ΠΑΟΚ

Γιουνές: "Δεν είναι αμυντικογενής ο Λουτσέσκου, μπορεί τίτλο με τον ΠΑΟΚ"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο δεύτερος σκόρερ της περσινής Super League, Χαμζά Γιουνές, μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την Ξάνθη και εξήγησε τι συνέβη με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού

Ήταν από τους παικτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα της Superleague. Ο λόγος για τον Χαμζά Γιουνές που με 19 γκολ αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ. Πλέον, αγωνίζεται στην τουρκική Ερζουρούμπσορ, ωστόσο, ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Και αυτό φαίνεται και από τη συνέντευξη που έδωσε στοην εφημερίδα "Metrosport", στην οποία μιλά για το πέρασμα του από την Ξάνθη, προβλέπει τίτλο για τον ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου προπονητή, ενώ εξηγεί μέχρι πιο σημείο έφτασε το φλερτ του με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

-Χαμζά, αισθάνεσαι ικανοποιημένος από την επιλογή σου να συνεχίσεις στην Ερζουρούμσπορ;
«Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Αισθάνομαι πολύ καλά στην Τουρκία, είναι μια πολύ όμορφη χώρα και το ποδόσφαιρο εδώ αναπτύσσεται όλο και περισσότερο».

-Για ποιο λόγο τελικά αποχώρησες από την Ξάνθη μετά από μια τόσο καλή σεζόν;
«Αισθανόμουν εξαιρετικά στην Ξάνθη. Ο μόνος λόγος που δεν που δε συνέχισα ήταν το συμβόλαιο. Εννοώ ήταν καθαρά οικονομικός ο λόγος. Είχαμε συμφωνία για έναν χρόνο για να βοηθήσω την ομάδα και δόξα τω Θεώ το πέτυχα! Επίσης, η ομάδα με βοήθησε να επανέλθω σε καλή κατάσταση και την ευχαριστώ πολύ για αυτό».

- Είναι αλήθεια ότι είχες προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες;
«Ναι, είχα προτάσεις από κάποιες ομάδες στην Ελλάδα αλλά δε με ικανοποίησαν οικονομικά».

- Υπήρξε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό;
«Δεν υπήρξε κάτι επίσημο. Μόνο οι ατζέντηδες μιλούσαν, αλλά τελικά το θέμα δεν προχώρησε».

-Ποιο το μήνυμά σου στους φίλους της Ξάνθης και τι έχεις να πεις για τον Χρήστο Πανόπουλο;
«Καταρχάς θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους φίλους της Ξάνθης, που ήταν δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια. Μπορεί να μην ήταν πολλοί, αλλά μας βοήθησαν πολύ σε όλο το Πρωτάθλημα. Για τον κ. Πανόπουλο θα ήθελα να πω ότι τον ευχαριστώ, διότι ήταν πολύ επαγγελματίας απέναντί μου και γενικά έδινε πάντα αυτό που υποσχόταν στους ποδοσφαιριστές. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον κ. Κασναφέρη, οι οποίοι ήταν δίπλα σε όλους τους ποδοσφαιριστές όποτε αυτοί το χρειάζονταν. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που εργάστηκα στην Ξάνθη. Είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες, όλοι θυσιάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα την περσινή σεζόν».

Είναι γνωστό ότι ο Χαμζά έχει εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου και απαντά για τις ικανότητες του Ρουμάνου, με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα στην Ξάνθη. Λέει λοιπόν: «Έχω εξαιρετική σχέση μαζί του και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Κατά την άποψή μου ο Λουτσέσκου είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Είναι πολύ επαγγελματίας, υπομονετικός και έξυπνος. Αλλά το πιο σημαντικό ότι είναι ειλικρινής και μπορεί να προστατεύσει τους παίκτες όταν χρειάζεται. Αν ο Ραζβάν ήταν από την αρχή στον ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα ήταν στους ομίλους αλλά χάθηκε χρόνος! Πιστεύω ότι θα επιτύχει στον ΠΑΟΚ» .

-Πιστεύεις δηλαδή ότι μπορεί να πάρει Πρωτάθλημα;
«Βέβαια και το πιστεύω. Είναι μεγάλο κλαμπ ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου μεγάλος προπονητής, οπότε μπορεί να το κάνει».

-Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι αμυντικογενής προπονητής. Τι λες;
«Δεν είναι αλήθεια. Μας ζητούσε να παίζουμε επιθετικά στα περισσότερα παιχνίδια. Με τον Λουτσέσκου σκόραρα 20 γκολ, οπότε πιστεύει κανείς ότι είναι αμυντικογενής προπονητής;».

Ρωτάμε τον Χαμζά Γιουνές αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τι θα έκανε σε περίπτωση που είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ.
«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν επέστρεφα στην Ελλάδα. Είμαι επαγγελματίας, αν είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ φυσικά και θα ήμουν θετικός. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος με φανατικούς υποστηρικτές και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

-Ο προσωπικός σου στόχος για τη φετινή σεζόν;
«Να είμαι σε καλή κατάσταση, να βοηθήσω την ομάδα μου και να πετύχω πολλά γκολ (σ.σ. έχει δύο γκολ σε 3 ματς). Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ αναπτυσσόμενο και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έρχονται πολλοί παίκτες εδώ και από την Ελλάδα».

-Ποιο ήταν το βασικό πρόβλημα στην Super League;
«Μου άρεσε το πρωτάθλημα. Βρίσκεις καλή τεχνική και επιθετικότητα στις ομάδες. Όποια ομάδα δουλέψει σωστά, έχει ικανούς ποδοσφαιριστές και γίνει ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Δε βλέπω να έχει πολλά προβλήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον τη σεζόν που έπαιξα εγώ».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ