ΠΑΟΚ

Γκρέταρσον στο Sport24.gr: "Ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ"

Γκρέταρσον στο Sport24.gr: "Ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ"

Ο Ισλανδός Άρναρ Γκρέταρσον, παλαίμαχος παίκτης και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, μίλησε στο Sport24.gr για τον συμπατριώτη του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον τον οποίο απέκτησε ο ΠΑΟΚ από τη Ροστόβ.

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον είναι το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, η πιο ακριβή μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει στην ιστορία του ο Δικέφαλος, που πρόσφερε 4 εκατ. ευρώ στη Ροστόβ για να τον αγοράσει. Στον Ισλανδό στόπερ έδωσε συμβόλαιο μέχρι το 2022, ενώ μπήκε ρήτρα 20 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο που υπέγραψε.

Ο Ισλανδός παλαίμαχος παίκτης και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, μίλησε στο Sport24.gr για τον νέο κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ανέλυσε τα δυνατά και αδύναμα σημεία του συμπατριώτη του, για τον οποίο δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, όμως άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει ηγέτης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παρεμπιπτόντως, τόσο ο Γκρέταρσον όσο και ο Ίνγκασον ξεκίνησαν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα από την Breidablik της χώρας τους.

Γκρέταρσον στο Sport24.gr: "Ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ"

Πάμε να δούμε όσα είχε να μας πει για τον διεθνή στόπερ ο 46χρονος Γκρέταρσον...

Είναι ισχυρός χαρακτήρας, έχει δυνατή προσωπικότητα

- Ποιο θα λέγατε ότι είναι το δυνατό σημείο του Ίνγκασον;

" Είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, δυνατός, πιέζει, παίρνει καλές θέσεις, είναι καλός τακτικά, έχει καλές πάσες. Μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αν χρειαστεί, ενώ έχει τη δυνατότητα να σκοράρει όταν η ομάδα του κερδίζει στατικές φάσεις".

- Ποια εκτιμάτε ότι είναι τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του ή τουλάχιστον αυτά που πρέπει να βελτιώσει;

"Δεν είναι και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής. Είναι αργός στα πρώτα μέτρα τουλάχιστον, γιατί αν ας πούμε πρέπει να σπιρντάρει 40 μέτρα, θα το κάνει. Αν είσαι όμως έξυπνος, μπορείς να πάρεις καλή θέση και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Γενικά μου αρέσει πολύ ως παίκτης ο Ίνγκασον".

- Αποδίδει καλύτερα έχοντας έναν στόπερ δίπλα του ή όταν παίζει με άλλους δύο, δηλαδή τριάδα στα μετόπισθεν;

"Συνηθίζει να παίζει σε τετράδα στην άμυνα. Σε διάταξη με δύο κεντρικούς αμυντικούς και δύο ακραίους. Αν όμως κληθεί να αγωνιστεί με άλλους δύο στόπερ, τότε προτιμά να παίζει είτε στο κέντρο, είτε δεξιά. Είναι σημαντικό ξαναλέω ότι έχει καλές πάσες και μπορεί να τροφοδοτήσει τους μέσους".

- Θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ;

"Εξαρτάται. Έχει αυτήν την νοοτροπία. Είναι ισχυρός χαρακτήρας, έχει δυνατή προσωπικότητα, αλλά επειδή ξέρω το ελληνικό πρωτάθλημα, θα χρειαστεί χρόνος. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολη ομάδα, με φανατικούς οπαδούς. Χρειάζεται χρόνος να προσαρμοστεί. Είναι μεγάλη η ευκαιρία που του δίνεται. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία και πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Αν ο Ίνγκασον παίξει καλά, τότε μπορεί να πάρει νέα μεταγραφή σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα και σε πιο δυνατό πρωτάθλημα. Είναι ακόμα μικρός σε ηλικία και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο".

Ένας παίκτης, όσο καλός και να 'ναι, μπορεί να χρειαστεί χρόνο

- Είναι και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν αυτό σας λέει κάτι...

"Αυτό θα του αποφέρει πίεση. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ένας παίκτης, όσο καλός και να 'ναι, μπορεί να χρειαστεί χρόνο. Δεν λέω, μπορεί αμέσως να κάνει τη διαφορά, αλλά αυτή είναι η άποψή μου".

- Τον γνωρίζετε σαν άνθρωπο; Τι χαρακτήρας είναι;

"Προερχόμαστε από το ίδιο κλαμπ στην Ισλανδία. Είναι πολύ καλός τύπος. Ξέρει τι θέλει στη ζωή του και στην καριέρα του. Είναι φανταστική η ευκαιρία που του δίνεται να παίξει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πάει να πάρει το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Θα ήταν διαφορετικό να πήγαινε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι η ομάδα που παίρνει διαρκώς τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αν ο ΠΑΟΚ στεφθεί πρωταθλητής, δεν θα το ξεχάσει ποτέ".

- Ποια είναι τα δικά σας βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου;

"Αυτό το διάστημα παίρνω το δίπλωμα προπονητικής στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας. Θέλω να συνεχίσω ως προπονητής, αυτό προτιμώ να κάνω".

- Τι έχετε να σχολιάσετε για τη θητεία σας στην ΑΕΚ ως τεχνικός διευθυντής;

"Ήταν μια σημαντική ευκαιρία να γίνω τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ. Ήταν δύσκολα τα οικονομικά εκείνη την περίοδο, αλλά πήραμε το κύπελλο. Είχαμε νικήσει στον τελικό τον Ατρόμητο. Έχω ωραίες αναμνήσεις. Έκανα φίλους, έκανα και λάθη, αλλά από αυτά μαθαίνεις...".

* Ο Γκρέταρσον αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την τριετία 1997-2000. Από το 2010 μέχρι το 2012 ήταν τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, με σημαντικότερη στιγμή τη μεταγραφή του Έιντουρ Γκούντγιονσεν τον Ιούλιο του 2011.

Highlights από την καριέρα του Ίνγκασον:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ