ΠΑΟΚ

Κούδας: "Έσωσε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, έχασε όμως δυο χρόνια"

Κούδας: "Έσωσε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, έχασε όμως δυο χρόνια"
GIAKOUMIDS

Για τις επαφές που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιώργος Κούδας. Μάλιστα ο "Μεγαλέξανδρος των γηπέδων" εντάχθηκε στον κύκλο των "Επίμονων Θεσσαλονικέων" που εγκαινίασε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Μία από τος κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, τον Γιώργο Κούδα, τίμησε την Τετάρτη (2/12) το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, εντάσσοντάς τον στον κύκλο των «Επίμονων Θεσσαλονικέων», που εγκαινίασε το 2014 για να αναδείξει προσωπικότητες οι οποίες διαμόρφωσαν την ταυτότητα της νεότερης Θεσσαλονίκης.

"Στο ποδόσφαιρο έχω κερδίσει πολλά, ζήλεψα όμως τον Στάνλεϊ Μάθιους, επειδή του έδωσαν τον τίτλο του σερ. Σήμερα εσείς με ονομάσατε άνθρωπο", τόνισε ο ο Γιώργος Κούδας προς τους διοργανωτές και σημείωσε ότι για τον ίδιο η δημοσιογραφία δεν διακρινόταν ποτέ σε "αθλητική, πολιτική, όλα είναι πολιτισμός".

Για την προσωπικότητα του συμπαίκτη του, αλλά και τον τρόπο που ενίσχυσε την ομαδικότητα στον ΠΑΟΚ μίλησε ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Χρήστος Τερζανίδης λέγοντας: "Ήμασταν όλοι αδέρφια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, και ο Κούδας θα είναι αρχηγός μας ώσπου να πεθάνουμε".

Κούδας: "Έσωσε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, έχασε όμως δυο χρόνια"

"Αν ο Τσιτσάνης αντιπροσωπεύει τον νεοελληνικό πολιτισμό, τον αντίστοιχο ρόλο για τον νεοελληνικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό έχει ο Κούδας", τόνισε ο δημοσιογράφος (και βιογράφος του ποδοσφαιριστή) Κώστας Μπλιάτκας, ενώ ο δημοσιογράφος Νίκος Καρράς ανέτρεξε σε ανθρώπινες ιστορίες που αναπτύχθηκαν γύρω από τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή και συνόψισε τα χαρακτηριστικά του: "Ήθος, εντιμότητα, ομορφιά, αρμονία, συναίσθημα, σεβασμός".

"Ο Κούδας και η ποδοσφαιρική παρέα του υπηρέτησαν το άθλημα με αξιοσύνη, με σθένος, εντιμότητα, απαράμιλλη αξιοπρέπεια και ασυνήθιστο κιμπαρλίκι, απότοκο της δεκαετίας του ’70", αποτίμησε ο δημοσιογράφος Ντίνος Καραμητρούσης την αθλητική διαδρομή του τιμώμενου.

Στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς» έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής ο εκδότης του περιοδικού "Εντευκτήριο" Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.

"Έσωσε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, έχασε όμως δύο χρόνια"

Λίγη ώρα αργότερα ο Γιώργος Κούδας μίλησε στον "Arena fm" για την τωρινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ, τις επαφές που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα αλλά και την άποψη του για το φετινό ρόστερ:

-Μια ζωή ήμουν στον ΠΑΟΚ. Από τα 12 χρόνια μου, 28 χρόνια. Σταμάτησα το 84, δεν έχω φύγει από τον ΠΑΟΚ. Μετά υπήρξε μια ατυχής παρουσία με κάποιες διοικήσεις, αλλά τα καθάρισε όλα ο κύριος Σαββίδης. Εγώ ήμουν και είμαι ΠΑΟΚ.

-Εκείνες τις εποχές είχαμε μια άμεση επαφή με τον κόσμο. Και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Αυτό λείπει σήμερα. Μας αδίκησαν, έπρεπε να πάρουμε πολλά περισσότερα πρωταθλήματα. Το κατεστημένο ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να σπάσει. Όλα αυτά θέλουν μια διαχείριση συγκεκριμένη. Όχι με λυκοφιλίες.

-Πρέπει να μελετήσει τόμους βιβλίων ο Νίκος Βεζυρτζής, για να μάθει τι γίνεται από το καλοκαίρι μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ.

–Κάναμε μια συζήτηση με τον Σαββίδη, αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Περιμένω όταν έχει την ευχέρεια να ξανασυζητήσουμε. Όσα πρόλαβα τα είπα στον κύριο Σαββίδη. Τον έσωσε τον ΠΑΟΚ. Έχασε όμως δυο χρόνια. Για να μεταφερθεί το dna ΠΑΟΚ πρέπει να μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να φεύγουν τα λεφτά έτσι. Χάνεται και τρίτος χρόνος. Ο κόσμος έχει προσμονή.

Του είπα, στον ΠΑΟΚ έφαγα γλυκό ψωμάκι, ήμουν φτωχόπαιδο, αλλά ήμουν κάτω από τα τέσσερα γράμματα. Τα σεβάστηκα. Τώρα δε ζητώ ούτε αξιώματα, ούτε αστέρια. Θέλω να είναι ο ΠΑΟΚ όπως τον έβλεπα εγώ σε όλα τα επίπεδα.

-Προχτές ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που ξέραμε. Πότε παίρνει αυτές τις πάσες. Ο Πέλκας έχει στοιχεία. Πρέπει να βοηθηθεί. Ξέρει μπάλα. Ο Κούδας αν δεν είχε τον Τερζανίδη, τον Σαράφη, τον Παρίδη δε θα γινόταν Κούδας.

-Ναι θα βάλω για λίγα λεπτά τη φανέλα με το 10 στο φιλικό για τον μικρό Παντελή(σ.σ. το φιλικό διοργανώνεται για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Παντελή Κυριακίδη, μέλους των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά από τροχαίο το 2009 στο οποίο έχασε τη ζωή του ο πατέρας του)".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ