ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο"

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Τα όσα έζησε μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, τα επερχόμενα πλέι οφ και η νέα σεζόν, για την οποία έβαλε ένα ερωτηματικό αναφερόμενος στο συμβόλαιό του έθιξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε όλα όσα είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα " mozzartsport.com".

Για την πρώτη του σεζόν ως προπονητής: "Αυτή είναι η πρώτη μου σεζόν ως προπονητής. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστιο αριθμό οπαδών και μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής για το κύπελλο. Έχουμε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, αλλά ήταν ένας από τους στόχους μας πριν από την έναρξη της σεζόν. Φέτος έπρεπε να δουλέψουμε σοβαρά, είχα πολλή βοήθεια και από τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ κυρίως όσον αφορά τις μεταγραφές. Φέραμε καλούς παίκτες και ήταν μια επιτυχημένη χρονιά".

Για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου: "Δεν είναι ευχάριστο όταν η αποστολή φτάνει στο γήπεδο και γύρω από το στάδιο να υπάρχουν συγκρούσεις οπαδών, ήταν κυριολεκτικά σαν πόλεμος του δρόμου. Η οργάνωση δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως ο τελικός Κυπέλλου. Σίγουρα τέτοιες σκηνές είναι ανάρμοστες για το ποδόσφαιρο και ελπίζω να τα εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα στα Βαλκάνια".

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: "Απλά το παιχνίδι δεν ήταν αρκετά καλό για τους θεατές, αλλά είναι δύσκολο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, λόγω της σημασίας του αγώνα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι κερδίσαμε το ματς και πήραμε το Κύπελλο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλύτερη ομάδα κέρδισε. Υπήρξε απλά μια μικρή έκπληξη για το γεγονός ότι το ματς έγινε Βόλο, που ορίστηκε ως έδρα του τελικού ούτε εμείς ούτε η ΑΕΚ δεν είχαμε παίξει εκεί ή προπονηθούμε, εκτός από την ημέρα πριν τον αγώνα".

Για τα πανηγύρια των οπαδών του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη βόρεια Ελλάδα. Μετά τον τελικό στο Βόλο, ζήσαμε μια απίστευτη εμπειρία, καθώς στις πέντε το πρωί, μας περίμεναν 6000 οπαδοί μας στον Λευκό Πύργο, που γιορτάζουν παραδοσιακά τις επιτυχίες του συλλόγου. Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης κατέβηκε στο Λευκό Πύργο για να γιορτάσουν τον τίτλο. Λοιπόν, αυτά είναι στιγμές για τον κόσμο να θυμάται. Αυτή η αγάπη των οπαδών είναι εξαιρετική, πρέπει να έχει εμπειρία κανείς για να μιλήσει γι ‘αυτό. Επίσης, ο ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ένα σοβαρό άνθρωπο στο τιμόνι του, τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει βελτιώσει πολύ τονΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μαζί του, ο σύλλογος έχει όλα όσα χρειάζεται".

Ίβιτς: "Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο"

Για την συνεργασία του με τους Σέρβους του ΠΑΟΚ: "Τον Ιούνιο, ήρθαν με δοκιμαστική περίοδο οι Νέναντ Κοβάτσεβιτς και Πέταρ Μιλάνοβιτς, ο οποίος εργαζόταν ως προπονητής φυσικής κατάστασης με τον Βέλικο Παούνοβιτς όταν η εθνική Νέων της Σερβίας έγινε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Όλοι έχουν ευρεία γνώση και είναι αληθινοί επαγγελματίες. Συνέβαλαν τα μέγιστα μέσα στη σεζόν να την βγάλουμε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Τον Ιανουάριο ήρθε στη πόλη και ο Μίλο Βεσελίνοβιτς. Ξέρουν όλοι στη Σερβία ότι λειτουργεί απόλυτα επαγγελματικά. Με βοήθησε πολύ, όπως και τα άλλα άτομα στο τεχνικό τιμ".

Για το αν θα μείνει στον Δικέφαλο: "Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και έχω μια επιλογή στη σύμβαση για επέκταση για ακόμα έναν χρόνο. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα, γιατί αυτή η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία και πρέπει να το σεβαστώ αυτό".

Για τα… προβλήματα μέσα στη σεζόν: "Είμαι χρόνια στον σύλλογο, πρώτα ως παίκτης, και αργότερα προπονητής στην ομάδα νέων. Ήμουν σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει στην ομάδα. Είπα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για κάποια πράγματα που δεν λειτουργούν σωστά και ότι πρέπει να αλλάξουν. Νομίζω ότι το αθλητικό τμήμα του ΠΑΟΚ έκανε καλή δουλειά, προκειμένου να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο, είναι σημαντικό ότι όλοι είναι σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο".

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: "Όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη, μπορούμε επίσης να είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν είχαμε καμία τύχη στα προκριματικά για το Champions League, όπου μας απέκλεισε ο Άγιαξ. Αργότερα παίξαμε στο Europa League, η ομάδα κατάφερε να προκριθεί, αλλά η Σάλκε, ωστόσο, ήταν ισχυρότερη από εμάς και πρακτικά, μετά την ήττα με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι όλα τελείωσαν".

Για την πορεία των "ασπρόμαυρων" στο πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ είναι ίσως για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια μόνο τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό που πήρε το πρωτάθλημα. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά χάσαμε κάποια παιχνίδια και αυτό μας στέρησε το πρωτάθλημα. Σύντομα αρχίζουν τα Play off. H πρώτη θέση στο μίνι-πρωτάθλημα οδηγεί στα προκριματικά για το Champions League και παίζεται από τις ομάδες που κατατάσσονται από τη δεύτερη ως την πέμπτη θέση. Εμείς στα play off θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Όπως και να έχει, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τώρα είναι στο σωστό δρόμο για την επιτυχία στο μέλλον,και αυτό περιλαμβάνει και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ