ΠΑΟΚ

Ίδια ομάδα, ίδια θέση, κοινά γενέθλια

Ίδια ομάδα, ίδια θέση, κοινά γενέθλια

Γιώργος Τζαβέλλας και Φερνάντο Βαρέλα γεννήθηκαν ίδια μέρα και ίδια χρονιά και κλείνουν σήμερα (26/11) τα 29 τους χρόνια.

Γιώργος Τζαβέλλας και Φερνάντο Βαρέλα γεννήθηκαν ίδια μέρα και ίδια χρονιά και κλείνουν σήμερα (26/11) τα 29 τους χρόνια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε και στους δυο τις ευχές τις "φρεσκάροντας" τη μνήμη όλων με το βιογραφικό τους.

Γεννημένος στις 26.11.1987 στο Βύρωνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια άλλη συνοικία των Αθηνών, την Τερψιθέα όπου τη σεζόν 2005-06 αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Κέρκυρας που έσπευσε να τον αποκτήσει.

Στις 10.09.2006 ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με τη φανέλα των «Φαιάκων». Ηταν το ματς με τη Λάρισα, όταν ο τότε προπονητής της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές τον… έριξε στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Κέρκυρα αγωνίστηκε σε 13 ματς (ένα γκολ) πριν πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2008. Στη Νέα Σμύρνη ο Τζαβέλλας καθιερώθηκε ως ένα αριστερό μπακ με «φονικό» αριστερό πόδι στα στημένα. Προσόν που τον ανέβασε ψηλά στη λίστα των ασίστ, με δέκα, ενώ σημείωσε και δύο γκολ σε 42 συμμετοχές.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία δαπάνησε 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Μπουντσελίγκα σε 1,5 χρόνο ο Ελληνας διεθνής συμπλήρωσε 25 συμμετοχές (1 γκολ – 3 ασίστ). Το μοναδικό γκολ του Τζαβέλλα στο πρωτάθλημα ήταν ιστορικό, αφού μέχρι πρότινος κρατούσε το ρεκόρ του τέρματος που σημειώθηκε από την πιο μακρινή απόσταση. Συγκεκριμένα, ο Τζαβέλλας σκόραρε από τα 73 μ.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Ελληνας διεθνής αμυντικός μετακόμισε στη Μονακό στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013 συμπληρώνοντας 41 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 3 γκολ, ενώ αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη που οδήγησαν τους Μονεγάσκους στην επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Τζαβέλλας επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και αγωνιστικά μετακόμισε στο κέντρο της άμυνας. Ο πρώτος που τον δοκίμασε και τον καθιέρωσε στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Χουμπ Στέφενς, ενώ ως στόπερ τον χρησιμοποίησε και ο Αγγελος Αναστασιάδης, όπως και στην συνέχεια οι Γιώργος Γεωργιάδης, Ίγκορ Τούντορ και ο Βλάνταν Ίβιτς, υπό τις οδηγίες του οποίου την περσινή χρονιά ήταν ο κορυφαίος της ομάδας.

Ο Τζαβέλλας έχει αγωνιστεί 23 φορές με την Εθνική Ελλάδας έχοντας συμμετοχή και στο Euro 2012, ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ. Ο Μίκαελ Σκίμπε ήταν εκείνος που τον επανέφερε στην ομάδα και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της.

Ο Φερνάντο Λόπες Ντος Σάντος Βαρέλα γεννήθηκε στο Cascais της Πορτογαλίας, μία πόλη κοντά στην Λισαβόνα, στις 26 Νοεμβρίου του 1987 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστορίλ. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, ενώ δόθηκε δανεικός και στην Ρίο Μαριόρ για το απαραίτητο «ψήσιμο».

Τον Γενάρη του 2009 συμφώνησε με την Τροφένσε. Πήρε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας, χωρίς εν τέλει να καταφέρει να πανηγυρίσει την παραμονή. Έμεινε στην ομάδα για μία σεζόν ακόμα, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία πριν πάρει… προαγωγή.

Το καλοκαίρι του 2011 η Φεϊρένσε τον απέκτησε με μεταγραφή, στην επιστροφή της μετά από 22 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο Βαρέλα ήταν εξαιρετικός, αλλά η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, όμως εκείνος πήρε την απόφαση να φύγει για το εξωτερικό.

Στις 29 Μαΐου του 2012, η Βασλούι ανακοίνωσε συμφωνία τριετούς διάρκειας. Δεν μπόρεσε να τον κρατήσει πάνω από μια σεζόν, όμως. Η Στεάουα Βουκουρεστίου εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του και πλήρωσε για να τον αποκτήσει.

Για μία τριετία, ο Βαρέλα μετατράπηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της μεγάλης ομάδας της Ρουμανίας, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα League Cup πριν αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

Ο νέος σέντερ μπακ του Δικεφάλου, επέλεξε να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου, με την οποία μετρά μέχρι τώρα 38 συμμετοχές ενώ έχει πετύχει και τρία γκολ, όντας συμπαίκτης με τον Γκάρι Ροντρίγκες , τον οποίο θα βρει στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ