ΠΑΟΚ

Η χρονιά που η Τούμπα έγινε και πάλι "φρούριο"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις εντός έδρας αναμετρήσεις του για το έτος 2017 με το θριαμβευτικό 4-0 επί του Παναθηναϊκού και το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό του Δικεφάλου για την χρονιά που φεύγει, όπου η Τούμπα μετατράπηκε ξανά σε απόρθητο "κάστρο". Η σύγκριση με το 2016.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τους εντός έδρας αγώνες του για το 2017, συντρίβοντας τον Παναθηναϊκό με το εμφατικό 4-0.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου στην Τούμπα για το έτος που φεύγει και κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο "7 στα 7" μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ είχε κάνει και το "2 στα 2" στα προκριματικά του Europa League.

Για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου χρησιμοποίησε ως έδρα το Καυτανζόγλειο κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου και πάλι νίκησε.

Οι εντός έδρας επιδόσεις του ΠΑΟΚ όμως ήταν καλές και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο Δικέφαλος του Βορρά μέτρησε 11 νίκες και 5 ήττες, εκ των οποίων η μία ήταν από τη Σάλκε για τους "32" του Europa League, η μία από την Ξάνθη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, η οποία όμως συνδυάστηκε με πρόκριση και οι δύο για τα play offs της Super League από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ηττήθηκε μόνο στο πρώτο παιχνίδι του έτους στην Τούμπα, στις 08/01/2017 με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα (σε ένα ματς που έχασε σωρεία ευκαιριών).

Συνολικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2017 με 20 νίκες στο γήπεδο της Τούμπας και 5 ήττες, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως δεν παραχώρησε ούτε μία ισοπαλία!

Σε 25 επίσημα παιχνίδια για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, αν μη τι άλλο ο απολογισμός είναι θετικός, με τη δύναμη της έδρας να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Δικεφάλου, αν και οι 7 αγώνες ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάνοντας τώρα την σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, παρατηρούμε ότι ο απολογισμός του 2016 ήταν χειρότερος για τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τις αναμετρήσεις που είχε δώσει στο γήπεδο της Τούμπας.

Την προηγούμενη χρονιά, οι "ασπρόμαυροι" σε ισάριθμους αγώνες (25) στο "σπίτι" τους μέτρησαν 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, εκ των οποίων η μία ήταν το 0-3 από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά στον ημιτελικό Κυπέλλου που δεν είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016 λόγω οριστικής διακοπής εξαιτίας επεισοδίων.

Ο Δικέφαλος είχε δώσει το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για το 2016 και πάλι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (10/01/2017), όμως τότε είχε νικήσει με 3-1, σε αντίθεση με το 2017 που έκανε ποδαρικό με το.... αριστερό απέναντι στους Γιαννιώτες. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την τρέχουσα χρονιά, που υπήρξαν καλύτερα αποτελέσματα.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε αρκετά την έδρα του μέσα στο 2017 και σε σχέση με την περασμένη χρονιά, κλείνοντας μάλιστα με έναν θρίαμβο τις υποχρεώσεις του στην Τούμπα για το έτος που τελειώνει, ενώ είχε και τον κόσμο στο πλευρό μετά από απουσία 114 ημερών, όπου έπαιξε 7 αγώνες σε άδειες κερκίδες.

Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει και στο 2018, παρουσία των φιλάθλων του, ώστε με "όπλο" την απόρθητη Τούμπα που θα αποτελεί το "φρούριο" του να διεκδικήσει και να πετύχει τους στόχους της η ομάδα του Λουτσέσκου.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παρέα με τον Σαββίδη οι Μιρτσέα Λουτσέσκου και Τσιστιακόφ
Γιώργος για Ιβάν Σαββίδη: "Οι παίκτες σε άκουσαν και τους διέλυσαν"
Η ξεχωριστή αφιέρωση του Πέλκα για τα δύο γκολ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ