ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ   (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ ICON

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-0), στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των παικτών του "Δικεφάλου".

Προδομένος από τη συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας και ιδιαίτερα του κεντρικού διδύμου κι εγκλωβισμένος στην απουσία δημιουργίας και την πενιχρή επιθετική του παρουσία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-0), στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλός ο Γλύκος που απέτρεψε διεύρυνση του σκορ, ορεξάτος ο Ουάρντα, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα για τον "Δικέφαλο", ο οποίος θα παλέψει στην Τούμπα - στη ρεβάνς - για ανατροπή του σκορ και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΓΛΥΚΟΣ: Σταθερός ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι φέρει ευθύνη στις φάσεις των γκολ, καθώς μάλλον τον πρόδωσε η άμυνά του. Στο 20ό λεπτό απομάκρυνε την κεφαλιά του Μπεργκ, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση είδε την εστία του να παραβιάζεται. Ωραία αντίδραση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου. Εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Σουηδού επιθετικού, στο 68ο λεπτό.

ΜΑΤΟΣ: Δεν δέχθηκε τόση πίεση από τον Εμποκού - όπως θα ήταν το περισσότερο αναμενόμενο - αλλά από τον Χουλτ. Ήταν οι προωθήσεις του Σουηδού που δημιούργησαν προβλήματα στον Βραζιλιάνο. Από την άλλη, ο ίδιος δεν ανέβηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού τον μπλόκαραν καλά, ενώ και ο Πέντρο Ενρίκε δεν μπορεί να πει κάποιος ότι βοήθησε. Είχε νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο και σίγουρα αυτό δεν βοήθησε.

ΚΡΕΣΠΟ: Δεν ήταν σε καλή ημέρα το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ κι αυτό φάνηκε σε συγκεκριμένες φάσεις. Όπως για παράδειγμα σε αυτή του γκολ, όπου ο Μολέντο σκόραρε εύκολα. Ο Ισπανός άφηνε κενά με το παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας του "Δικεφάλου" με αποτέλεσμα η ομάδα του να το "πληρώσει" στη φάση του 21ου λεπτού. Ομοίως στη φάση του 83ου.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Ισχύει πάνω-κάτω ότι και στην περίπτωση του Κρέσπο. Σε αυτές τις καταστάσεις είναι περισσότερο ζήτημα "χημείας" και καλής επικοινωνίας, παρά ατομικής ευθύνης. Αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τόσο ο Μαλεζάς όσο κι ο Κρέσπο (περισσότερο ο Ισπανός) βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις στημένες φάσεις των γηπεδούχων. Στο δεύτερο γκολ (Λέτο) μπορεί η κόντρα να μπέρδεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι το κενό ήταν ευδιάκριτο.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα με τον Βιγιαφάνιες στην δική του πλευρά ευθύνης, αλλά κατάφερε και περιόρισε ικανοποιητικά τον Αργεντινό. Σε αντίθεση με τον Μάτος, βοήθησε κι επιθετικά - στο μέτρο του δυνατού - με το γύρισμα στον Πέντρο Ενρίκε να είναι ενδεικτικό.

ΣΑΧΟΒ: Στο πρώτο ημίχρονο κυνήγησε να πάρει την πρώτη μπάλα από την αμυντική τετράδα και συνεισφέρει στην ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοσή του, αν και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν φανερά αρνητικός. Ξέμεινε από δυνάμεις προς το τέλος του ματς και μαζί του όλος ο ΠΑΟΚ. Αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 88ο λεπτό.

ΚΑΝΙΑΣ: Τίποτα δεν βγήκε στον Ισπανό αμυντικό μέσο. Ούτε στο ανασταλτικό, ούτε στο δημιουργικό κομμάτι. Κομβικός για το ματς της ομάδας του, ήταν σε κακή ημέρα. Σε αυτό βοήθησε και η καλή συμπεριφορά των χαφ του Παναθηναϊκού.

ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ: Κακός ο Βραζιλιάνος. Δεν μπόρεσε να απειλήσει από τα δεξιά και ο Χουλτ του "πήρε την ταυτότητα". Κι όμως σε αυτόν ανήκει η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, όταν από το ύψος του πέναλτι (έπειτα από γύρισμα του Λέοβατς) αστόχησε χαρακτηριστικά. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Βλάνταν Ίβιτς στο 58ο λεπτό. Δεν βοήθησε τον "Δικέφαλο", σε ένα ματς που όλοι σίγουρα περίμεναν περισσότερα από τον ίδιο.

ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ: "Βραχυκυκλώθηκε" ο Αγκολέζος. Σίγουρα καλύτερος από τον Πέντρο Ενρίκε, αλλά όχι τόσο για να μπορέσει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Ταλαιπώρησε ως ένα βαθμό τον Κουλιμπαλί, σε καμία περίπτωση όμως δεν προέκυψε κέρδος για την ομάδα του. Παραχώρησε τη θέση του στον Κίτσιου στο 73'.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Σίγουρα ο πιο ορεξάτος και καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Τόσο όταν έπαιξε στο κέντρο, όσο κι όταν έπαιξε αριστερά. Ζητούσε μπάλα, την πήρε, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήματα. Το πάλεψε γενικώς. Μπορεί να μην του βγήκαν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε, αλλά δεν κρύφτηκε πίσω από την μπάλα.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Έχασε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τον Μολέντο. Βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι, ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ δεν τον ευνόησε, καθώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είναι και πιο ογκώδης και πιο υψηλός. Δεν προκάλεσε ανησυχία στην άμυνα των "πρασίνων"

ΠΕΛΚΑΣ: Πέρασε στη θέση του Πέντρο Ενρίκε στο 58 λεπτό. Δεν κατάφερε να δώσει την επιθετική πνοή εκείνη, την οποία ίσως να περίμενε ο Βλάνταν Ίβιτς κάνοντας την πρώτη του διορθωτική κίνηση. Είχε την ευκαιρία για το γκολ και την ισοφάριση στο 77ο λεπτό. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι ήταν καλύτερος από τον Βραζιλιάνο, στη θέση του οποίου και πέρασε.

ΚΙΤΣΙΟΥ: Πέρασε στη θέση του Τζάλμα Κάμπος στο 73ο λεπτό. Απαρατήρητος στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Πέρασε στο 88' στη θέση του Σάχοβ. Ελάχιστο το χρονικό διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ