ΠΑΟΚ

Η στρατηγική που έφερε τον Αμπέλ Φερέιρα στην Τούμπα

Braga's headcoach Abel Ferreira directs his players during their Europa League round of 32 first leg soccer match against Marseille at the Velodrome stadium in Marseille, Thursday, Feb.15, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Braga's headcoach Abel Ferreira directs his players during their Europa League round of 32 first leg soccer match against Marseille at the Velodrome stadium in Marseille, Thursday, Feb.15, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν μέσα σε δυο ημέρες να τελειώσουν το θέμα του προπονητή, κλείνοντας τον Αμπέλ Φερέιρα, τον τεχνικό που είχαν ως πρώτη επιλογή και δεσμευόταν με συμβόλαιο από την Μπράγκα, δείχνοντας ίσως και για πρώτη φορά τόσο γρήγορα αντανακλαστικά.

Το ζήτημα της διαδοχής του Ραζβάν Λουτσέσκου έκλεισε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η συνάντηση του Ρουμάνου τεχνικού με τον Ιβάν Σαββίδη και το μεσημέρι της Κυριακής ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Αμπέλ Φερέιρα. Τον Πορτογάλο τεχνικό που ήταν στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων του Δικέφαλου και φάνταζε εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, καθώς είχε συμβόλαιο με την Μπράγκα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με συγκεκριμένη στρατηγική και σωστή μεθοδολογία και στην ουσία αντικατέστησαν τον Λουτσέσκου μεταφέροντας το πρόβλημα της αναζήτησης ενός νέου τεχνικού στην Μπράγκα. Για να φτάσει ωστόσο ο Δικέφαλος στο να κλείσει τον προπονητή που ήθελε εξ αρχής έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και να ακολουθήσει το πλάνο που θα ανάγκαζε τους Πορτογάλους να βρεθούν προ τετελεσμένων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ: ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής το πρώτο όνομα που έβαλε στο τραπέζι ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Μάριο Μπράνκο ήταν του συμπατριώτη του προπονητή της Μπάργκα. Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος έψαχνε από καιρό μια ευκαιρία για να αναλάβει πρωτοβουλίες και το θέμα που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν για αυτόν η μεγάλη του ευκαιρία. Τι έκανε ο Μπράνκο; Όχι μόνο εγγυήθηκε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ο κατάλληλος προπονητής για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρότεινε και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να τον αποκτήσει. Στην ουσία αυτό που είπε ήταν ότι θα έπρεπε να διαχωριστεί ο 40χρονος τεχνικός από την Μπράγκα για να έχει ελπίδες να κλείσει τη συμφωνία. " Μιλήστε με τον προπονητή και αφήστε την ομάδα σε μένα. Αν πάμε στην Μπράγκα χωρίς να έχουμε μαζί μας τον Άμπελ Φερέιρα, δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουμε άκρη" ήταν το σχέδιο δράσης που πρότεινε στην οικογένεια Σαββίδη και αυτό έγινε.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ" ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΪΡΑ

Η πρώτη επαφή με τον Αμπέλ έγινε από την Ελλάδα. Στην επικοινωνία που είχαν μαζί του οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του μίλησαν για το ενδιαφέρον τους, για τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν, στα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο – δεν είναι ξεκάθαρο αν σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι συνεργάτες του- και το πρότζεκτ που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Όσα του είπαν ακούστηκαν πολύ δελεαστικά στον Πορτογάλο τεχνικό και η απάντηση που πήραν από αυτόν ήταν: "Ενδιαφέρομαι".

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

Η απάντηση αυτή έδωσε το δικαίωμα στον Μπράνκο για να κάνει το επόμενο βήμα και αυτό δεν ήταν άλλο από την πρώτη πρόταση που έστειλε στην Μπράγκα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Μπορεί όταν την πήραν οι Πορτογάλοι να έβαλαν τα…γέλια και να την είχαν απορρίψει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το πέτυχαν. Αναγκαστικά οι άνθρωποι της Μπράγκα μίλησαν με τον προπονητή τους για την πρόταση του Δικέφαλου και έμαθαν ότι ο Αμπέλ Φερέιρα ενδιαφέρεται πραγματικά να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φερέιρα δεν έκανε τον… ανήξερο. Παραδέχθηκε ότι έχει πολύ καλή πρόταση και πως θέλει πολύ να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ. Τα περί ρήτρας 12,5 εκατομμυρίων που βγήκαν από την Πορτογαλία ως απάντηση στην πρώτη πρόταση του ΠΑΟΚ και τα δημοσιεύματα ότι η Μπράγκα δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγματεύσεις για τον προπονητή της, ήταν στην ουσία μια προσπάθεια να πιεστούν από το Δικέφαλο και να ανεβάσουν την προσφορά τους.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η "ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ"

Στην Τούμπα είχαν εξ αρχής αποφασίσει να κάνουν τη κίνηση - ματ με την δεύτερη πρόταση. Να προσφέρουν δηλαδή στην Μπράγκα τα 2 εκατομμύρια που εισέπραξαν από τη ρήτρα του Λουτσέσκου διπλασιάζοντας την πρώτη τους προσφορά. Ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής και αφού οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την πορτογαλική ομάδα είχαν κρατήσει όλο το βράδυ του Σαββάτου, η δεύτερη πρόταση βρισκόταν στα γραφεία της Μπράγκα, που είχε πλέον παίξει όλα τα χαρτιά της…

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ: GAME OVER

Και δεν είναι τυχαίο ότι λίγη ώρα πριν κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση για συμφωνία για τον Αμπέλ Φερέιρα, ήδη στην Πορτογαλία άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω δημοσιεύματα που μιλούσαν για την επιθυμία του 40χρονου τεχνικού ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. “Game over” για την Μπράγκα που αποδέχθηκε την πρόταση του Δικέφαλου και άρχισε να αναζητά αυτή το νέο της προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αμπέλ Φερέιρα: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Σαββίδης... καλωσόρισε τον Φερέιρα
ΠΑΟΚ: Οι 29 που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ