ΠΑΟΚ

Ιδού το σχέδιο για τη νέα Τούμπα!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το project που με εντολή Σαββίδη βάζει μπρος από Δευτέρα (09/10) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η εταιρία "Dimand" που αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό, η προσδοκία για χρηματοδότηση από την Πολιτεία και το λίφτινγκ στο Καυτανζόγλειο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Μετά τη συνάντησή του με τον Θανάση Κατσαρή χθες (6/10) το πρωί, ο Ιβάν Σαββίδης άναψε το "πράσινο φως" για να προχωρήσει το project ενός νέου γηπέδου στο οικόπεδο που υπάρχει το τωρινό.

Ήδη, έχουν γίνει γνωστές ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες αποκάλυψε το Sport24.gr, υπάρχουν όμως νεότερα, άκρως ενδιαφέροντα, στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα (07/10) και αποδεικνύουν ότι ο ΠΑΟΚ βαδίζει στον δρόμο που χάραξε και η ΑΕΚ με την Αγιά Σοφιά.

Αναλυτικά:

-Υπάρχουν ήδη επαφές προκειμένου η εταιρία "Dimand", που είχε αναλάβει όλο το σχέδιο για τη δημιουργία του σταδίου "Καραϊσκάκης", του AEL FC Arena και εσχάτως και της "Αγια Σοφιάς", να είναι εκείνη που θα έχει τον γενικό συντονισμό του project. Θα αναλάβει όλες τις επαφές που χρειάζονται με τους φορείς της Πολιτείας και μαζί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αξιολογήσουν τα σχέδια υλοποίησης του γηπέδου που θα προτείνουν διάφορες εταιρίες.

Η εταιρία "Dimand" συνεργάζεται και με την "AETER Architects" που είχε ετοιμάσει πρόσφατα μία μακέτα της Τούμπας (κατά παραγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με νέο στέγαστρο, τη δημοσιοποίησε και στη συνέχεια την απέσυρε. Το πιθανότερο είναι, πάντως, η νέα Τούμπα να μην έχει τη μορφή με το εξωτερικό κέλυφος όπως παρουσιάζεται σ' αυτή τη μακέτα γιατί είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο στην Τούμπα.

-Παράλληλα, τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και η "Dimand" θα αρχίσουν επαφές και με εταιρίες από το εξωτερικό που αναλαμβάνουν project ανακατασκευής γηπέδων.

-Για να προχωρήσει η ανακατασκευή του γηπέδου (κερκίδα-κερκίδα ή με γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή, κάτι που θα αποφασιστεί με την επιλογή του τελικού προτεινόμενου σχεδίου) θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση σε τρία σημεία. Αυτά είναι:

1. Μείωση του απαιτούμενου αριθμού θέσεων parking (με βάση τα ισχύοντα με τον τωρινό νόμο θα έπρεπε να κατασκευαστούν περίπου 3.000 θέσεις, κάτι που μοιάζει αδύνατο στο υπάρχον οικόπεδο).

2. Αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους δόμησης. Με βάση τα ισχύοντα στην περιοχή της Τούμπας, επιτρέπεται τα κτίσματα να φτάνουν στα 27 μέτρα ύψος και ο ΠΑΟΚ ζητά να ανέβει λίγο πιο πάνω ο συντελεστής.

3. Περιβαλλοντικές ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα όπως είχε συμβεί σε άλλα project (περίπτωση Βοτανικού).

-Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τους συνεργάτες του να ερευνήσουν και το ενδεχόμενο να συνδράμει και η Πολιτεία. Καταρχήν, υπάρχουν ήδη προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας προκειμένου ο ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει τα περίπου 8 στρέμματα που του ανήκουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Η συμφωνία αναμένεται άμεσα.

Επίσης, είναι πιθανό να υπάρξει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή ακόμη και από προγράμματα ΕΣΠΑ για ανάπλαση των χώρων γύρω από το γήπεδο και έργα για την βελτίωση των οδικών αρτηριών στις γύρω περιοχές και κυρίως στις εισόδους από την περιφερειακή οδό.

-Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει επαφές άμεσα και με τον Δήμο για διάφορα ζητήματα που απαιτείται η συγκατάθεσή του, αλλά και με την διοίκηση του Καυτανζογλείου για να κλείσει οριστικά η συμφωνία για την χρήση του σταδίου για δύο χρόνια, όσα θα χρειαστεί για να ανακατασκευαστεί η Τούμπα. Ο Ιβάν Σαββίδης, μάλιστα, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος ενός σημαντικού λίφτινγκ (δημοσιογραφικά θεωρεία, σουίτες, αποδυτήρια, τουρνικέ που μεταφερθούν από την Τούμπα) προκειμένου το Καυτανζόγλειο να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA για ευρωπαϊκούς αγώνες.

-Φυσικά, για να προχωρήσει το project του νέου γηπέδου απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Βάσει καταστατικού, απαιτείται η συναίνεση των 3/4 των μελών που θα παραστούν στην Γ.Σ., αλλά το ζήτημα είναι μάλλον τυπικό, καθώς μοιάζει απίθανο να βρεθούν μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ που θα πουν "όχι".

Όπως σημειώσαμε και χθες, το συνολικό κόστος της ανακατασκευής της Τούμπας μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ η χωρητικότητά του θα "πιάσει" τους 35.000 θεατές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ