ΠΑΟΚ

Η θέση "1" "καίει" τον ΠΑΟΚ

Η θέση "1" "καίει" τον ΠΑΟΚ
Όλσεν INTIME SPORTS

Η επένδυση στον Ολσεν που προβληματίζει, ο Νο 2 Γλύκος και ο Πλετίκοσα που πείθει ακόμη και τον Ιβάν. Το Sport24.gr έχει όλο το ρεπορτάζ.

Εχει ανοίξει θέμα τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ και αυτό δεν το κρύβει πλέον ούτε ο Ιγκορ Τούντορ ο οποίος στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου μιλά, άλλοτε έμμεσα και άλλοτε πιο ανοιχτά, για τα λάθη που γίνονται μπροστά στην εστία της ομάδας του.

Ο Ρόμπιν Ολσεν, που έχει πάρει τα γάντια του βασικού... σπίτι του από το καλοκαίρι, τη μια στιγμή μπορεί να προκαλεί χειροκροτήματα με τις επεμβάσεις του (για παράδειγμα στο φάουλ του Ρόις κόντρα στην Ντόρτμουντ) και την άλλη απογοήτευση με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις εξόδους (το γκολ του Κάστρο αμέσως μετά στο ματς με την γερμανική ομάδα).

Αυτή η ανασφάλεια που προκαλεί είναι που έχει βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το αν πρέπει να κινηθούν για τερματοφύλακα τον Γενάρη με δεδομένο ότι ο Τούντορ δεν φαίνεται να έχει πεισθεί και από τον Παναγιώτη Γλύκο, καθώς συνηθίζει να λέει "εγώ προτιμώ τους καλύτερους".

Και από την στιγμή που ούτε σε μικρά ματς χρησιμοποιεί τον Βολιώτη τερματοφύλακα, προφανώς θεωρεί τον Ολσεν κατά πολύ καλύτερό του. Βέβαια, μέχρι τον Γενάρη κι αν συνεχίσει τις αστοχίες στις εξόδους του ο Σουηδός θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κι ο Βολιώτης θα πάρει τις ευκαιρίες του και μέσα από αυτές θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει την γνώμη του προπονητή του. Το ερώτημα όμως θα παραμένει σταθερό στη σκέψη Αρνεσεν και Τούντορ: "Μήπως πρέπει να πάρουμε τερματοφύλακα τον Γενάρη;".

Απόφαση με κριτήριο και την επένδυση στον Ολσεν

Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα δεν είναι τόσο απλή. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Ρόμπιν Ολσεν έχει κάνει μία επένδυση αξίας 650.000 ευρώ (τόσα πλήρωσε στη Μάλμε για να τον αποκτήσει) και θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες αυτή να είναι πετυχημένη. Επομένως, το αν θα προστεθεί κι άλλος γκολκίπερ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Γενάρη, θα κριθεί με βάση και το αν αυτή η κίνηση βοηθήσει τον Σουηδό να αφυπνιστεί. Εδώ είναι που "κολλάει" η περίπτωση του Στίπε Πλετίκοσα.

Ο 36χρονος Κροάτης και στενός φίλος του Ιγκορ Τούντορ βρέθηκε, όχι μία αλλά, δύο φορές στη Θεσσαλονίκη (σύμφωνα με πληροφορίες η προηγούμενη ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) και συζήτησε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ ίσως και με τους ανθρώπους της ομάδας το ενδεχόμενο να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα από το 2016. Ο 114 φορές διεθνής με την Εθνική Κροατίας πορτιέρε είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι όταν και ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Ροστόφ και δίνει την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κάνει ένα συμβόλαιο μικρής διαρκείας (έξι μήνες) και να πάρει με μεγαλύτερη ηρεμία τις αποφάσεις του για το πως θα κινηθεί σχετικά με τη θέση του τερματοφύλακα το καλοκαίρι.

Η θετική γνώμη του Σαββίδη που μετράει

Το εφόδιο που κουβαλά στην πλάτη του ο Πλετίκοσα σε σχέση με την προοπτική να έρθει στον ΠΑΟΚ είναι η άκρως θετική γνώμη που έχει γι' αυτόν ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τον γνωρίζει από το πέρασμά του από την Ροστόφ και ήθελε να τον φέρει παλαιότερα στον ΠΑΟΚ.Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έχει διαμηνύσει στον Αρνεσεν και τον Τούντορ ότι, εφόσον αποφασίσουν να κινηθούν για τερματοφύλακα, ο ίδιος ανάβει το "πράσινο φως" για την απόκτηση του Πλετίκοσα.

Φυσικά όλη αυτή η συζήτηση γίνεται χωρίς κανείς να το παραδέχεται δημόσια, κάτι απόλυτα λογικό από την στιγμή που υπάρχουν αγώνες σε εξέλιξη και η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ανοίξει ακόμη.Ωστόσο, ο ίδιος ο Πλετίκοσα φροντίζει να προετοιμάζει τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την έλευσή του στην Τούμπα, λέγοντας ότι θα τον ενδιέφερε πάρα πολύ μία πρόταση από την Ελλάδα, καθώς δεν θα χρειαστεί να φύγει πολύ μακριά από την οικογένειά του που βρίσκεται στο Σπλιτ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ