ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Με γκολ στο τρίτο ημίχρονο"

Ίβιτς: "Με γκολ στο τρίτο ημίχρονο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, σχολίασε τη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε και σε ορισμένους παίκτες του ξεχωριστά.

Με γκολ στο... τρίτο ημίχρονο νίκησε ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός υπερασπίστηκε και κάποιους παίκτες του όπως ο Σάχοβ και ο Κάμπος, επισημαίνοντας ότι η Τούμπα είναι δύσκολη και πρέπει να στηριχθούν.

"Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι. Περίμενα πιο δύσκολο παιχνίδι από ότι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Ημουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει χώρους και θα παίξει στην κόντρα επίθεση. Μίλησα μ τους παίκτες μου για όλα αυτά. Είπα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα έλεγα ότι ήμασταν καλύτεροι πέρα από το γκολ. Δίκαια κερδίσαμε. Θα μπορούσε να λήξει και ισόπαλο βέβαια το ματς. Είχε και η ΑΕΚ 2-3 τρεις φάσεις. Δείξαμε από την αρχή ως το τέλος ότι ήμασταν ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Βάλαμε το γκολ στο… τρίτο ημίχρονο όπως λένε και οι συνεργάτες μου.

Παίζουμε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι κόντρα σε μια ομάδα διαφορετική. Ήθελα τους παίκτες να έχουν τρεξίματα και να κάνουν τακτικά ότι τους ζητάω. Να πιέζουν στο κέντρο. Δεν θα έλεγα ότι πήραμε ρίσκο. Θα μπορούσα να ξεκινήσω και με άλλη ενδεκάδα, αλλά διάλεξα αυτή. Δεν θα έλεγα ότι ρισκάραμε στο τελευταίο μισάωρο".

Για το ότι ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια (όπως είχε δηλώσει): "Είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους άλλους μέσους. Μπορεί να λύσει επιθετικά προβλήματα. Είναι βαρύς παίκτης. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει αλλά όταν είναι δυνατά παιχνίδια που χρειάζεσαι καλύψεις και τρεξίματα… Δεν λέω ότι είναι απείθαρχος. Δεν λέω ότι στο επόμενο ματς δεν θα ξεκινήσει και έχει ξεκινήσει σε πολλά ματς. Είναι καλά σωματικά αλλά εξαρτάται από τον αντίπαλο και την τακτική. Δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα παίξουν πάντα οι ίδιοι. Ολοι δουλεύουν και είμαστε ομάδα και εγώ είμαι ευχαριστημένος. Μπορεί κάποιοι οι να μην είναι ευχαριστημένοι που είναι στον πάγκο. Πρέπει να προσπαθήσεις να μου αποδείξεις το πρόσωπό σου όταν μπαίνεις από τον πάγκο έστω και για 5 λεπτά. Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης που εγώ τον κράτησα φέτος στον ΠΑΟΚ".

Στη συνέχεια ανέφερε: "Σίγουρα κερδίζουμε ψυχολογικά από τη νίκη. Μπορεί να μην παίρναμε αυτά που αξίζαμε σε κάποια παιχνίδια. Αλλά στο 85-90% 5 των αγώνων δείξαμε καλό πρόσωπο. Παίξαμε όπως ζητούσα με επιθετικό ποδόσφαιρο . Δεν είναι εύκολο να κάνεις πολλές φάσεις σε ένα ντέρμπι. Ολοι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο δημιουργίας αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό. Την Πέμπτη έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τελείως διαφορετικό από το εκτός έδρας με την Καραμπάγκ. Αλλά είναι άλλα τρία παιχνίδι στον όμιλο. Να εξασφαλίσουμε την πρόκριση όσο πιο νωρίς γίνεται, αλλά και με τη νίκη δεν μπορείς να είσαι σίγουρος".

Για τον Κάμπος και το ότι πολλοί θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ παίζει με παίκτη… λιγότερο επειδή δεν είναι καλός: "Ποιος μπαίνει στις φάσεις; Εγώ ή εσείς; Σε πόσες φάσεις έχει μπει στα τελευταία παιχνίδια. Μπορεί κάποιος άλλος να παίξει στη θέση του Κάμπος και να μην κάνει… Όλοι μπορούμε να κρίνουμε. Ο παίκτης είναι πειθαρχημένος και δουλεύει καθημερινά. Δουλεύει και στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι. Ναι, δεν έχει σκοράρει. Αλλά εγώ θα προβληματιζόμουν δεν έμπαινε στις φάσεις".

Για τον Μάτος: "Σίγουρα έχει ποιότητα και κάτι διαφορετικό, έχει προσφέρει μέχρι τώρα αρκετά και περιμένουμε κι άλλα. Είδατε ότι είναι καλός και στα στημένα και δυνατός στον αέρα. Εύχομαι να συνεχίζει όπως κι αυτός έτσι και οι άλλοι".

Για τον Σάχοβ: "Κάνει λάθη στις πάσες αλλά τακτικά είναι πειθαρχημένοςκαι έχει καλύψει αρκετά μέτρα στο χώρο του κέντρου. Σε κάθε αγώνα δίνει το 100%. Σήμερα διάβασα να παίξουν αυτοί οι τρεις. Βέβαια η Τούμπα είναι δύσκολη, το γνωρίζω. Πρέπει να ξεπεράσεις όταν ακούς κάτι από την κερκίδα γιατί σε παίρνει από κάτω. Πρέπει να προσέξουμε και να στηρίξουμε τους παίκτες ειδικά τους καινούριους. Προσπάθεια κάνουν όλοι, μπορεί να υπάρχουν λάθος πάσες, αλλά δεν θα παίξει κάποιος που δεν δίνει το 100%".

Photo credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ