ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου. MVP ο Δημήτρης Πέλκας με τα δύο καταπληκτικά γκολ που σημείωσε.

Καταιγιστικός ήταν ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Τον συνέτριψε με 4-0 στην κατάμεστη Τούμπα, για την 14η αγωνιστική της Super League Σουρωτή και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ουδείς τους υστέρησε αγωνιστικά. Κορυφαίος ο Πέλκας, απερίσκεπτος ο Μακ...

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Τις λίγες φορές που κλήθηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος, τα πήγε καλά. Ήταν σταθερός και κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Ήταν καλός και με τη μπάλα στα πόδια, δεν υπήρξε στιγμή που να έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του. Βοηθήθηκε φυσικά από το καλό ανασταλτικά παιχνίδι των συμπαικτών του.

ΜΑΤΟΣ: Σε αντίθεση με όπως συνηθίζει να αγωνίζεται, στο πρώτο μέρος δεν ανέβηκε αρκετά. Και γιατί ο Λημνιός τα κατάφερνε καλά μπροστά του, αλλά και διότι έπρεπε να περιορίσει τον Καμπέσας, ο οποίος του προκάλεσε πρόβλημα στο 38', με αποτέλεσμα να "κιτρινιστεί". Στο δεύτερο μέρος, αντίθετα, έκανε περισσότερα ανεβάσματα, αλλά και πάλι όχι στο ίδιο επίπεδο με άλλα ματς. Πρέπει να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του, καθώς φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ο στόπερ του ΠΑΟΚ. Βγήκε νικητής στις μονομαχίες που έδωσε και είχε σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μεστή εμφάνιση από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

ΒΑΡΕΛΑ: Όπως και ο παρτενέρ του, Μαλεζάς, "καθάρισε" τον όποιο κίνδυνο πήγε να παρουσιαστεί στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Καλή εμφάνιση από τον στόπερ του Δικεφάλου, που προσπάθησε και να σκοράρει από στατική φάση, σε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Τρομερή η φάση του 81', όταν πήρε τη μπάλα, την κουβάλησε λες και ήταν μεσοεπιθετικός, κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή από τον Κουρμπέλη.

ΚΡΕΣΠΟ: Αγωνίστηκε σε μια θέση την οποία δεν γνωρίζει καλά. Αριστερός μπακ ο στόπερ Κρέσπο, αλλά ήταν πολύ καλός. Δεν εκτέθηκε και ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα. Είχε και την ασίστ στο 4-0 του ΠΑΟΚ, καθώς αυτός έκανε την πάσα στον Πρίγιοβιτς, που "εκτέλεσε" τον Διούδη. Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ ο Ισπανός.

ΚΑΝΙΑΣ: Στα 58 λεπτά που αγωνίστηκε, επικεντρώθηκε στην αναχαίτιση των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν ο σκοπός της χρησιμοποίησής του. Επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου, αλλά δεν ήταν κι αυτός ο ρόλος του. Αντικαταστάθηκε από τον Τσίμιροτ, αφού έδειξε σημάδια κόπωσης έχοντας τρέξει αρκετά.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Στο πρώτο μέρος ο Βραζιλιάνος δεν βοήθησε καθόλου στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, παρότι αυτό είναι στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φορά που πάτησε την αντίπαλη περιοχή, ήταν στο 62'. Από δικό του σουτ στο 66' κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟΚ, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Ινσούα (πήρε 2η κίτρινη).

ΛΗΜΝΙΟΣ: Πολύ κινητικός ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο μέρος έδωσε πολλές μονομαχίες με τον Ινσούα, δεν τις κέρδισε όλες, αλλά δεν έχασε το κουράγιο του, συνεχίζοντας να παίρνει μπάλες και να επιχειρεί να διασπάσει την άμυνα των "πρασίνων". Συνέχισε στο ίδιο... μοτίβο και στο β' μέρος. Με τέτοια παιχνίδια "ψήνεται" και γίνεται ολοένα και καλύτερος. Βγήκε στο 82'.

ΠΕΛΚΑΣ: Σημείωσε το καταπληκτικό γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Έδινε ορμητικότητα στην ομάδα του και έδινε το σύνθημα στους συμπαίκτες του να βγουν μπροστά και να πιέσουν τον Παναθηναϊκό. Ακόμα πιο εκπληκτικό το δεύτερο γκολ που σημείωσε. Παίρνει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία τον τίτλο του MVP, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Δικεφάλου και δύο γκολάρες στο ενεργητικό του!

ΜΑΚ: Ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο πρώτο μέρος, παίζοντας στο αριστερό "φτερό". Στο 35' απείλησε τον Διούδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Δεν φέρθηκε καθόλου έξυπνα στο δεύτερο μέρος. Ενώ η ομάδα του ήταν στο 4-0, έσπρωξε τον Βιγιαφάνιες, με αποτέλεσμα σωστά να αποβληθεί. Απερίσκεπτη και απαράδεκτη ενέργεια από τον Σλοβάκο διεθνή.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Δίχως να εντυπωσιάσει με την παρουσία του, δεν ήταν αρνητικός. Έδωσε αρκετές μονομαχίες με τους στόπερ του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν αυτός που αξιοποίησε το πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μαουρίσιο. Αντικαταστάθηκε στο 73', έχοντας μείνει από δυνάμεις.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Με την είσοδό του έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Ο Βόσνιος, μάλιστα, που αντικατέστησε τον Κάνιας στο 58', βοήθησε στο να κυκλοφορήσει ακόμα καλύτερα τη μπάλα ο Δικέφαλος.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Μπήκε στο 73' αντί του Κουλούρη. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του έκανε το 4-0 με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Σέρβος στράικερ έδειξε ότι μέσα στην περιοχή είναι εξαιρετικός.

ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ: Μπήκε στο 82' αντί του Λημνιού. Στο διάστημα που αγωνίστηκε έτρεξε, προσπάθησε άμεσα να μπει στο κλίμα του αγώνα, αν και βέβαια εκείνο το λεπτό όλα είχα κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ