ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Όλοι έχουμε ευθύνες για τα επεισόδια, αλλά αξίζαμε το Κύπελλο"

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, υποστήριξε πως όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του τελικού έχουν ευθύνη για τα επεισόδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο "Δικέφαλος" άξιζε το Κύπελλο.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς παραλαμβάνοντας το βραβείο του συνδρομητικού καναλιού για τον καλύτερο τεχνικό της σεζόν στη Super League. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του τελικού έχουν ευθύνη για τα επεισόδια στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" του Βόλου ενώ ξεκαθάρισε ότι ο "Δικέφαλος" άξιζε το Κύπελλο.

Για τη δύσκολη δουλειά του προπονητή: "Να είμαι ειλικρινής δεν σκεφτόμουν να κάνω αυτή τη δουλειά που κάνω τώρα, όταν ξεκίνησα να παίζω μπάλα. Πιο δύσκολο προπονητής, από ποδοσφαιριστής. Όταν ελέγχεις τόσα άτομα... όταν είσαι παίκτης ακολουθείς το πρόγραμμα. Όταν είσαι σε αυτή τη θέση, η δουλειά είναι διαφορετική και υπάρχει περισσότερη δουλειά".

Για τα playoffs: "Από σήμερα ξεκίνησε μια νέα ημέρα. Μάθαμε και την κλήρωση των πλέι οφ. Έχουμε αρκετές ημέρες και μπορούμε να προετοιμαστούμε. Είναι διαφορετικό, συνεχόμενα ματς, ντέρμπι. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: "Δεν έχω δει όλο το ματς. Έχω δει φάσεις, τα γκολ. Δεν έχω δει όλο το ματς. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι κάποια πράγματα έχουν συμβεί πριν από το ματς και κανένας από όσους είχαν μέρος σε αυτό τον τελικό δεν μπορεί να μείνει ικανοποιημένος.

Φτάνοντας στο γήπεδο, αργήσαμε. Μας πήγαν από λάθος δρόμο, φάνηκε από το λεωφορείο 1,5 χιλιόμετρο ότι γινόταν μάχες στη γέφυρα. Όταν βλέπεις τέτοια πράγματα δεν είναι ευχάριστο. Εκείνη τη στιγμή προσπαθήσαμε να φθάσουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Ζητήσαμε από την ΑΕΚ να αργήσει λίγο το ματς. Σίγουρα οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι γιατί ήδη είχαμε αργήσει. Κάποιοι κάνουν μασάζ, διατάσεις, διαφορετικά πράγματα. Ευχαριστώ την ΑΕΚ, η οποία το δέχθηκε και κατάλαβε ότι δεν ήταν λάθος δικό μας αλλά της αστυνομίας. Και οι διαιτητές το δέχθηκαν.

Αυτό είναι το κομμάτι, που όλοι θα θέλαμε να μην έχει γίνει. Μακάρι να είναι το τελευταίο μάθημα και να μην ξαναγίνουν.

Ευθύνες πρέπει να πάρουμε όλοι. Και οι ομάδες, πάνω από όλα. Και οι άνθρωποι που διοργάνωσαν τον τελικό. Και η Αστυνομία. Γι' αυτή την οργάνωση που πρέπει να υπάρχει, πρέπει να είναι συγκεκριμένα και πιο δυνατά τα μέτρα".

Για το εάν ο ΠΑΟΚ άξιζε αυτόν τον τίτλο: "Πιστεύω ότι αξίζαμε αυτόν τον τίτλο. Δουλέψαμε σκληρά σε όλο το χρόνο. Από την αρχή της σεζόν, είχαμε σχεδιάσει να πάρουμε έναν από τους δύο τίτλους. Το έχουμε καταφέρει το ένα. Το δεύτερο ήμασταν κοντά, ποτέ ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο κοντά. Όταν τελείωσε ο πρώτος γύρος ήμασταν στην 9η θέση. Στο δεύτερο κερδίσαμε 14 ματς.

Στον πρώτο γύρο δεν πήραμε σε πολλά ματς, αυτό που δικαιούμασταν. Όταν έχει 12-13 νέους παίκτες, δεν είναι εύκολο. Όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα κι όταν αφήσαμε την Ευρώπη, είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Παίξαμε όλο το χρόνο Τετάρτη-Κυριακή. Όταν αποκλειστήκαμε από τη Σάλκε, τότε συνεχίσαμε με Κύπελλο και πρωτάθλημα. Πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές στις θλάσεις (40), φέτος είχαμε ευτυχώς μόνο μία θλάση.

Μόνο ο Κάμπος είχε θλάση. Αλλάξαμε όλο το ιατρικό τιμ. Ήρθαν άνθρωποι που βοήθησαν πολλοί. Η ομάδα έφερε μηχανήματα στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Έγινε από το Σεπτέμβρη και μετά. Όλα είναι οργάνωση.

Δεν κρυβόμαστε από τις απαιτήσεις που έχουμε. Ο καθένας θέλει τίτλο στον ΠΑΟΚ. Δουλέψαμε και φέτος θα δουλέψουμε περισσότερο. Καταφέραμε να πάρουμε ένα τρόπαιο μετά από 14 χρόνια. Όσο προχωράνε τα χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει καλό σχέδιο, έχει μετά από πολλά χρόνια σοβαρό τεχνικό διευθυντή, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ και μαζί του έκανα μεταγραφές. Ευτυχώς έχει δουλέψει και πριν και μου προσφέρει σε κάθε θέση 3-4 επιλογές για να διαλέξω".

Για την πιο σημαντική στιγμή της σεζόν: "Σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου, υπήρχαν και σημαντικά ματς που τα περισσότερα από αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε. Στην Ευρώπη ήταν το ματς με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία με μια μεγάλη νίκη. Όταν μιλάμε για το πρωτάθλημα, οι νίκες κόντρα στις μεγάλες ομάδες σου δίνουν δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Από εδώ και πέρα, μπορούμε να κυνηγάμε και μεγαλύτερα πράγματα".

Για την πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν και τα λάθη του: "Υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Κάθε ήττα, είναι δύσκολη στιγμή. Κάθε ήττα σου αφήνει πικρή γεύση. Φέτος, είχαμε λίγες ήττες.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ήταν η πρώτη μου χρονιά. Τις ευθύνες τις παίρνω εγώ. Μπορεί κάποιες φορές, κάποιες δηλώσεις να ήταν απότομες, αλλά κι αυτό είναι εμπειρία. Λάθη κάνουμε όλοι. Όπως λάθη κάνουν οι ποδοσφαιριστές, λάθη κάνετε κι εσείς. Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσα να τα πω διαφορετικά. Σε όλα από αυτά που έχω πει κάθομαι πίσω από τα λόγια μου.

Είναι μία εμπειρία. Όταν τελειώνει το ματς και το ζεις έντονα. Σίγουρα κάποιες φορές, κάποια πράγματα σου ξεφεύγουν. Εγώ τα δουλεύω για να βελτιωθώ και σε αυτά".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ