ΠΑΟΚ

Καλύτερη άμυνα στο Europa, "μπάζει" στην Ελλάδα

Καλύτερη άμυνα στο Europa, "μπάζει" στην Ελλάδα
Τζαβέλλας Κόστα Βίτορ INTIME SPORTS

Το ερώτημα που γεννά η κίνηση του Τούντορ να πάει σε σχήμα με τέσσερις αμυντικούς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κρασνοντάρ μέσα από ενδιαφέρονται στατιστικά.

Ο Ιγκόρ Τούντορ θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με αλλαγή σχήματος στον αγώνα με την Κρασνοντάρ, προτιμώντας να τοποθετήσεις τέσσερις ποδοσφαιριστές στην αμυντική γραμμή, αφήνοντας στην άκρη το σύνηθες μέχρι σήμερα 3-5-2.

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να παρατηρηθεί είναι πως επιλέγει να το κάνει σε ευρωπαϊκό αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει τόσο αμυντικό πρόβλημα, όσο επιθετικό.

Ο Δικέφαλος έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στη φάση των ομίλων τουEuropaLeague, αυτό με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, διατηρώντας το μηδέν παθητικό με Γκαμπάλα στην πρεμιέρα στο Αζερμπαϊτζάν και με Κρασνοντάρ στην έδρα του. Έτσι, έχει την καλύτερη άμυνα στους ομίλους της διοργάνωσης, μαζί με την Νάπολι, της οποίας η εστία έχει παραβιαστεί επίσης μόλις μία φορά σε τρεις αγώνες.

Σαφώς και η εξήγηση που μπορεί να δοθεί σχετικά το σκεπτικό του Κροάτη τεχνικού, είναι πως το παιχνίδι με την Κρασνοντάρ στη Ρωσία έχει χαρακτήρα «τελικού», καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αν ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους «32» τουEuropaLeague. Επομένως, ο Τούντορ επιλέγει να παίξει πιο συντηρητικά και όχι με τη λογική του παιχνιδιού κυριαρχίας, που όπως εξάλλου δήλωσε και ο ίδιος δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επέλθει το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε το μηδέν παθητικό το διατήρησε και στα άλλα δύο ευρωπαϊκά του ματς για τον όμιλο, παίζοντας με αυτό το στυλ, πιο συντηρητικό από ότι στις εγχώριες αναμετρήσεις του, ενώ και στον αγώνα με την άκρως επιθετική και με έφεση στο σκοράρισμα, Ντόρτμουντ, δέχτηκε ένα γκολ και συνολικά παρουσίασε αρκετά καλή αμυντική λειτουργία.

Γιατί δεν το έχει αλλάξει στο πρωτάθλημα, όπου «μπάζει»;

Το ερώτημα που προκύπτει και μπορεί να τεθεί στον κόουτς των «ασπρόμαυρων», είναι γιατί δεν έχει προβεί σε αλλαγή διάταξης, με σκοπό την θωράκιση των μετόπισθεν, σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 15 γκολ, επίδοση που αποτελεί την 4ηχειρότερη στην SuperLeague. Η ομάδα του Τούντορ παρουσιάζει σοβαρά αμυντικά κενά στις αναμετρήσεις της κόντρα σε ελληνικές ομάδες και δέχεται γκολ με ευκολία, όμως ο Τούντορ στις 9 πρώτες αγωνιστικές έχει επιμείνει στο 3-5-2, μη προσθέτοντας τέταρτο παίκτη στην άμυνα. Αντιθέτως, αλλάζει τον σχηματισμό του σε 4-4-2 σε ματς τουEuropaLeague.

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν αυτό το… κοντράστ της «ασπρόμαυρης» άμυνας σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχιστεί και με την αλλαγή σχήματος, ή αν θα αλλάξει το σκηνικό και η αλλαγή σχήματος στο συγκεκριμένο ματς δεν δικαιώσει τον Τούντορ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ