ΠΑΟΚ

Γενέθλια επί τρία στην Τούμπα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Οι Ρέι, Μακ και Μπίσεσβαρ έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα, με τους δυο πρώτους μάλιστα να έχουν γεννηθεί και την ίδια χρονιά

Πριν δυο ημέρες, ο Ευθύμης Κουλούρης είχε γενέθλια και οι συμπαίκτες του τον κάλεσαν να περάσει από το "τούνελ υποδοχής", με τον εορτάζοντα να εισπράττει αρκετές καρπαζιές μέχρι να το διασχίσει.

Τρεις από τους ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στο «τούνελ υποδοχής» θα κληθούν να το διαβούν εκείνοι, καθώς σήμερα έχουν γενέθλια. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει γεννηθεί στις 8 Μαρτίου 1988, και οι Ροντρίγκο Ρέι και Ρόμπερτ Μακ στις 8 Μαρτίου 1991.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μπίσεσβαρ EUROKINISSI SPORTS

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1988 στο Άμστερνταμ, από οικογένεια με καταγωγή από το Σουρινάμ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα πέντε του χρόνια, όταν γράφτηκε στην ερασιτεχνική DWS το 1993. Εκεί έμεινε μόλις έναν χρόνο και έξι χρονών πέρασε το κατώφλι των περίφημων Ακαδημιών του Άγιαξ, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια, ως το 1999, δυσκολευόμενος να καλουπώσει το ταλέντο του στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των προπονητών του Αίαντα. Επέστρεψε στο πρώτο του κλαμπ, το DWS και την επόμενη χρονιά στην Telstar, πριν πάει στην Φέγενορντ το 2001. Εκεί βρήκε το λιμάνι του, ευχαριστήθηκε – ωριμότερος πια- το ποδόσφαιρο και ξεδίπλωσε το ταλέντο του.

Το 2004 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και την τελευταία αγωνιστική της σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αφού ο Ρουντ Γκούλιτ τον έριξε στο ματς στη νίκη της ομάδας με 6-3 επί της Ντε Χααγκ. Στη Φέγενοορντ έμεινε ως το 2012, αφού αγωνίστηκε ως δανεικός στην Χέρακλες (2006-07 – 26 συμμετοχές, 2 γκολ) και Ντε Γκράαφσταπ (2007-08, 12 συμμετοχές) πριν επιστρέψει για να γίνει ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για το κλαμπ του. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσαν οι Ολλανδοί, η πρόταση του Άγιαξ απορρίφθηκε από τον ίδιο που δεν ήθελε να επιστρέψει και η Βαλένθια δεν προχώρησε αρκετά τις συζητήσεις το 2009. Ο Μπίσεσβαρ έφυγε τελικά με τη λήξη του συμβολαίου του το 2012, έχοντας μετρήσει με τη Φέγενοορντ 108 συμμετοχές και 18 γκολ .

Επόμενη στάση η Τουρκία και η Καϊσέρισπορ, στην οποία έμεινε τέσσερα χρόνια, σε μια ακόμη απόδειξη ότι δένεται με τους συλλόγους που τον εμπιστεύονται. Στην Τουρκία έκανε 116 συμμετοχές με 18 γκολ. Εκεί συνάντησε και για έξι μήνες τον Αλέξανδρο Τζιόλη, στο τέλος της σεζόν 2013-14, ενώ στην Φέγενορντ είχε συνυπάρξει με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Έχει παίξει σε όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ βρέθηκε και στην Β’ Εθνική ομάδα των Ανδρών.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΕΪ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Ροντρίγκο Ρέι γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1991 στην πόλη Λας Παρέχας της πολιτείας του Σάντα Φε. Όπως κάθε παιδί στην περιοχή ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αρκετά μικρός. Τότε, βέβαια, σύχναζε στην αντίθετη μεριά του γηπέδου. Στην επίθεση, ως επιθετικός. Σταδιακά άρχισε να επιστρέφει προς τα μετόπισθεν, μέχρι που κάθισε κάτω από τα γκολπόστ και βρήκε το ρόλο του. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Atlético Club de Las Parejas όπου ξεχώρισε άμεσα από τους κυνηγούς ταλέντων που γύριζαν στις γειτονιές ψάχνοντας μικρούς με προοπτικές για καριέρα.

Σε ηλικία 12 ετών, ο πρεσβύτερος Ρέι, ο μπαμπάς απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα, αλλά ένα χρόνο μετά συναίνεσαι σε κάτι πιο προσιτό. Στη μεταγραφή του γιού του στην Ρίβερ Πλέιτ. Στην πρωτεύουσα έμεινε για εννέα χρόνια. Ανέβηκε όλες τις βαθμίδες των Τμημάτων Υποδομής της Ρίβερ, αλλά και των μικρών εθνικών ομάδων, χωρίς ωστόσο να έχει τον ρόλο του πρώτου τερματοφύλακα. Ήταν, μάλιστα, στην αποστολή της Αλμπισελέστε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, σαν δεύτερος πίσω από τον Εστεμπάν Αντράντα, που πλέον αγωνίζεται στην Λανούς. Στα 22 του πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ρίβερ και να μετακομίσει στην Νιούελς Ολντ Μπόις. H ομάδα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, το οποίο και εν τέλη κατέκτησε, έχοντας κάτω από τα δοκάρια των Γκουζμάν, έναν από τους κορυφαίους πορτιέρε της χώρας, με αποτέλεσμα να μην πάρει το χρόνο συμμετοχής που προσδοκούσε.

Το καλοκαίρι του 2014 επέλεξε να συνεχίσει στην Γοδόι Κρουζ για να ξεκινήσει σε άλλη βάση. Και τα κατάφερε. Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, αλλά σύντομα πήρε την πρώτη ευκαιρία και έκτοτε δεν ξαναβγήκε από την 11άδα. Μέσα σε δύο αγωνιστικές περιόδους μέτρησε 76 συμμετοχές, κατέκτησε με την Γοδόι την δεύτερη θέση στον όμιλό της στο πρωτάθλημα, γεγονός που οδήγησε στην επιστροφή της ομάδας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν στην Αργεντινή. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από το κοινό και τους ανθρώπους της ομάδας κι ο προπονητής του, Λούκας Μπερνάντι του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ως επιβράβευση της προσπάθειάς του και του ρόλου του στην ομάδα. Ο Ρέι πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟΚ.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

O Ρόμπερτ Μακ γεννήθηκε στις 08.03.1991 στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ωστόσο έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και έφτιαξε το όνομά του στη Γερμανία. Συγκεκριμένα σε ηλικία 15 ετών, το 2006 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα της Σίτι. Η αγγλική περιπέτεια έλαβε τέλος πριν ο Μακ προωθηθεί στην Premier League. Πήγε κατευθείαν στη Μπουντεσλίγκα το 2010, με τη Νυρεμβέργη να του προσφέρει την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Έκλεισε την πρώτη του σεζόν στη Γερμανία με 22 συμμετοχές και σταδιακά καθιερώθηκε ως μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις της Νυρεμβέργης στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Στη Γερμανία έμεινε τέσσερις σεζόν, ωστόσο, ο υποβιβασμός της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία συνέπεσε με τη λήξη του συμβολαίου του κι ο Σλοβάκος αποφάσισε να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του. Η Λέγκια Βαρσοβίας τον προσέγγισε, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ και η προοπτική συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον έφερε στην Τούμπα. Στην Τούμπα έμεινε για μία διετία και κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια πετυχαίνοντας οκτώ γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ, ενώ την αγωνιστική περίοδο ήρθε το ξέσπασμα.

Ο Ίγκορ Τούντορ στο πρόσωπό του είδε έναν σύγχρονο κρυφό επιθετικό. Έτσι, τον πήρε από τα άκρα και τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης. Κίνηση που όχι μόνο αποδείχτηκε σωστή, αλλά έμελλε ν’αλλάξει την καριέρα του. Στην πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, έπαιξε σε 46 αγώνες και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 20 τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, καθιερώθηκε ως βασικός στην Εθνική Σλοβακίας με την οποία συμμετείχε στην τελική φάση του Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι επιδόσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Στον… τελικό πέρασαν η Άντερλεχτ και η Ζενίτ. Την υπογραφή του κέρδισε η δεύτερη. Στην Αγία Πετρούπολη, ο Μακ ξεκίνησε φουριόζος και ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισό της σεζόν, όπου αναδείχτηκε ο παίκτης της σεζόν από τους φιλάθλους της ομάδας. Συνολικά μέτρησε 27 συμμετοχές, έξι γκολ και πέντε ασίστ. Η αλλαγή προπονητή στη ρωσική ομάδα άνοιξε το δρόμο της επιστροφής στον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ