ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ απέσπασε σπουδαίο αποτέλεσμα (1-1) στο Ντα Λουζ κόντρα στη Μπενφίκα, για τα playoffs του Champions League. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Παλικαρίσιο 1-1 για τον ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μπενφίκα, στον πρώτο αγώνα για τα playoffs του Champions League, αλλά βρήκε τρόπο να σκοράρει και να φύγει με σπουδαίο αποτέλεσμα από την Πορτογαλία. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των παικτών του Λουτσέσκου.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον κίπερ του ΠΑΟΚ. Όταν χρειάστηκε προχώρησε σε εξαιρετικές αποκρούσεις και βοήθησε την ομάδα του αρχικά να μείνει στο ματς, όταν το σκορ ήταν 1-0, και ακολούθως να κρατήσει το 1-1. Από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές στο τελικό σπουδαίο αποτέλεσμα.

ΜΑΤΟΣ: Στο πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός. Είχε να αντιμετωπίσει άλλωστε και τις προωθήσεις ενός καταπληκτικού μπακ, του Γκριμάλδο, ο οποίος προκάλεσε πολλά ρήγματα στον Δικέφαλο. Σε αντίθεση με το πρώτο μισό, στο δεύτερο ο Βραζιλιάνος μπακ ανέβηκε αισθητά, έκανε τα γνωστά του ανεβάσματα και πονοκεφάλιασε τη Μπενφίκα. Η βελτίωση στην απόδοσή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς.

ΚΡΕΣΠΟ: Πάρα πολύ καλό ματς από τον Ισπανό. Σωστός στα περισσότερα μαρκαρίσματα, δεν έκανε βεβιασμένες κινήσεις, έδιωχνε όταν έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε. Απέφυγε τα λάθη, παρότι στην άμυνα του ΠΑΟΚ ασκήθηκε μεγάλη πίεση από την επιθετική γραμμή της Μπενφίκα.

ΒΑΡΕΛΑ: Έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες, καλός στο ψηλό παιχνίδι, είχε και την κεφαλιά στο δοκάρι από την οποία προήλθε το 1-1. Έκανα κάνα-δυο λάθη, αλλά αυτά "σβήστηκαν" από τους συμπαίκτες του. Καλό παιχνίδι συνολικά και από τον έτερο στόπερ των Θεσσαλονικέων.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε αρκετή δουλειά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα κατάφερε καλά απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αν και ο μπακ Αντρέ Αλμέιντα είχε πολλά ανεβάσματα και τον προβλημάτισε. Ήταν ο γνωστός Βιεϊρίνια που έδειξε κλάση και ψυχραιμία τις δύσκολες στιγμές.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Στο πρώτο μέρος δυσκολεύτηκε πολύ. Ο Πίζι έκανε... πάρτι στη μεσαία γραμμή και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος χαφ "ταλαιπωρήθηκε" από τον Πορτογάλο, αλλά στο δεύτερο έκανε πολύ καλύτερη εμφάνιση. Μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως ο παίκτης που κατέγραψε τα περισσότερο χιλιόμετρα από κάθε άλλον (11,35).

ΚΑΝΙΑΣ: Και αυτός δυσκολεύτηκε πολύ να αναχαιτίσει τις εξαιρετικές επιθέσεις που έβγαλε η Μπενφίκα, ιδίως στο πρώτο μέρος. Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Ισπανός γινόταν όλο και καλύτερος. Ήταν ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα χιλιόμετρα (11,10).

ΛΗΜΝΙΟΣ: Ο δεξιός εξτρέμ του ΠΑΟΚ πάλεψε, έτρεξε αρκετά, αλλά υπήρξαν στιγμές που δεν είχε στηρίγματα, με αποτέλεσμα να χάνει τη μπάλα. Προσπάθησε να βοηθήσει και αμυντικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν του βγήκε το ματς. Στο 52' πέρασε εκτός αγώνα και τον αντικατέστησε ο Ουάρντα.

ΠΕΛΚΑΣ: Παθιασμένος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον επιτελικό μέσο του ΠΑΟΚ. Μπόλικα σλάλομ και κατά μέτωπο επιθέσεις, καμία από αυτές ωστόσο δεν είχε την ιδανική κατάληξη. Μέχρι τέλους έβγαλε πάθος και ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

ΖΑΜΠΑ: Η χρησιμοποίησή του ήταν μίνι έκπληξη, καθώςς βασικός αναμενόταν ο Ουάρντα. Ο Βραζιλιάνος είχε σαφείς εντολές να βοηθάει τον Βιεϊρίνια και προσπάθησε να το κάνει όσο καλύτερα μπορούσε. Δεν πήρε επιθετικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο θα μπορούσε να σκοράρει στο 71', μετά την καταπληκτική ντρίμπλα που έσκασε στον Γκριμάλδο και το σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Αρκετά μόνος στη γραμμή κρούσης ο Σέρβος φορ. Έδωσε μάχες με τους κεντρικούς αμυντικούς της Μπενφίκα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο δεύτερο μέρος, μέχρι να αντικατασταθεί, η απόσταση που τον χώριζε από τη μεσαία γραμμή ήταν μεγάλη και δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΟΥΑΡΝΤΑ: Αντικατέστησε τον Λημνιό και τα κατάφερε περίφημα. Κράτησε μπάλα, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Μπενφίκα, γύριζε πίσω να βοηθήσει αμυντικά, απέφυγε τα λάθη και, κυρίως, ήταν αυτός που "εκτέλεσε" τον Βλαχοδήμο, γράφοντας το τελικό 1-1. Ο Αιγύπτιος έκανε μεστό ματς και θα το θυμάται για χρόνια.

ΣΑΧΟΒ: Μπήκε στο 81' αντί του κουρασμένου Ζαμπά. Έπαιξε πλάι σε Μαουρίσιο και Κάνιας με σκοπό να βοηθήσει μεσοαμυντικά. Όσο αγωνίστηκε, ήταν θετικός.

ΑΚΠΟΜ: Μπήκε στο 87' αντί του Πρίγιοβιτς και έκανε ντεμπούτο. Ελάχιστος ο χρόνος συμμετοχής του, δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αήττητος και στο Ντα Λουζ ο ΠΑΟΚ, προβάδισμα πρόκρισης μετά το 1-1 με τη Μπενφίκα
Photostory: Ο πανηγυρισμός του Ουάρντα μετά το γκολ στο "Da Luz"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ