ΠΑΟΚ

"Φρένο" για στόπερ, μόνο ερωτηματικό ο Βιεϊρίνια

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Θα είναι ο Μαουρίσιο ο τελευταίος ή θα κάνει μία ακόμη μεταγραφή ο ΠΑΟΚ; Γιατί η ενδεχόμενη αποχώρηση του Πέντρο Ενρίκε μπορεί να μην αλλάξει τα δεδομένα για τον Βιεϊρίνια; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η απόκτηση του Μαουρίσιο Ζοσέ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τον ΠΑΟΚ. Η άφιξή του στην Θεσσαλονίκη δεν έγινε σήμερα γιατί όπως εξήγησε στο Sport24.gr ο ατζέντης του, Πιέρ Φερναντές "υπήρχαν διάσφορες εκκρεμότητες που έπρεπε να ολοκληρωθούν στη Ρωσία".

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος και ο ατζέντης του θα ταξιδέψουν σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει από εξετάσεις, να κάνει τις τελικές συζητήσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με ετήσιες απολαβές αρκετά πάνω από 1.000.000 ευρώ (θα έχει το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο στην ομάδα) και ρήτρα αποδέσμευσης 10.000.000 ευρώ.

Το ερώτημα που μπαίνει πλεόν αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της υπόθεσης Μαουρ΄σιο είναι αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει και άλλη μεταγραφή ή θα αρκεστεί στις έξι (Λημνιός, Λεβέκ, Ρέι, Μακ, Ελ Καντουρί και σε λίγες ώρες ο Μαουρίσιο).

ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΠΕΡ

Απ' ότι φαίνεται, αν αυτό συμβεί δεν θα αφορά στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Η σκέψη που κυριαρχεί μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Europa League είναι ότι η ομάδα είναι καλυμμένη για τις εγχώριες διοργανώσεις στις θέσεις των στόπερ με τους Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζά και Πούγγουρα και δεν χρειάζεται να επιμείνει για έναν παίκτη επιπέδου Σαμπράνο (για τον Περουβιανό έχει δείξει ενδιαφέρον εσχάτως η Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Ο ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ, Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ 27,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η μόνη μεταγραφική εκκρεμότητα είναι αυτή του Αντελίνο Βιεϊρίνα, υπόθεση που χειρίζεται αποκλειστικά ο Ιβάν Σαββίδης. Μόνο αυτός γνωρίζει αν θα κάνει κρούση στη Βόλφσμπουργκ στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και με ποια οικονομικά δεδομένα.Τις τελευταίες μέρες προκύπτει από τα γραφεία της Τούμπας η πληροφορία ότι η ομάδα έχει στη φετινή χρήση άνοιγμα 27.500.000 ευρώ και αυτό μεταφράζεται σε ανάγκη για εκκαθάριση του ρόστερ και πωλήσεις ή δανεισμούς.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πιθανή αποχώρηση του Πέντρο Ενρίκε στην Καραμπάκ με πώληση ή δανεισμό και οψιόν αγοράς περίπου 3 εκατ. ευρώ (ο Λούμπος Μίχελ δήλωσε στο Αζερμπαϊτζάν ότι υπάρχει διαπραγμάτευση σε εξέλιξη μεταξύ των δύο συλλόγων).

Όπως και να 'χει, το ενδεχόμενο επιστροφής του Βιεϊρίνια είναι το μοναδικό ανοιχτό μεταγραφικό μέτωπο (με λίγες πιθανότητες υλοποίησης την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο) για τον ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, εκτός κι αν προκύψει πώληση παίκτη σε θέση που δεν υπάρχει αντικαταστάτης, όπως για παράδειγμα ο Μαρίν Λέοβατς.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ