ΠΑΟΚ

Φερέιρα: "Μακάρι να είχα άλλους 10 Μίσιτς"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ υπεραμύνθηκε των επιλογών του και τόνισε ότι το ντέρμπι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Διάθεση να υπεραμυνθεί των επιλογών του έδειξε ο Αμπέλ Φερέιρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα με 2-0 στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως δεν έχει χαθεί το πρωτάθλημα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Γιόσιπ Μίσιτς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

Για το σημερινό παιχνίδι: "Με τον ΟΦΗ είχε παίξει η ίδια ομάδα και τα είχε πάει πολύ καλά. Έτσι δεν είναι; Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες συνήθως. Και πολλές φορές κρίνονται στη μάχη στο χώρο του κέντρου, ο αντίπαλος είχε την τριάδα με τον Δώνη, τον Κουρμπέλη και τον Ζαχίντ και εμείς τον Μίσιτς, τον Εσίτι και τον Μαουρίσιο. Οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι. Η πρώτη καθαρή ευκαιρία που έγινε από ποια ομάδα έγινε; Μιλάμε για καθαρή ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ την είχε. Είναι λεπτομέρειες. Αυτά τα παιχνίδια, εκεί κρίνονται. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά τα λάθη μας κι εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη που έκανε, αλλά και τις δικές μας ευκαιρίες.

Ήταν ένα ισορροπημένο ντέρμπι μέχρι το πέναλτι. Οι δυο ομάδες είχαμε ευκαιρίες, είχαμε την τακτική και το πλάνο μας. Σίγουρα αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ο αντίπαλος μας ήταν καλύτερο σε γενικές γραμμές. Αυτό το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι ένα σπριντ. Αυτούς τους βαθμούς που αφήσαμε εδώ, μπορούμε να τους πάρουμε αλλού".

Για τη δική του φιλοσοφία και το αν προσαρμόστηκε στον Παναθηναϊκό: "Μετά από μία ήττα, σίγουρα είναι εύκολο να κριτικάρουμε αρκετά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι να αναλύω τον τρόπο, με τον οποίο δεχόμαστε τα γκολ. Να αναλύσω το παιχνίδι και να δω αν υπήρχε ένα λάθος ατομικό, τακτικό ή και δικό μου. Η αλήθεια είναι πως μακάρι να είχαμε και 10 Μίσιτς. Δεν το λέω συγκεκριμένα για αυτόν, αλλά λέω για τη θέληση που έχει, ότι δεν κρύβεται και ότι παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την ομάδα και παράδειγμα για όλους. Δε θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στον αντίπαλο. Είχαμε ένα συγκεκριμένο τακτικό πλάνο. Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις εκμεταλλευτήκαμε εμείς και τις εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος".

Για το πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα, από όσα γίνονται εξωαγωνιστικά: "Σίγουρα δε βοηθάει. Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε τις δικές μας ευθύνες και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε το 100%, ανεξάρτητα από το τι γίνεται έξω. Από τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, προσπάθησα να δω όλα τα παιχνίδια από την περσινή σεζόν. Αυτό που βλέπω τώρα από τους αντιπάλους, είναι μία απίστευτη θέληση να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, ο αντίπαλος θέλει να μας κερδίσει, γιατί είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να έχουμε τεράστια θέληση. Αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν έτσι από το ξεκίνημα της σεζόν, θα ήταν υποψήφιος για τίτλο. Είναι μία πραγματικά καλή ομάδα. Όλοι θέλουν να κερδίζουν φέτος τον ΠΑΟΚ, σαν πρωταθλητή κι εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα πάνω σε αυτό".

Για το παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο: "Πέρυσι η ομάδα κατάφερε και κέρδισε το νταμπλ μετά από 35 χρόνια. Είναι λογικό, φέτος να είναι ακόμη μεγαλύτερες οι προσδοκίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε μέσα μας, να αναλύσουμε το τι συνέβη και να δώσουμε μία καλή και δυνατή απάντηση απέναντι στον αντίπαλο μας".

Για το αν θεωρεί εκ του αποτελέσματος ότι ήταν σωστό που έπαιξε και πάλι ο Μίσιτς στο "10": "Είναι πολύ εύκολο να πεις στο τέλος ενός αγώνα, τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα. Το παιχνίδι έχει στιγμές, πρέπει να τις εκμεταλλευτείς και να βάλεις τα γκολ. Για παράδειγμα το γκολ που ακυρώθηκε του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με τακτικά θέματα; Έχει να κάνει με τη θέση του Μίσιτς; Το πέναλτι έχει να κάνει με τη θέση του Μίσιτς; Το γκολ που έχασε ο Κάρολ έχει να κάνει με αυτό; Αυτή τη στιγμή, ο Μίσιτς είναι ο καλύτερος μας παίκτης, είτε παίζει στο "8" είτε παίζει στο "10" και θα πρέπει όλοι οι παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του".

Για τον τραυματισμό του Κρέσπο και τις μεταγραφές: "Ο Κρέσπο πράγματι είναι κάτι που προέκυψε. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό δε θα είναι μαζί μας. Για τη μεταγραφική περίοδο, δε θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή, για το τι θέλω και τι δε θέλω. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Ο στόπερ μας που παίζει δεξιά, είναι συνηθισμένος να παίζει αριστερά και δεν τον βολεύει αυτό. Οι αντίπαλοι συχνά τον πιέζουν. Πρέπει να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε άλλο τραυματισμό. Αυτή τη στιγμή, χάσαμε τρεις βαθμούς. Τους θέλαμε πολύ, αλλά το πρωτάθλημα δε χάθηκε. Δε νομίζω να περίμενε κανείς και φέτος ότι ο ΠΑΟΚ δε θα έχανε κανένα παιχνίδι".

Για τα ντέρμπι και τα playoffs: "Θα τα χάσουμε όλα τώρα, για να είμαστε έτοιμοι στα playoffs να τα κερδίσουμε...".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Άρη: "Αυτό που έγινε πριν από το ματς με τον Άρη, ήταν ότι χάσαμε τον Κρέσπο, που ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς που είχαμε. Με τον ΟΦΗ τα πήγαμε πολύ καλά. Η ομάδα χρειάζεται ισορροπία. Είμαι 41 χρονών, είμαι νέος θα έλεγα και πάντα προσπαθώ να είμαι εδώ μπροστά σας ξεκάθαρος και ειλικρινής. Υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να τα δουν όλοι. Δεν τελείωσε τίποτα σήμερα. Όχι ακραίες καταστάσεις, ισορροπία. Έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι στην έδρα μας και περιμένουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Πράσινο πάρτι γενεθλίων στο ΟΑΚΑ
Μακέντα: "Κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, έχουμε πλέον πνεύμα νικητή"
Έτσι περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τα γκολ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ