ΠΑΟΚ

Κούδας: "Μίλησα με Νταϊφά το 1980..."

Κούδας: "Μίλησα με Νταϊφά το 1980..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κούδας έκανε σαν σήμερα (21/12) το 1963 ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ και έκανε μια αποκάλυψη που αφορά τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά όσα είπε.

Σαν σήμερα 53 χρόνια πριν (21/12/1963), ο "Μεγαλέξανδρος" του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στον "ArenaFM 89.4" και θύμισε όλα όσα είχαν γίνει τότε. Αποκάλυψε μάλιστα μια ιστορία, που βγαίνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας

"Για να παίξω σε εκείνη την ομάδα, είχαν προηγηθεί κάποια γεγονότα. Ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το οποίο είχε διακοπεί, όταν ο Λάζαρος ο Τσώμος πήρε την ομάδα και έφυγε. Είχε τιμωρηθεί και η ομάδα αλλά και κάποιοι παίκτες. Ήταν το ξεκίνημα του Κούλη του Αποστολίδη, του Δούκα του Ασίκη, Σταύρου Μαρβάκη, του Γιούλη Στεργιάδη και ο πέμπτος ήμουνα εγώ. Ελλείψει παικτών, ανέβηκαν πέντε παιδιά από την β’ ομάδα, αλλά και από την εφηβική", τόνισε αρχικά ο Κούδας.

Αναφορικά με το πώς πήγε στον ΠΑΟΚ, σχολίασε: "Τότε κυνηγούσαν ταλέντα από τις γειτονιές. Εμένα με πήγε ένας από την Παλιά Λαχαναγορά, μου λέει μια μέρα θέλεις να πάμε στον ΠΑΟΚ, και πήγα. Πίσω προς την πλευρά της Αγίας Βαρβάρας, εκείνος ο χώρος , ήταν χώμα και διάλεγε 10-20 παιδιά και τα δοκίμαζε. Την πρώτη φορά δεν με πήρε και έβαλα τα κλάματα. Έβλεπα και κάτι άλλους δεν μπορούσαν να κάνουν κοντρόλ".

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: "Πρώτη φορά θα το πω αυτό, το 1980 έχω 12ετία και είμαι πλέον ελεύθερος, ουρλιάζει ο πατέρας μου να κατέβω κάτω (στον Ολυμπιακό). Για να του κάνω το χατίρι, κατεβαίνω κάτω, μου δίνει 3 εκ. ο Παντελάκης και του λέω, αυτά μου τα δίνεις για αυτά που έπαιξα ή για αυτά που θα παίξω;

Κατεβαίνω λοιπόν κάτω μπαίνω στο γραφείο του Νταϊφά, και μου λέει 3 εκ., δεν μπορώ να δώσω κάτι γιατί θα γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος. Λέω στον πατέρα μου ότι γυρνάω πίσω, αλλά δεν γυρνάω. Με περιμένουν δυο κύριοι απ’ έξω (Κωνσταντινίδης-Τσαχιλίδης) μου λένε πάρε δυο επιταγές και υπέγραψε όσο θέλεις. Τους λέω δώστε μου 4 εκ. και υπογράφω. Κάτω από το τραπέζι δεν παίρνω τίποτα.

Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι ο Καρέλας δίνει 20 εκ.(!) για να πάω στον Εθνικό. Αλλά δεν πήγα και εντέλει ο Παντελάκης μου έδωσε 4 εκ. και έμεινα στον ΠΑΟΚ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ