ΠΑΟΚ

Η κρούση του Κονσεϊσάο στον Πέλκα!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η άγνωστη ιστορία της προσέγγισης της Μπράγκα στον Δημήτρη Πέλκα που μπορεί να κρύβει και "είδηση" για το μέλλον... ελέω Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Το Sport24.gr παρουσιάζει τις λεπτομέρειες μίας πολύ ενδιαφέρουσας υπόθεσης. Συμπληρώνει 100 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ.

Η χθεσινή (29/9) μέρα έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του ΠΑΟΚ να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους πάνω στην έως τωρα πορεία του Δημήτρη Πέλκα, καθώς ο 24χρονος μέσος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Δικέφαλο μέχρι το 2021.

Από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών μέχρι τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, από εκεί μέχρι την πρώτη ομάδα και τους δανεισμούς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Σετούμπαλ, ο Γιαννιτσιώτης μέσος βρήκε τις ευκαιρίες να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να φτάνει μέχρι την αρχηγία του ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα, στην οποία η μη κλήση του αποτελεί, πλέον, θέμα συζήτησης εντός των γραφείων της Τούμπας και μεταξύ των οπαδών της ομάδας.

Σ' αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι για τον νεαρό μέσο ήταν άκρως κομβική η περίοδος που ξενιτεύτηκε στην Πορτογαλία. Έφυγε μακριά από την οικογένεια του παιδί και επέστρεψε άνδρας. Ήταν την σεζόν 2014-2015 όταν με 29 συμμετοχές (1340 αγωνιστικά λεπτά), 4 γκολ και 2 ασίστ έπεισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι έπρεπε να επιμείνουν στην αξιοποίησή του, κάτι που είχε προσπαθήσει να κάνει τη σεζόν 2012-2013 ο Γιώργος Δώνης δίνοντάς του και τη φανέλα με το "10" αλλά τότε ήταν πολύ μικρός.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αυτό, όμως, που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι στα μέσα εκείνης της σεζόν στην Πορτογαλία, ο Δημήτρης Πέλκας έφτασε κοντά σε μεταγραφή στην Μπράγκα.

Προπονητής της πορτογαλικής ομάδας ήταν ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος είχε ακούσει για το ταλέντο του μικρού Πέλκα που έκανε πράγματα και θαυματα στα μικρά τμήματα του ΠΑΟΚ όταν ο ίδιος ήταν αρχικά παίκτης και μετά γενικός αρχηγός και τεχνικός διεθυθυντής του Δικεφάλου (από τον χειμώνα του 2008 έως το καλοκαίρι του 2010).Παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα παιχνίδια του στη Σετούμπαλ και μέσω καλών φίλων στην Ελλάδα είχε συλλέξει πολύ ενθαρρυντικές πληροφορίες.

Με εισήγησή του, έγινε κρούση στην πλευρά του ποδοσφαιριστή από τους ανθρώπους της Μπράγκα και έβαλε σε μεγάλο προβληματισμό τους πάντες στο περιβάλλον του νεαρού μεσοεπιθετικού.Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να στείλει μηνύματα ότι ποντάρει σε εκείνον για την επόμενη σεζόν και, με παρότρυνση και του ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκου, αποφασίστηκε να μην τεθεί θέμα μεταγραφής του στην Μπράγκα προς την διοίκηση του ΠΑΟΚ.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΣΕΡΤΖΙΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ

Από τότε κύλησε αρκετός χρόνος. Ο Πέλκας εξελίχθηκε και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι πλέον προπονητής της Πόρτο. Ωστόσο, η συμπάθεια του 43χρονου Πορτογάλου τεχνικού για τον 24χρονο, πλέον, μέσο δεν έχει σταματήσει να υφίσταται. Οι κεραίες του είναι στραμμένες στην παλιά του γειτονιά την Τούμπα και φροντίζει να μαθαίνει τις επιδόσεις του Πέλκα. Το αν επανέλθει με δεύτερη κρούση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Πόρτο και όχι της Μπράγκα, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

ΓΙΝΕΤΑΙ 100άρης ΣΗΜΕΡΑ

Εξάλλου, ξεχωριστό θα είναι το σημερινό ματς με την Λάρισα για τον Δημήτρη Πέλκα. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, εφόσον αγωνιστεί, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι 99 έως τώρα εμφανίσεις του με τη φανέλα του Δικεφάλου αναλύονται ως εξής: 61 στην Σούπερ Λίγκα, 18 στο Κύπελλο και 20 στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει 19 γκολ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΑΓΩΝΕΣ

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

ΑΣΙΣΤ

2012-2013

ΠΑΟΚ

16

547

1

-

2013-2014

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.

18

1417

7

5

2014-2015

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ

29

1340

4

2

2015-2016

ΠΑΟΚ

49

3505

9

7

2016-2017

ΠΑΟΚ

26

1312

7


*Μέχρι σήμερα στη φετινή σεζόν μετρά 8 παιχνίδια, 355 λεπτά συμμετοχής, 2 γκολ, 1 ασίστ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ