ΠΑΟΚ

Κούδας: "Αν μιλήσω με τον Κλάους, μπορώ να χειριστώ το θέμα του"

Κούδας: "Αν μιλήσω με τον Κλάους, μπορώ να χειριστώ το θέμα του"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κούδας πήρε θέση για το θέμα που έχει προκύψει στον ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη και ανέλυσε μέχρι και το σενάριο πώλησής του 28χρονου φορ.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του (κλείνει 70 χρόνια ζωής), ο Γιώργος Κούδας μίλησε στον Ρ/Σ Metropolis 95,5" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα του Στέφανου Αθανασιάδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τα γενέθλιά του: "Κλείνω 20 χρόνια μείον από τα 90. Η ιστορία γράφεται κάπως σημαδιακά. Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1926, εγώ μετά από 20 χρόνια στις 23 Νοεμβρίου του 1946. Ευχαριστώ τον Θεό που εκτός από το ποδοσφαιρικό χάρισμα που μου έδωσε ως ταλέντο με έκανε να είμαι και σωστός στο μυαλό. Νομίζω το έχω αποδείξει αυτό".

Για το μεγαλύτερό του λάθος: "Το πιο μεγάλο λάθος ήταν εκείνα τα δύο χρόνια που έχασα και θα μπορούσα να μην υπήρχα ποδοσφαιρικά. Δεν πιστεύω άλλος ποδοσφαιριστής σε αυτήν την ηλικία παίζοντας μόνο με την εθνική ενόπλων και την ομάδα του λιμενικού να άντεχε σε αυτό που λένε σήμερα δύο χρόνια απραξίας. Όμως άντεξε εκείνο το ταλέντο και ήταν ένα κερδισμένο στοίχημα για εμένα".

Για τη μεγαλύτερη στιγμή του: "Υπέγραψα το 1958 ένα ισόβιο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ήταν σίγουρα η στιγμή μετά το 1968 που δικαίωσα τον κόσμο που πίστευε σε εκείνη την ομάδα και της χαρίσαμε τον πρώτο τίτλο".

Για το προς τιμήν του παιχνίδι το 1995 και την καταστροφή της προτομής του: "Κάποιοι επιστήμονες γκρέμισαν κάτι που το έφτιαξαν φίλαθλοι με τον κόπο τους. Αν γυρίσεις το άλμπουμ και δεις τις φωτογραφίες καταλαβαίνεις τον χαρακτήρα του ανθρώπου και του ποδοσφαιριστή σε εκείνο το παιχνίδι του 1995. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή εν ζωή από το να σε αναγνωρίσει ο κόσμος ότι πρόσφερες κάτι. Δεν είναι θέμα δικό μου η αποκατάσταση της προτομής, είναι θέμα κόσμου και των εκάστοτε διοικήσεων που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποκαταστήσουν την αλητεία που έγινε τότε".

Για το θέμα Αθανασιάδη: "Χρειάζεται άλλη διαχείριση το θέμα. Πιστεύω ότι αν μου δώσουν την ευκαιρία να το χειριστώ, με την εμπειρία και την παιδεία που έχω θα είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Συμπληρώνω σε λίγες μέρες έναν χρόνο δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη και του έχω δείξει όλες τις παθογένειες. Τις έχουμε αναλύσει. Δεν είναι μόνο ο Σαββίδης υπεύθυνος. Είναι όλο το ΔΣ και αυτοί που το χειρίζονται, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι, προπονητές. Δεν μπορώ να μιλήσω από μόνος μου. Πρέπει να μου πουν ότι με χρειάζονται για να μιλήσω με τον Αθανασιάδη".

Για την συμβουλή που θα έδινε στον Αθανασιάδη: "Η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν στον γάμο του υιού Σαββίδη. Μου δόθηκε η ευκαιρία, πήρα δύο λεπτά μαζί μου τον Κλάους και του είπα κάποια πράγματα. Είχαν μόλις προηγηθεί τα πλέι οφ και είχαμε βγει στα προκριματικά του Champions League. Δεν λύνονται έτσι, βέβαια, τα προβλήματα. Είμαι στη διάθεση του Κλάους και οποιουδήποτε άλλου θέλει για να έχουμε συνάντηση".

Για την ενδεχόμενη πώληση του Αθανασιάδη: "Στο σημείο που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο, οποιοδήποτε προϊόν έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα, γιατί προϊόν είναι, και θέλουμε να το πουλήσουμε δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Δεν πάμε τον ποδοσφαιριστή στη β’ ομάδα. Τον τοποθετούμε στο ψηλότερο ράφι για να τον πουλήσουμε στην καλύτερη τιμή και να τον αντικαταστήσουμε με καλύτερο ή με παίκτη που έχει περισσότερο μέλλον. Ουδείς αναντικατάστατος. Ρωτάμε όμως τον προπονητή και τον τιμ μάνατζερ. Θα φύγει ο παίκτης, τι κάνουμε μετά; Μπορούμε να βρούμε αντικαταστάτη με έστω αυτά τα προσόντα;".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σόουζα: "Έμπειρος και δυνατός ο ΠΑΟΚ"
Παντελάκης: "Ο δικός μου Γιώργος Κούδας"
Πέταξε χωρίς Τζαβέλλα για Φλωρεντία
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ