ΠΑΟΚ

Γκαγκάτσης: "Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες"

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ /EUROKINISSI)
Γκαγκάτσης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στην εκπομπή "Δίκη" στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ανέφερε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης "είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας" και πως με το πόρισμα υποβιβασμού του ΠΑΟΚ "ήθελαν να χυθεί αίμα".

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή "Δίκη", αναφέροντας πως η" ανακοίνωση του Ολυμπιακού και η δήλωση του Αυγενάκη ήταν θέατρο σκιών" και πως με το πόρισμα υποβιβασμού της ΕΕΑ ήθελαν να χυθεί αίμα.

Για το timing της απόφασης, την ώρα δηλαδή του αγώνα ΠΑΟΚ - Βόλος, είπε: "Ήθελαν να χυθεί αίμα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να δημοσιεύτηκε εκείνη την ώρα η απόφαση ήταν για να προκαλέσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και η δήλωση του Αυγενάκη ήταν θέατρο σκιών".

Για το αν υπάρχει μεροληψία, ανέφερε: "Σαφώς και υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τζουλάκης έχει τοποθετηθεί από τον κύριο Αυγενάκη, είχε παλιά εμπλοκή στο παραδικαστικό. Για ποιο λόγο από τα επτά μέλη της Επιτροπής ψήφισαν τα πέντε. Για πιο λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει σήμερα η απόφαση".

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τη δήλωση του, σχολίασε: "Ο Αυγενάκης παίζει ένα θέατρο. Αμέσως μετά βγήκαν τα ΜΜΕ που πρόσκειται στον Ολυμπιακό και του επιτέθηκαν. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατάλαβα ότι λέει ότι δεν υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του Αυγενάκη, εμείς δεν έχουμε ακόμη την απόφαση, μόνο το δελτίο Τύπου. Δεν είναι δυνατόν δύο από τα τρία μέλη που ψήφισαν για υποβιβασμό να είναι ορισμένοι από τον κύριο Αυγενάκη".

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, τόνισε: "Είναι αστείο ο Ολυμπιακός να μιλάει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις όπως της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου. Αυτή η υπόθεση έχει μάρτυρες κι ευτυχώς είναι εν ζωή".

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε ότι με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα κινδυνεύει να χωριστεί στα δύο: "Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας. Ο Μαρινάκης, ο Αυγενάκης και τα μέλη της ΕΕΑ εκεί οδηγούν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαρινάκης βλέπουν στους εφιάλτες τους τον κ.Σαββίδη, που έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Ο κ.Σαββίδης έκανε ξανά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός".

Για το κατά πόσο η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική, απάντησε: "Μπορεί τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό να μιλούν για δεσμευτική απόφαση, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει και προηγούμενο με ανατροπή εισήγηση της ΕΕΑ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Θα πάμε και στο CAS. Θα προσφύγουμε παντού. Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι πολιτική. Το θέμα είναι Εθνικό, δεν είναι τυχαίο ότι αναρτήθηκε το πανό. Φτιάχτηκε εκείνη την ώρα. Ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης ήξεραν την απόφαση απ' ότι φαίνεται. Είναι εθνικό θέμα η απόφαση, δεν είναι δικαστικό".

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, συνέχισε την επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη: "Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μία απόφαση νομικά έωλη και αστήρικτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αυγενάκης να το πω ξεκάθαρα, με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ, είναι εντολοδόχος του. Θα πρέπει επίσημα η κυβέρνηση να πάρει θέση. Παίρνει εντολές από τον Μαρινάκη, φυσικά και μπορώ να το δικαιολογήσω πως προσκάλεσε τους Big-4 και μετά πήρε μία τέτοια απόφαση. Εφόσον λειτουργεί ως υπάλληλος του ήταν τεχνητό και τίποτα άλλο. Είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση. Είναι εκτός πραγματικότητας. Εδώ υπάρχει εθνικό θέμα και αυτός κόβει πίτες στις Μοίρες Ηρακλείου".

Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν σταμάτησε εκεί: "Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς του. Ο κ. Σαββίδης έσπασε ένα απόστημα. Ο κ. Σαββίδης είναι αυτός που πονάει τον Μαρινάκη".

Για την εξαγορά της Forthnet από τον Ολυμπιακό, ανέφερε: "Ας μας εξηγήσουν πώς γίνεται ενώ ο κ.Μαρινάκης είναι εν δυνάμει αγοραστής της Nova, ομάδες όπως ο Άρης να υπογράφουν τριετές συμβόλαιο με εφτά εκατομμύρια".

Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατήγγειλε: "Υπάρχει συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή Λυσάνδρου στη Λίγκα. Η συμμαχία ήταν για τις εκλογές και από εκεί και πέρα υπάρχει συνεννόηση. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό για τον Μπαταγιάννη στις εκλογές της Λίγκας, δεν τον στήριξε ποτέ. Ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε".

Για την σχέση με τον Παναθηναϊκό: "Υπάρχει κοινή συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην λαίλαπα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός".

Για το VAR τόνισε: "Εμείς ήμασταν πρωτοστάτες να έρθει το VAR, να έρθουν οι ξένες διαιτητές. Με το VAR γίνονται λάθη, αλλά διορθώνονται και πολλά λάθη. Υπάρχει πίεση από media, ομάδες, προς τους διαιτητές, όμως είναι δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, να έχει μπει η γραμμή του οφσάιντ. Δεν κοστίζει πολλά. Αν η Πολιτεία δεν πλήρωνε το ποσό θα έπρεπε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς σαν ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι πλήρωσαν οι κάθε χώρες. Εμείς είμαστε υπέρ του VAR, έστω και κολοβό".

Για την FIFA και τους ξένους διαιτητές, σχολίασε: "Πολύ σωστά θα έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Κανένας Ελληνας δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και την τοξικότητα. Η Διεθνής επιτροπεία δεν προσέφερε κάτι αυτά τα χρόνια πέρα από δικαιολογίες. Να υπάρχει έλεγχος από την ΦΙΦΑ, όχι όμως επιτροπεία όπως υπήρχε αυτή την τριετία. Δεν απέδωσε αυτά που έπρεπε να αποδώσει".

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: "Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά".

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση τουρκική εταιρείας για τη νέα Τούμπα και συνέχισε την επίθεση στον υφυπουργό: "Ο κ. Αυγενάκης υποκινεί την βία με τις κινήσεις του και την σημερινή απόφαση με τα διορισθέντα μέλη της ΕΕΑ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πλένει το στόμα του πριν πιάσει τον κ. Σαββίδη στο στόμα του".

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού και την αναφορά σε "Ρώσο" για τον Ιβάν Σαββίδη: "Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας. Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες. Ο μόνος ανθέλληνας είναι ο Αυγενάκης που δημιουργεί Εθνικό θέμα με την απόφαση αυτή".

Για την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ: "Είναι ευχής έργον κάποιος από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Υπάρχει πρόεδρος τώρα και δεν θέλω να πω κάτι. Εχει έξι μήνες θητείας ο κ. Γραμμένος και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ