ΠΑΟΚ

Η πορεία του Λουτσέσκου στην Ευρώπη

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο τελευταίος αγώναςτου Ραζβάν Λουτσέσκου στους ομίλους του Europa League ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 2011 όταν αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν με την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει.

Επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης 2471 ημέρες μετά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο τελευταίος αγώνας του στους ομίλους του Europa League ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 2011 όταν αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν με την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην προπονητική καριέρα του, που ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ θα συμμετέχει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεύτερη φορά στο Europa League.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η πρώτη ήταν την περίοδο 2011-12 με την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Τότε, οι Ρουμάνοι μπήκαν στους ομίλους αποκλείοντας την πολωνική Σλασκ και είχε να αντιμετωπίσει Αϊντχόφεν, Χαποέλ Τελ Αβίβ και Λέγκια Βαρσοβίας. Η ομάδα του Λουτσέσκου ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη στο Ισραήλ αλλά η συνέχεια της δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς αφού γνώρισε πέντε συνεχόμενες ήττες και αποκλείστηκε.

Οι άλλες δύο συμμετοχές του Λουτσέσκου ήταν στους… πειραματικούς ομίλους του κυπέλλου UEFA, όπου αντιμετώπισε μάλιστα την τωρινή του ομάδα και τον Παναθηναϊκό. Την περίοδο 2005-06, η Ραπίντ απέκλεισε την Φέγενορντ και αντιμετώπισε στον όμιλο τον ΠΑΟΚ, την Σαχτάρ Ντόνετσκ με προπονητή τον πατέρα του Μιρτσέα, τη Ρεν και την Στουτγκάρδη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ξεκίνησε νικώντας στη Ρουμανία την Ρεν 2-0, την Σαχτάρ στην Ουκρανία με 1-0 και τον ΠΑΟΚ, με προπονητή τότε το Γιώργο Κωστίκο στο Βουκουρέστι με 1-0. Έτσι η ήττα από την Στουτγκάρδη δεν της κόστισε. Μάλιστα προχώρησε άλλους δύο γύρους αποκλείοντας δύο γερμανικές ομάδες, πρώτα την Χέρτα και στη συνέχεια το Αμβούργο για να αποκλειστεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την Στεάουα Βουκουρεστίου με δύο ισοπαλίες εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι αντίπαλοι του.

Την επόμενη σεζόν 2006-07 και πάλι με τη Ραπίντ ο Λουτσέσκου συμμετείχε στη φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ αποκλείοντας στα προκριματικά την Νασιονάλ από την Πορτογαλία. Αποκλείστηκε μάλιστα αήττητος από την επόμενη φάση με τέσσερις ισοπαλίες με αντιπάλους την Παρί Σεν Ζερμέν, την Χαποέλ Τελ Αβίβ, την Μλάντα Μπόλεσλαβ και τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ συμμετείχε πάντως και στο Champions League της Ασίας το 2013 όταν ήταν στον πάγκο της Ελ Τζαϊς στο Κατάρ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ