ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί κόντρα στους δυνατούς της Ευρώπης"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Ίβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους "32" του Europa League. (VIDEO)

Ο Βλάνταν Ιβιτς ανέλυσε το γιατί οι γερμανικές ομάδες είναι παραδοσιακά δύσκολες αντίπαλοι για τους ελληνικούς συλλόγους και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ, με νίκες όπως κοντρα στη Ντόρτμουντ και τη Φιορεντίνα έδειξε ότι μπορεί να στέκεται απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη. Δείτε το βίντεο

«Κοιτάξτε όλοι οι ομάδες που περάσαν στους "32" είναι καλές ομάδες. Η κλήρωση ναι θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, αλλά όποια η ομάδα και να είναι μπροστά μας, πρέπει να προετοιμαστούμε, έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι τότε και θα κάνουμε ότι δυνατόν γίνεται».

Τι κάνει τις γερμανικές ομάδες δύσκολες ώστε να τις αποκλείσει ελληνική ομάδα;
«Είναι ότι έχουν πιο δυνατό πρωτάθλημα, έχουν κάθε εβδομάδα έχουν δυνατά παιχνίδια ενώ και τα μπάτζετ που υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες είναι πολύ μπροστά στα δεδομένα των ελληνικών ομάδων. Η όλη διοργάνωση του ποδοσφαίρου εκεί είναι διαφορετική. Παίκτες από όλες τις χώρες του κόσμου παίζουν εκεί, έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό μέσα στην χώρα τους και τους κάνει δυνατούς».

Που πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ ώστε να «χτυπήσει» την πρόκριση;
«Σε όλα πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ, πρέπει να ετοιμαστούμε στην τακτική και την φυσική κατάσταση για αυτό παιχνίδι, να πάρουμε όσες πληροφορίες όσον αφορά τον αντίπαλο. Πιστεύω πως έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Θα δώσουμε το 100% να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς».

η νίκη επί της Ντόρμουντ παίζει ρόλο στην ψυχολογία, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο;
«Σίγουρα, συμφωνώ. Η νίκη που έκανε πέρυσι η ομάδα μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο, φέτος το ίδιο κάναμε κόντρα στην Φιορεντίνα, δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε κόντρα στις δυνατές ομάδες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Είναι παιχνίδια χωρίς άγχος, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τον στόχο της Ευρώπης;
«Είναι διαφορετικά παιχνίδια από τον Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτές οι αναμετρήσεις δίνουν σε κάθε παίκτη κάτι παραπάνω, ταξιδεύεις πας σε μια χώρα που γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Παίζεις και UEFA με μια τέτοια ομάδα, είναι το κίνητρο παραπάνω. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια, αυτό που προσπαθώ να περάσω είναι ότι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να έχουμε όλοι το ίδιο κίνητρο».

Αυτές οι Ευρωπαϊκές προκλήσεις ήταν πιο δύσκολες για τον Ίβιτς σαν παίκτηή σαν προπονητή;
«Και από τη μια και από την άλλη πλευρά, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Είναι μια δουλειά όπως και εμείς κάνουμε προσπάθεια και βάζουμε τα δυνατά μας, έτσι κάνει και ο αντίπαλος, όποιος και να είναι απέναντι μας. Δυσκολίες υπάρχουν αλλά αυτό είναι και ένα κομμάτι της δουλειάς μας το οποίο είναι και καλό, γιατί στο τέλος όταν πανηγυρίζεις έχει απόλυτη ευτυχία πάνω σου».

Δείτε το σχετικό βίντεο του PAOK TV:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ