ΠΑΟΚ

Φερέιρα: "Μου σηκώνεται η τρίχα στην Τούμπα"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη Record. Ο ρόλος του Φερνάντο Σάντος στη μετακίνησή του στο Δικέφαλο, η ζωντάνια που του δίνει η Τούμπα, το όχι στη Σπόρτινγκ και η αντίδραση του Κονσεϊσάο στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα, Record, ότι δέχθηκε πρόταση από τη Σπόρτινγκ τον περασμένο Σεπτέμβριο και τους λόγους για την οποία την απέρριψε.

Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ρόλο του Φερνάντο Σάντος ώστε ν' αποδεχθεί την πρόταση του Δικεφάλου, την ανατριχίλα που νιώθει στην Τούμπα - μου σηκώνεται η τρίχα, με κάνει να νιώθω ζωντανός υποστήριξε σχετικά - αλλά και το deal των πρωταθλητών Ελλάδας με την Μπράγκα.

Ξεκαθάρισε ότι η πρώτη του γνωριμία πριν από αρκετά χρόνια με τον ΠΑΟΚ έγινε λόγω της παρουσίας του νυν προπονητή της Πόρτο, Σέρζιο Κονσεϊσάο και το πρώτο ματς που είδε ήταν το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Άρη και την αντίδραση του συμπατριώτη του προς τους οπαδούς των κιτρίνων.

"Ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ είναι γνωστός, είναι ο Φερνάντος Σάντος. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Πριν υπογράψω είχε την ευγενή καλοσύνη να με πάρει τηλέφωνο. Του είπα: "Κοίτα, μίστερ, δεν ξέρω αν θα πάω ακόμη". Τότε μου είπε: "Δεν με ενδιαφέρει, έχεις ήδη πολλές πληροφορίες για την ομάδα". Και ήταν όλες αυτές οι πληροφορίες οι καλύτερες. Επίσης γνώριζα ανθρώπους που είχαν περάσει από το κλαμπ. Αυτό το πάθος είναι αληθινό. Πολλοί με ρωτούν για τον ΠΑΟΚ. Και τους λέω ότι οι οπαδοί είναι η ψυχή της ομάδας. Για τον τρόπο με τον οποίον ζουν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα ποδόσφαιρο χωρίς φίλτρα. Όποιος είχε την τύχη να δει ένα ντέρμπι στην Τούμπα είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με τον Άρη θα είδε μια τρελή ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι γεμάτο, όλοι τραγουδούν και σπρώχνουν την ομάδα. Μου σηκώνεται η τρίχα. Μου ανεβαίνει η αδρεναλίνη, με κάνει να νιώθει ζωντανός ο ΠΑΟΚ.

Φερέιρα: "Μου σηκώνεται η τρίχα στην Τούμπα"

Με κάνει να δώσω το καλύτερο του εαυτού μου για να προσφέρω καλό θέαμα στους ανθρώπους που έρχονται να μας δουν. Θέλω η ομάδα μου να είναι ταυτισμένη με μια ομάδα που παίζει καλά, που παίζει για να σκοράρει", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για την ευθύνη που νιώθει: "Θέλω να είμαι όπως κι όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Ήμουν πολύ απαιτητικός με τον εαυτό μου. Γνώριζα πότε έπαιζα καλά και πότε όχι. Ήμουν ο πρώτος αναλυτής του εαυτού μου. Μετά μιλούσα με όσους είχαν απαιτήσεις με εμένα. Τώρα προσπαθώ να κάνω το ίδιο. Δεν άλλαξαν τα πιστεύω μου όταν από παίκτης έγινα προπονητής. Θέλω να είμαι πιστός στις ιδέες μου. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ μετά από 34 χρόνια. Ήταν κάτι χωρίς προηγούμενο για την ομάδα. Θέλω να νικώ, θέλω να κατακτήσω ξανά τον τίτλο. Λογικά αυτή είναι η πρόκληση, με γεμίζει θέληση και μου δίνει όρεξη να συνεχίσω να μεγαλώνω ως προπονητής. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτή την ομάδα για να συνεχίσω την καριέρα μου".

Για το αν θέλει να μείνει χρόνια στην Ελλάδα: "Όταν ήμουν στην Μπράγκα Β' είπα ότι θα ήθελα να προπονήσω στην πρώτη κατηγορία όταν θα γινόμουν 40 ετών. Το είπα μετά από ένα ματς με τη Σπόρτινγκ. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Μπορώ να πω ότι θέλω να προπονήσω την καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά εάν αυτή η ομάδα δεν με θέλει, δεν έχει νόημα. Θέλω να ζω έντονα. Στη δουλειά δεν θέλω να κάνω πολλά σχέδια για το μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι κινούμενο. Θέλω να απολαύσω τις στιγμές, να μάθω από αυτές. Δεν θέλω να φύγω από αυτή τη ζωή χωρίς να έχω απολαύσει τις στιγμές. Δεν υποφέρω με το παρελθόν, δεν βασανίζομαι με το μέλλον".

Για τη Σπόρτινγκ: "Είναι αλήθεια η πρόταση που έλαβε τον Σεπτέμβριο. Δεν την δέχθηκα γιατί είχα δώσει το λόγο μου στον ΠΑΟΚ. Όταν αυτό συνέβη, είχα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Όταν δίνω το λόγο μου, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με εκτροχιάσει από αυτό. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, έχουμε ένα όνειρο που είναι να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Προσπαθήσαμε πολύ αυτή τη σεζόν.

Φερέιρα: "Μου σηκώνεται η τρίχα στην Τούμπα"

Η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη, αλλά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ήταν ένα μάθημα, πήραμε εμπειρία και πάμε βήμα-βήμα. Για να φθάσεις εκεί πρέπει να πετύχεις κάποιους στόχους. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για τη Σπόρτινγκ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Σπόρτινγκ είναι καλά, έχει έναν μεγάλο προπονητή (Σίλας). Με ξέρουν, ξέρω ότι έχω ένα ισχυρό δεσμό με την ομάδα. Ξέρω από πού ξεκίνησα την καριέρα μου και τι έμαθα εκεί. Οι βοηθοί που είναι μαζί μου είναι της ίδιας αντίληψης. Δεν θέλω να μιλήσω (σε ερώτηση που έγινε) για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα τον περασμένο Ιανουάριο".

Για τον Ζόρζε Ζεζούς: "Ήταν προπονητής μου, ένας ακόμη που με σημάδεψε. Είμαστε οι καρποί των εμπειριών μας. Συνεργάστηκα με μεγάλους προπονητές στην καριέρα μου. Τον Ζόρζε Ζεζούς, τον Ινάσιο, τον Πάουλο Μπέντο, τον Μάρκο Σίλβα. Έκανα αναλύσεις με προπονητές άλλων ομάδων για ν' ακούσω την κριτική προς την ομάδα μου, να δω τι έπρεπε να βελτιώσω. Η διαχυτικότητα είναι το μυστικό των Πορτογάλων προπονητών. Η κατάκτηση του Copa Libertadores από τον Ζόρζε Ζεζούς με κάνει υπερήφανο. Είναι χαρισματικός. Το μυστικό του είναι ο τρόπος με τον οποίον μιλά στους παίκτες. Ενθουσιάζει τους παίκτες με τον τρόπο που τους μιλά. Δεν υπάρχουν καλοί προπονητές, χωρίς καλούς παίκτες".

Για τον Σέρζιο Κονσεϊσάο: "Όταν ήμουν οπαδός της Πεναφιέλ, ο Σέρζιο ήταν παίκτης. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι, γιατί δεν είμαστε. Γνωριζόμαστε, μιλάμε, αλλά δεν είμαστε κολλητοί. Παρακολουθούσα ματς του ΠΑΟΚ γι' αυτόν. Θυμάμαι πώς προκάλεσε τους οπαδούς του Άρη στο ντέρμπι. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ΠΑΟΚ".

Για τις διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ - Μπράγκα: "Το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρο για όλους. Ήταν ένα καλό deal για όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει το να πουλήσεις σήμερα έναν προπονητή αντί 2.500.000 ευρώ (το ποσό της ρήτρας). Ο Πάουλο Φονσέκα πήγε από τη Σαχτάρ στη Ρόμα για τα μισά χρήματα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ