ΠΑΟΚ

Καλύπτει το άνοιγμα με 15.000.000 ευρώ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ισοσκελίσει την μεγάλη επένδυση που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο πιο ακριβός ΠΑΟΚ όλων των εποχών έχει οδηγήσει τον Ιβάν Σαββίδη στην απόφαση για ακόμη πιο μεγάλη ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου της "ασπρόμαυρης ΠΑΕ". Χθες (3/10) στην Τούμπα, έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στην διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να "ανοίξει" νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ύψους των 15.000.000 ευρώ που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, με δικαίωμα παράτασης για έναν ακόμη μήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. έχουν όσοι μπορούν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω, ωστόσο, είναι σαφές ότι θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Ιβάν Σαββίδη. Εφόσον καλυφθεί όλο το ποσό, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 92.224.550,40 ευρώ (όταν ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι του 2012 το μετοχικό κεφάλαιό της βρισκόταν στα 7.500.000 ευρώ).

Μάλιστα, διευκρινίστηκε ότι, αν κριθεί απαραίτητο, θα γίνει και νέα αύξηση. Σε ερώτηση μικρομετόχου για το αν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησής του Ιβάν Σαββίδη να ζητηθούν πίσω τα κεφάλαια που έχει βάλει στην εταιρία, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα αφού τα χρήματα έχουν μετοχοποιηθεί και εκκρεμότητα αποτελεί μόνο ένα ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2021 και το οποίο δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε μετοχές.Στη Γ.Σ. της ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε το 91,43 % των μετοχών της ΠΑΕ και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης με τον νομικό σύμβουλο Αχιλλεα Μαυρομάτη ήταν εκείνοι που ανέλαβαν τα διαδικαστικά.

"Πετυχημένος ο Ίβιτς, λάθος επιλογή ο Στανόγεβιτς"

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε σε ερωτήματα μικρομετόχων που "άγγιξαν" μέχρι και αγωνιστικά ζητήματα.

Συνοπτικά:

- Στην κριτική που έγινε για το θέμα του προπονητή, ο Μάκης Γκαγκάτσης συμφώνησε ότι η επιλογή Στανόγεβιτς ήταν λανθασμένη και ότι ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν ένας απόλυτα επιτυχημένος προπονητής που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

- Τόνισε ότι δεν υπάρχει τώρα κάποια εξέλιξη με το θέμα του γηπέδου, ίσως όμως αυτό συμβεί με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

- Άκουσε μικρομετόχους να επισημαίνουν το γεγονός ότι ο διαιτητής του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό πέρυσι (Κύζας) και ο επόπτης που έκανε το λάθος στο γκολ του Ενρίκε στον τελικό του Κυπέλλου (Καλφόγλου) παραιτήθηκαν, την ώρα που ο Τριτσώνης που δεν είχε δει το χέρι του Μανιάτη στον τελικό Ολυμπιακός - Αστέρας έφθασε μέχρι την ηγεσία της ΚΕΔ.

- Αρνήθηκε την κριτική ότι τα διαρκείας είναι ακριβά.

- Άκουσε την κριτική για τις καθυστερήσεις στις μεταγραφές. "Αν παίρναμε τους παίκτες πιο νωρίς, ίσως κόστιζαν παραπάνω, όμως δεν θα χάναμε τα χρήματα του Europa League", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.Τέλος, έγινε γνωστό ότι η ετήσια απολογιστική Γ.Σ. της ΠΑΕ θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ