνται ανάλογα. Δεν μπορείς να αλλάζεις τη νομοθεσία όποτε σε συμφέρει. Για τον ίδιο λόγο υποβιβάστηκε και ο Ηρακλής".

Για το αν βλέπει πιθανή την επανέναρξη του Πρωταθλήματος:

"Δεν νομίζω πως θα αρχίσει το Πρωτάθλημα. Προβλέπω πως θα υπάρξει επανέναρξη μετά το Πάσχα".

Για το πώς θα πράξει ο Υπουργός αν μία ομάδα διαχωρίσει τη θέση της:

"Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να γίνει. Πάντως και εμείς διαχωρίσαμε εν μέρει τη θέση μας. Εξουσιοδοτήσαμε τον κ. Στράτο, με την προϋπόθεση να μη υποστηρίξει κάτι αντίθετο από αυτά που του λέμε. Στην ουσία τον εξουσιοδοτούμε μόνο αν γίνει δεκτή η θέση μας".

Για την ανάγκη να υπάρξει συγκέντρωση των ιδιοκτητών των ομάδων:

"Δεν είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά στο ποδόσφαιρο και να μην έχουμε γενική συνέλευση των ιδιοκτητών των ομάδων. Κάτι θα πρέπει να γίνει".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα τέσσερα "όχι" και η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Δ.Σ. η Λίγκα την ερχόμενη εβδομάδα για τα "ΟΧΙ" στον Βασιλειάδη
Υπέγραψε το έγγραφο Βασιλειάδη, ζητά VAR από τη νέα σεζόν
Νέα μάχη στο διαιτητικό δικαστήριο για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στο βάθος... Grexit!
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ