ΠΑΟΚ

Φερέιρα: "Σκέφτομαι μόνο να βάλω τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια"

Φερέιρα: "Σκέφτομαι μόνο να βάλω τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, χαρακτήρισε τελικό το ματς με την Μπεσίκτας για το δεύτερο προκριματικό του Champions League (25/8, 21:00) και ξεκαθάρισε ότι σκέφτεται μόνο πώς θα βάλει την ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε τη Δευτέρα (24/8) στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας για τη μάχη του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού του Champions League και υποστήριξε ότι στόχος του είναι να βάλει ξανά το Δικέφαλο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

"Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της Μπεσίκτας είναι ότι παραμένει ο ίδιος προπονητής. Επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί παίκτες στην ομάδα και είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει καλούς παίκτες και δεν έχει αλλάξει την φιλοσοφία της. Για μένα είναι το πιο σημαντικό το πώς θα παίξουμε εμείς. Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στο γήπεδο. Σε κάθε φάση, σε κάθε στιγμή πρέπει να δείξουμε πόσο πολύ το θέλουμε. Και αυτό γιατί θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Παραμένει ο στόχος μας ανεξαρτήτως αντιπάλου, οπότε αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Το ίδιο ισχύει και για την Μπεσίκτας, που θα βρει εμάς απέναντι της, μιας πολύ καλής ομάδας

Στον αγώνα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε επιμονή και πειθαρχία. Πρέπει να βγει η ποιότητα μας στο γήπεδο. Το σύστημα και το μοντέλο παιχνιδιού είναι ξεκάθαρο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και σίγουρα είχαμε αρκετό χρονικό διάστημα να δουλέψουμε πάνω σε τομείς που θέλαμε. Πιστεύω ότι αύριο θα δείξουμε βελτίωση στην επίθεση.

Όλοι μας ξέρουμε πάρα πολύ καλά την σημασία του αγώνα. Όχι μόνο επειδή ο σύλλογος θέλει αυτά τα έσοδα και αυτά δεν υπήρχαν κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν και αυτό φάνηκε, αλλά για εμάς το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι το θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε να ξαναβάλουμε τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έχουμε απόλυτη συγκέντρωση για να το πετύχουμε. Σκεφτόμαστε μόνο αυτό και τίποτα άλλο.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν υπήρχε δεύτερο παιχνίδι. Εμείς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι ως τελικό. Γι' αυτό είπα ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, να δουλέψουμε σκληρά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θα πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο και την ποιότητα μας. Αν λοιπόν ενώσουμε αυτά τα στοιχεία, τότε στο τέλος του αγώνα θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση. Παίζοντας όλοι μαζί, αποφεύγοντας τα λάθη και δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό, θα πάρουμε αυτή την νίκη", υποστήριξε σχετικά με το ματς και απαντήθηκε όταν ρωτήθηκε εάν έχει αντίκτυπο η σχέση των Ελλάδας - Τουρκίας στο ματς.

"Το μοναδικό που μπορώ να πω σε αυτό το κομμάτι είναι ότι όλοι γνωρίζουμε την σημασία του αγώνα. Η μοναδική μας απάντηση είναι αυτή στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί πέρα είναι που θέλουμε να κάνουμε την διαφορά και καθαρά αγωνιστικά να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να τιμήσουμε τον σύλλογο και το έμβλημα. Είναι κομβικό για όλους μας να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και αυτό θα κάνουμε".

ΠΕΛΚΑΣ: "ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΕΣΗ, ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ"

Ο Δημήτρης Πέλκας αναγνώρισε ότι υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ για το ματς με την Μπεσίκτας, ωστόσο τόνισε ότι το άγχος αυτό είναι δημιουργικό και δίνει κίνητρο στον ίδιον και τους συμπαίκτες του.

"Σίγουρα υπάρχει πίεση, είναι ωραίο να ζεις με αυτό το άγχος να κερδίσεις τον αγώνα και να κάνεις μια καλή αρχή. Αύριο για εμάς είναι ένας τελικός που θέλουμε να αρχίσουμε με το δεξί στην διοργάνωση Σίγουρα υπάρχει πίεση στην ομάδα γιατί χρειάζονται τα έσοδα τα οποία δεν εισέπραξε στην περσινή σεζόν, εμείς οι παίκτες είμαστε εδώ για να κάνουμε τα πάντα για τον σύλλογο και να βοηθηθούμε και εμείς οι ίδιοι από την ομάδα. Να πετύχουμε τους στόχους μας, να ξανά ανέβει η ομάδα σκαλοπάτι, να μπει στην Ευρώπη, γιατί πέρυσι αδικήσαμε τους εαυτούς μας που δεν παίξαμε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπότε από την μεριά μας θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα και να βοηθήσουμε τον σύλλογο να σταθεί στα… πόδια του.

Είναι μια περίεργη περίοδος για όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, το είδαμε μετά την καραντίνα στα playoffs πως είναι να παίζεις χωρίς κόσμο, είναι περίεργο, δεν θέλω να βάλω δικαιολογίες σε αυτό το κομμάτι. Εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε 100% έτοιμοι. Όσον αφορά για το μονό ματς, σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, γιατί αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι αυτός που θα κερδίσει το παιχνίδι.

Με βάση τους στόχους που είχαμε θέσει την προηγούμενη σεζόν, δεν καταφέραμε ούτε να πάρουμε το πρωτάθλημα ούτε το κύπελλο, στο τέλος βέβαια διορθώσαμε την κατάσταση, παίρνοντας την 2η θέση και έχοντας τώρα την ευκαιρία να αγωνιστούμε στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, είναι άλλη σεζόν, θέτουμε τους στόχους από την αρχή, δεν θέλουμε να βάζουμε πολύ μακρινούς στόχους, κοιτάμε το… αύριο, το πώς θα κερδίσουμε την Μπεσίκτας, ώστε σιγά σιγά και βήμα βήμα να έρθει η αυτοπεποίθηση και έναν έναν να κατακτάμε τους στόχους μας"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ